2019-01-22 04:24


DIICOT l-a reținut pe nepotul celebrului Iozefini, om de legătură în România al cartelurilor columbiene de droguri. VEZI FOTO ȘI CITEȘTE CONVORBIRI TELEFONICE

 |  13:50
DIICOT l-a reținut pe nepotul celebrului Iozefini, om de legătură în România al cartelurilor columbiene de droguri. VEZI FOTO ȘI CITEȘTE CONVORBIRI TELEFONICE

Procurorii Direcțieide Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au derulattimp de trei ani ancheta referitorare la traficanții români de cocaină, oamenide legătură ai cartelurilor de droguri din Columbia și Ecuador. Ancheta șimonitorizarea (interceptări telefonice și filaje) s-a realizat în mod coordonatşi în cooperare cu ofiţerii DEA (Drug Enforcment Agency – Agenția de Combaterea Drogurilor) din SUA şi cu autorităţile competente din Ecuador, Italia şiSpania. În urma acțiunilor complexe, procurorii DIICOT i-au reținut peConstantin Nadolu, zis Paco, și pe Cătălin Iosif, zis Jesi sau Carlitos. Acestadin urmă este, potrivit unor surse judiciare, nepot al celebrului iluzionistAurel Iosif „Iozefini”.

Nadoluşi Ioseffăceau parte dintr-oreţea internaţională detrafic cucocaină,formată din columbieni, români şi de alte naţionalităţi, al căreinucleuse află în Columbia, fiind reprezentat deliderii carteluluide droguri Medellin,fraţii Miguel şi Victor Mejia Munera("Gemenii" sau "Los Mellizos").

Activitateatraficanțilorromânis-a desfăşuratsub coordonarea lui Victor Manuel PortoSanchez,şi constaîn preluarea în Româniaa drogurilor de marerisc din America de Sud. Victor Manuel Porto Sanchez zis El Viejo, denaţionalitate columbiană, este cercetat pentru savârşirea unor infracţiunide trafic internaţional de droguri de mare risc şi omor (ucidea martori). Procuroriiau stabilit că Nadolu şi Iosef au participat la organizarea transportării pecale maritimă, pe ruta Ecuador (Guayaquil) – Spania (Algeciras) – Italia(GioiaTauro) – România (Portul Constanţa – Agigea - Sud) a unor maricantităţi de cocainăascunse în containere încărcate cu peşte congelat.Drogurile erau preluate sub formaimportului legal de mărfuri,inculpaţii folosind în acest scop o societate comercialăcu sediulîn com. Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, pentru importareaunorcontainere test, în scopul verificării reacţieiautorităţilor:După efectuarea testului,au organizat un transportefectiv de cocaină, pe ruta maritimă Ecuador – România, destinaţia finalăa drogurilor fiind către beneficiari din Europa de Vest, se arată încomunicatul DIICOT. Potrivit DIICOT, acel transport, de 364 kg. de cocaină, afost însă capturat de autorităţile ecuadoriene la data de 5 decembrie 2007.Cocaina, în valoare de 22 milioane de euro,era ascunsăîncutii cu peştecongelat. Anchetatorii au stabilit că, în acelaşimod, urma să fie trasportată pe ruta America De Sud - România- Vestul Europei cantitatea totală de 1.5 tone de cocaină, în valoare de90 de milioane euro.

Nadolu și Iosif erauconvinși că procurorii îi vor urmări 35 de ani până se vor pensiona

ConstantinNadolu și Cătălin Iosif erau convinși că nu vor fi prinși niciodată, primulspunându-i la un moment dat celuilalt că polițiștii și procurorii îi vor urmărifără succes, timp de 35 de ani, până când se cel care are dosarul se vapensiona și-l va preda unui coleg, care, la rândul său, va urmări și elrețeaua. Iatp mai jos fragmente din convorbirile tgelefonice interceptate.

Nadolu și-a vândutranch-ul din Corbeanca după o captură de cocaină în Ecuador

ConstantinNadolu a fost nevoit să-și vândă locuința, în fapt, un adevărat ranch, aflat înCorbeanca. A fost nevoit din cauza operațiunii derulate de autoritășileecuadoriene, în urma căreia au fost capturate 364 de kg de cocaină, în valoarede 22 milioane euro, pentru care Nadolu și Iosif ar fi primit o groază de bani.

Iosef și Nadolu, strânși la pungă

În convorbirea din26.11.2007, ora 16:42:15, pentru agrăbi expedierea propriu-zisă a celor 364kilograme de cocaină din Ecuador spre România, Cătălin Iosef i-acomunicat lui „BOYS”, omul care asigura de regulă legătura sa cu membrii reţeleiaflaţi în America de Sud, că el,împreună cu membrii români ai reţelei, preluase containerul test din Portul Constanţa – Agigea Sud, fără aîntâmpina nici un fel de probleme. Înrealitate, Iosef şi Nadolu, după ce au văzut că respectivul container ajunsese cu bine în port şi cănu au fost căutaţi de autorităţi în legătură cu acesta –neștiind desprecontrolul conspirat efectuat la data de 13.11.2007de către autorităţile vamale şi de procurori – au decis să nu mai ridicecontainerul din port şi să le comunice membrilor reţelei din America de Sud că ar fi făcut acestlucru. Iosef și Nadolu au fost nevoiți să recurgă laacest lucru din motive de ordin financiar, pentru a evita cheltuielile preluăriişi depozitării containerului, precum şi din cauza unor probleme legate decertificatul fitosanitar, ce ar fi întârziat şi mai mult finalizarea operațiunii.De altfel, cei doi traficanți români au încercat permanent să reducă toatecheltuielile, suportate de ei, prin reducerea transporturilor test şi pringrăbirea expedierii spre România acontainerelor încărcate efectiv cu cocaină. Totodată, cei doi susțineau tottimpul că nu era nevoie de atâtea transporturi test, fiind convinşi că nu ar fifost prinși niciodată.

Victor Manuel Porto Sanchez zis EL VIEJO sau El Inginiero, țintaprioritară a DEA, FBI

Victor Manuel Porto Sanchez zis El Viejo sau El Inginiero se aflăîn atenția autorităților încă de la începutul anilor ’70. În cursul anului 1978acesta a fost arestat în Peru înlegătură cu o captură de 78 kilograme decocaină (bază). De asemenea, în anul 1986,El Viejo a fost asociat cu o capturăde 840 kilograme de cocaină, găsităpe un vas cu motor în largul coastelor sud-americane. Totodată, potrivit DEA, înanul 2005, Victor Porto Sanchez aîncercat să transporte o cantitate de aproximativ 2 tone de cocaină din Venezuelacătre Rotterdam (Olanda). Din datele de anchetă ale DEA,rezultă că El Viejo are numeroşi asociaţi, membri marcanţi ai cartelurilor de droguridin America De Sud, fiind menţionaţi Miguel Angel Mejia - Munera, Jose AntonioCabrera-Sarmiento, Oswaldo Siciliano şi Julio Sessa. Toţi sunt dovediți cafiind traficanţi de droguri care au efectuat transporturi de tone de cocainădin America De Sud către Mexic, Statele Unite și Europa de Vest.

Victor Manuel Porto Sanchez transporta cocainaîn Europa de Vest, prin omul său delegătură din România, Constantin Nadolu.

Colum,bianuleste este în momentul de faţă urmărit în SUA, sub numele de Jose Luis Sarria,pentru trafic de cocaină și obstrucţionarea justiţiei. El a coordonat toatetransporturile având ca destinaţie România,iar Nadolu şi Iosif au acţionat sub conducerea sa directă, sarcina lor fiindaceea de a prelua în ROMÂNIA şi de alivra către beneficiarii ei, aflaţi în EuropaDe Vest, cantitatea de cocaină aflată în containere.

ManuelPorto Sanchez este cunoscut de autorităţile din întreaga lume încă din anul1973, fiind implicat în transporturi ilegale de mari cantităţi de droguri,amplasări de bombe, fiind urmărit internaţional de către BIROUL FEDERAL DEINVESTIGAŢII AL SUA (FBI). El are mai multe reşedinţe în Columbia, la Barranquillaşi Bogota, precum şi în SUA, la Miami şi New Jersey. Colum,bianul s-a întâlnitcu cei doi români în 12 mai 2007, la Madrid, pentru a discuta despretransportarea și introducerea în România, din America de Sud, a unei cantităţi de1,5 tone de cocaină. Cei trei s-au întâlnit, în Madrid, într-un parc (încercândsă evite orice posibilitate de înregistrare audio din mediul ambiental a celordiscutate) pentru a stabili detaliile acestui transport.

Frații gemeni Mehia Munera (Los Mellizos) au fost mult timp lorziidrogurilor

Miguel Ángel Mejía Múnerazis "El Mellizo" (Geamănul) zis şi"Pablo Mejía" (născutpe 11.07.1959) este cunoscut ca un lord columbian al drogurilor şi fost lideral unei grupări paramilitarea columbiene. A fost o ţintă prioritară a DEA şi a fost arestat de autorităţilecolumbiene în anul 2008, ocazie cucare a fost extrădat SUA. Împreună cu fratele său geamăn, Victor ManuelMejia-Munera, a creat cartelul drogurilor numit "Los Nevados". Acest cartel se ocupa cu procurarea dedroguri ilicite de la,un alt lordal drogurilor, lucrând împreună atât cu Armata Revoluţionară a Columbiei(cunoscuta organizaţie teroristă FARC – n.a.) cât şi cu grupări paramilitare.Despre cei doi fraţi se cunoaşte că angajaumulţi foşti militari şi bodyguarzi cunoscuţi. Conform datelor furnizatede către Departamentul de Stat al SUA, fraţii Munera au organizat multetransporturi de cocaină, fiecare constând în cantităţi de ordinul tonelor, perutele Regiunea Caraibiană a Columbiei – SUA şi EUROPA, începând cu ultimaparte a anilor 1990. se estimează că organizaţia acestora a transportat circa68 tone de cocaină doar pe parcursul a doi ani. Cu ocazia unei acţiuni multijurisdicţionale condusă de SUA () au fostarestaţi 43 dintre membri acestei organizaţii şi a fost caturată o cantitate de25 tone de cocaină, însă fraţii Munera au reuşit să scape. Aceştia au fost puşisub acuzare de către autorităţile judiciare americane pentru săvârşireainfracţiunii de „conspiraţie la importul de cocaină”, fiind totodată stabilităo recompensă de 5.000.000 USD pentru informaţii care ar fi condus la arestareaşi condamnarea lor.

Miguel Ángel Mejía Múnera a fost arestat pedata de 02.05.2008 de către poliţia columbiană, la câteva zile după moarteafratelui său Victor Manuel Mejia-Munera acesta din urm[ a decedat fiindîmpuşcat mortal în timp ce acesta, împreună cu bodiguarzii săi s-a angajatîntr-un într-un schimb de focuri cu forţele de ordine care încercau să îlreţină. În luna martie 2009 Miguel Angel Mejia-Munera a fostextrădat din Columbia în SUA pentru a răspunde acuzaţiilor aduse.

Vom reveni cu amănunte


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-23

Mai multe imagini:
DIICOT l-a reținut pe nepotul celebrului Iozefini, om de legătură în România al cartelurilor columbiene de droguri. VEZI FOTO ȘI CITEȘTE CONVORBIRI TELEFONICE
zoom
DIICOT l-a reținut pe nepotul celebrului Iozefini, om de legătură în România al cartelurilor columbiene de droguri. VEZI FOTO ȘI CITEȘTE CONVORBIRI TELEFONICE
zoom
DIICOT l-a reținut pe nepotul celebrului Iozefini, om de legătură în România al cartelurilor columbiene de droguri. VEZI FOTO ȘI CITEȘTE CONVORBIRI TELEFONICE
zoom

DIICOT l-a reținut pe nepotul celebrului Iozefini, om de legătură în România al cartelurilor columbiene de droguri. VEZI FOTO ȘI CITEȘTE CONVORBIRI TELEFONICE
zoom
DIICOT l-a reținut pe nepotul celebrului Iozefini, om de legătură în România al cartelurilor columbiene de droguri. VEZI FOTO ȘI CITEȘTE CONVORBIRI TELEFONICE
zoom
DIICOT l-a reținut pe nepotul celebrului Iozefini, om de legătură în România al cartelurilor columbiene de droguri. VEZI FOTO ȘI CITEȘTE CONVORBIRI TELEFONICE
zoom

DIICOT l-a reținut pe nepotul celebrului Iozefini, om de legătură în România al cartelurilor columbiene de droguri. VEZI FOTO ȘI CITEȘTE CONVORBIRI TELEFONICE
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...