2017-01-17 21:52

DEZVALUIRI


Disperat să găsească portiţe pentru concedierea poliţiştilor, corpul de Control al primului ministru verifică salariile angajaţilor din MAI

 |  19:57
Disperat să găsească portiţe pentru concedierea poliţiştilor, corpul de Control al primului ministru verifică salariile angajaţilor din MAI
Corpul deControl al primului ministru verifică mai multe aspecte din activitateaMinisterului Administraţiei şi Internelor (MAI), printre care şi legalitateaacordării salariilor unora dintre angajaţi, au declarat pentru “Puterea” surseministeriale. Verificările dispuse laMinisterul de Interne au început în urmă cu două zile, după ce o organizaţiesindicală a sesizat că salariile unor angajaţi ar fifost acordate penedrept.

Surse dincadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au precizat că este vorba de câteva mii desalariipentru lucrări de excepţiepe care anumiţi angajaţi din MAIle-ar fi primit, iar Corpul de Control verifică legalitatea acordăriiacestora. Deputaţii nu au reuşitsăptămâna trecută să adopte proiectul care vizează disponibilizările dinMinisterul Administraţiei şi Internelor, care a întrunit doar 150 voturifavorabile, în loc de 167 voturi cât erau necesare pentru legi organice. Actulnormativ presupune disponibilizări ale personalului estimate la 8.500-10.000 deangajaţi.

Igaş ameninţă că va fi rău şi ca angajat al MAI

Angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor(MAI) vor primi în luna decembrie salarii reduse cu 30% dacă programul dedisponibilizare a poliţiştilor nu va fi derulat, a declarat luni, la Guvern,ministrul de resort, Traian Igaş. “Trebuie să reţineţi următorul lucru: dacă nufacem aceste disponibilizări, salariaţii MAI vor primi în decembrie cu 30% maipuţin la salariu", a spus Igaş, într-o discuţie cu jurnaliştii privindprogramul de disponibilizare a poliţiştilor.

Camera Deputaţilor nu a adoptat, marţea trecută,proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 devoturi pentru, 132 împotrivă şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fostnecesare 167 de voturi favorabile. Camera Deputaţilor este for decizional încazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

Măsuri speciale

Şefii structurilor dinMinisterul Administraţiei şi Internelor, reuniţi, săptămâna trecută, într-oşedinţă extraordinară convocată de ministrul Traian Igaş, au găsit o soluţiealternativă pentru continuarea restructurărilor, în contextul respingeriiproiectului privind disponibilizările din MAI. Proiectul privind unele măsurispeciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare înactivitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publicişi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor decredite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielilebugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate. Bugetul MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliardede euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizareaa 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Guvernul vrea disponibilizări cu orice preţ

"În urma şedinţei extraordinare convocate deministrul Traian Igaş, la care au participat toţi şefii structurilor MAI, s-agăsit o soluţie alternativă în cazul proiectului de lege privindrestructurările", au declarat surse din minister. Şefii structurilor dinMinisterul Administraţiei şi Internelor s-au întâlnit, marţi după-amiază,pentru a propune soluţii pentru continuarea procesului de restructurare din sistem,după ce proiectul de lege privind disponibilizările a fost respins, spuneausurse din minister.

Proiectul de lege care stabileşte reducereacheltuielilor bugetare la nivelul MAI a fost aprobat în 7 martie de Guvern şitransmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image