2018-12-10 15:12


Directorul FBI către Kovesi: Abilitatea de a folosi interceptările telefonice în instanţă este esenţială în combaterea corupţiei

 |  19:28
Directorul FBI către Kovesi: Abilitatea de a folosi interceptările telefonice în instanţă este esenţială în combaterea corupţiei
Lasfârşitul lui 2006, directorul FBI Robert Mueller făcea o vizită la Bucureşti,unde avea întâlniri cu preşedintele Băsescu, premierul Tăriceanu, ministrul justiţiei,Monica Macovei, procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, şefii SRI şi SIE.

Printresfaturile date de şeful FBI procurorului general Kovesi, unul merită o atenţiesporită: un instrument foarte important în anchetele penale era interceptareatelefoanelor (pasaj original: Mueller suggested that an essential tool toaddress public corruption was the capability to intercept phone calls and thelegal ability to use them in court), se arată într-un document obţinut de WikiLeaksşi publicat de .

„RobertMueller i-a spus Laurei Codruţa Kovesi că FBI a fost dispus să sprijineParchetul General prin antrenarea procurorilor şi investigatorilor. DirectorulBiroului Federal de Investigaţii şi-a exprimat speranţa pentru îmbunătăţireacolaborării româno-americane în domeniul combaterii criminalităţiiinformatice”, se arată în telegrama WikiLeaks. Kovesi a fost de acord şi aprecizat că cele mai multe dintre cazurile de criminalitate IT, instrumentatede procurorii români, au vizat victime din SUA. „Ea a adăugat că schimbul rapidşi eficient de informaţii, precum şi formarea echipelor mixte de anchetatori arfi esenţiale în lupta criminalităţii informatice”, se mai arată în document. Potrivittelegramei, procurorul general a arătat că „este binevenită opinia avizată aFBI asupra legislaţiei româneşti, a tehnicilor de investigare şi, în special, agestionării informaţiilor”. Mueller i-a transmis Laurei Codruţa Kovesi,potrivit telegramei WikiLeaks, că „FBI ar fi bucuros să ajute autorităţile dinRomânia în procesul de investigare, de gestionare a infromaţiilor, în legislaţie,precum şi în formarea procurorilor, invitând-o în acest sens să vizitezeWashingtonul şi unităţile FBI”. Totodată, „Mueller i-a sugerat procuroruluigeneral că un instrument esenţial în combaterea corupţiei, mai ales a celei dindomeniul public, este capacitatea de a intercepta convorbirile telefonice şiabilitatea legală de a le folosi în instanţă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...