2017-01-18 03:34

DEZVALUIRI


DGA testează integritatea poliţiştilor

 |  16:12
DGA testează integritatea poliţiştilor

Proiectul ordinului ministrului Internelor privind procedura de testare a integrităţii profesionale a personalului din MAI a fost lansat în dezbatere publică.

Ordinul prevede că testul de integritate se va desfăşura cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, fiind totodată interzisă "folosirea activităţii de testare care are ca scop ştirbirea autorităţii, prestigiului, imaginii persoanelor testate ori intereselor legale circumscrise funcţiei pe care o deţin". De asemenea, provocarea angajatului MAIsupus testării este interzisă, iar selectarea personalului ce urmează a fi testat se face în funcţie de zonele şi locurile cu riscuri şi vulnerabilităţi la corupţie.

Testele de integritate vor fi făcute de angajaţi ai DGA sub acoperire, iar testarea va fi realizată numai cu aprobarea conducerii Direcţiei. Testele vor fi înregistrate audio-video, iar rezultatele vor fi înregistrate într-un raport de către ofiţerul DGA desemnat să conducă realizarea acestora. 

Dacăse constată comiterea unor fapte de natură penală de către personalul MAI,  poliţiştii din cadrul DGA se sesizează din oficiu, încheind un proces-verbal în acest sens, însă în cazul în care organele de urmărire penală constată că fapta nu constituie infracţiune, DGA informează şeful persoanei testate. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image