2018-11-19 07:12


Dinel Nuţu a revenit la numele de Staicu

 |  16:21
Dinel Nuţu a revenit la numele de Staicu
Florentin Dincă

Dinel Nuţu a revenit din această primăvară la numele de Staicu, după ce în urmă cu doi ani, acesta a preluat numele soţiei pentru a ieşi nestingherit din ţară, fiind urmărit la acea vreme într-un dosar de fraudare a Băncii Internaţionale a Religiilor. Fostul patron al Universităţii Craiova avea de executat 7 ani de închisoare.

Dinel Staicu a purtat numele de Nuţu în perioada 8 martie 2011 - 9 aprilie 2013, arată arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a anunţat că judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost trimise în judecată, fiind acuzate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni pentru soluţii favorabile în alte dosare.În acelaşi dosar vor fi judecate alte 21 de persoane, printre care şi fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu, pentru dare de mită şi cumpărare a influenţei.Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti, primul termen fiind stabilit în 31 iulie.

Dinel Nuţu a fost eliberat din arest în 11 februarie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Judecătoarea Antonela Costache, care a fost în completul ce a dat decizia din 11 februarie, este judecată pentru luare de mită în schimbul unor soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu.

În 4 aprilie 2011, Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.În 7 aprilie 2011, Dinel Nuţu a fost dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, iar în 19 aprilie 2011 a fost prins în localitatea Mako din Ungaria. Ulterior, Judecătoria Budapesta a confirmat mandatul european de arestare şi l-a predat Poliţiei Române, fiind încarcerat, potrivit Mediafax. Între timp, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis anularea condamnării de şapte ani de închisoare a lui Staicu, pe motiv că a mai fost judecat pentru aceleaşi fapte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08
Citeste si:
PREJUDICIU. Averea lui Dinel Nuţu, sub sechestru

TAGURI: dinel, nutu, staicu, revenit, nume, sotie, urmarit, dosar, fraudare, banci, inernationale, religiilor, 7, ani, inchisoare, universitatea, craiova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...