2018-11-16 13:54


UPDATE. Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, la DNA

 |  10:24
UPDATE. Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, la DNA

UPDATE ora 13.00: Societatea comercială Antena 3 SA este urmărită penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care sunt cercetaţi Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, a anunţat, joi, Direcţia Naţională Anticorupţie-DNA.

Procurorii au extins cercetările în dosarul în care sunt cercetaţi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Camelia Rodica Voiculescu, George Daniel Matiescu, SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, dispunând începerea urmăririi penale faţă de SC Antena 3 SA, pentru complicitate la şantaj, se arată într-un comunicat de presă al DNA remis joi.

Potrivit procurorilor, în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

"Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către Intact Publishing SRL şi semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului", au mai arătat procurorii.

Totodată, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu privire la compania RCS&RDS, al cărei administrator era Ioan bendei, aspect de natură să accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare.

"Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune Antena 3 şi pe cele aparţinând SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată", se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă SC Antena 3 SA acuzaţiile, a precizat sursa citată, transmite Mediafax.

Citeşte şi: DNA:

UPDATE ora 12.40: Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a declarat joi la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie că postul pe care îl conduce nu are nicio legătură cu cazul de şantaj al directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi a confirmat că există intenţia procurorilor de a pune sub învinuire postul Antena 3 ca persoană juridică.

"Convingerea mea fermă - şi lucrurile pe care le ştiu şi vorbesc în cunoştinţă - e că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest caz. (...) Există această intenţie (n.r. - punerea sub învinuire a postului Antena 3 ca persoană juridică) a domnilor procurori. Le-am spus că eu am fost invitat astăzi în calitate de martor în acest caz. Sunt martor, am fost martor, am dat declaraţii", a afirmat Gâdea.

El le-a spus ziariştilor că doi procurori i-au pus întrebări "încercând să vadă ce legături există între Antena TV, Antena 3", care este organizarea, organigrama, "nimic spectaculos".

"Aşa cum le-am spus procurorilor, în acest caz nu avem niciun fel de legătură. Ei trebuie să investigheze, dacă vor ajunge la alte concluzii, vom vedea", a mai spus Gâdea.

UPDATE ora 12.11: Antena 3, ca persoană juridică, este urmărită penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este acuzat de şantaj directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, au declarat joi pentru Agerpres surse judiciare.

UPDATE, ora 11.35: Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurori pentru audieri în dosarul în care este acuzat de şantaj directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

El a declarat la intrarea în sediul DNA că publică anchete când vrea el, indiferent de programul celor de la DNA.

"Nu o să dau socoteală nimănui când public şi de ce public", a afirmat Ciuvică răspunzând întrebării puse de un ziarist cu privire la publicarea unei anchete în aceeaşi zi în care a fost ridicat Sorin Alexandrescu.

UPDATE, ora 10.27: Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurori pentru audieri în dosarul în care este acuzat de şantaj directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

La intrarea în sediul DNA, Mihai Gâdea a declarat că a fost citat ca martor, că nu ştie despre ce este vorba şi că mai multe detalii le va da jurnaliştilor după întâlnirea cu procurorii.

De asemenea, au mai fost citaţi la Parchet fostul şef al ANAF Şerban Pop şi Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.

În acest dosar, după ce procurorii au extins cercetările, au fost puşi sub acuzare preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, şi George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, precum şi persoanele juridice SC Antena Group SA şi SC Intact Publishing SRL.

Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există indicii concludente şi temeinice cu privire la participarea altor persoane fizice şi juridice care au comis, sub forma autoratului şi complicităţii, acte materiale specifice infracţiunii reţinute în sarcina lui Sorin Alexandrescu.

Astfel, potrivit actelor întocmite de procurori, în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns un administrator de la RCS/RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract în condiţii prestabilite, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

Pe de altă parte, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea către administratorul de la RDS şi către alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL, semnate de George Matiescu, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare care să vizeze şi partea vătămată.

Procurorii mai susţin că, începând cu data de 9 mai 2013, pe două posturi de televiziune din cadrul Antena Group a fost difuzat un spot publicitar în cuprinsul căruia se făcea referire la ancheta jurnalistică ce ar fi vizat împrejurări presupus compromiţătoare pentru partea vătămată.

Cu ocazia mai multor întâlniri, Sorin Alexandrescu i-a reamintit administratorului de la RDS că singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa şi, implicit, activitatea pe care o desfăşoară în cadrul companiei este semnarea contractului cu Antena TV Group, în condiţiile impuse.

DNA mai arată că Sorin Alexandrescu a purtat, în mod constant, discuţii pe tema întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte, cât şi după finalizarea acestora, cu Camelia Voiculescu, reieşind că aceasta din urmă avea cunoştinţă de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25
Citeste si:
DNA: Şerban Pop, fostul şef ANAF, urmărit penal în dosarul Antena 3

TAGURI: mihai, gadea, sorin, alexandrescu, santaj
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...