2019-01-16 08:00


Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a făcut plângere penală împotriva administratorului de la RCS&RDS

 |  13:12
Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a făcut plângere penală împotriva administratorului de la RCS&RDS

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a depus luni o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 împotriva administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, pe care îl acuză de denunţ calomnios.

Avocatul lui Sorin Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat că este vorba de o plângere penală pentru denunţare calomnioasă, constând în faptul că Ioan Bendei a inserat în plângerea depusă la DNA afirmaţii neadevărate şi a efectuat 'activităţi provocatoare', pentru a obţine probe 'mincinoase' şi a-l implica pe Sorin Alexandrescu în săvârşirea 'unei pretinse infracţiuni'.

El a explicat că, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva lui Alexandrescu, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea procurorilor de a se efectua o percheziţie la locuinţa directorului de la Antena Group, motivarea judecătorilor fiind că nu sunt indicii şi probe că Alexandrescu a săvârşit o faptă penală.

Avocatul a mai spus că rezoluţia de începere a urmăririi penale din 19 aprilie emisă pe numele lui Sorin Alexandrescu în baza denunţului făcut de Ioan Bendei la aceeaşi dată ar fi fost infirmată de un procuror ierarhic superior din DNA în data de 10 mai.

În opinia avocatului, prin declaraţiile pe care le-a făcut şi informaţiile eronate pe care le-a furnizat, Ioan Bendei i-a adus grave prejudicii clientului său.

Gheorghiţă Mateuţ a mai spus că procurorii pot începe urmărirea penală împotriva lui Ioan Bendei, dacă vor admite această plângere penală.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a ameninţat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva sa, dacă nu semnează în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

"(... ) în intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat", susţine DNA.

Procurorii declară că, la jumătatea lunii aprilie 2013, administratorul de la RCS a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu, care i-a solicitat o întrevedere urgentă, împrejurare în care, în ziua de 16 aprilie 2013, între cei doi a avut loc o întâlnire la un hotel.

Cu acest prilej, Sorin Alexandrescu i-a adus la cunoştinţă administratorului Ioan Bendei că are în posesie un contract încheiat în anul 2009 între RCS/RDS şi Bodu SRL, contract semnat de Ioan Bendei în numele companiei RCS/RDS, valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Anchetatorii susţin că, în accepţiunea lui Sorin Alexandrescu, contractul respectiv reprezenta, în realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane euro de Dumitru Dragomir, în schimbul căreia acesta din urmă a întreprins demersuri în a susţine compania RCS/RDS în câştigarea licitaţiei organizate de Liga Profesionistă de Fotbal, privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate în Liga I.

"Expunându-i această situaţie, inculpatul i-a comunicat părţii vătămate că, pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă la adresa sa, campanie care i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea unui contract în numele societăţii pe care o reprezintă cu Antena TV Group SA, având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând trustului menţionat anterior pe o perioadă de 5 ani, la preţul de 0,6 euro/abonat/lunar. Totodată, încheierea unui asemenea contract ar determina stingerea tuturor litigiilor existente între SC RCS/RDS şi Antena TV Group SA", mai declară DNA, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: sorin, alexandrescu, plangere, penala, DNA
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIANA
23 Iul 2013

ba cit de imbecil poti fi si sa spui ca omul ala te-a santajat pe tine un idiot din gradina lui felix turnatorul? pe cine crezi ca mai pacalesti javra ce esti?esti la fel ca stapinul securist care te hraneste ca pe un bou cu bani murdari.Antenele sunt haznalele securistului felix motanu, sunt murdare ca si stapinu.
Random imageUltimele stiri

loading...