2018-12-11 15:34


DNA a extins urmărirea penală în cazul şefei CNA, Laura Georgescu. Procurorii au pus sechestru pe bunuri şi conturi ale acesteia

 |  12:41
DNA a extins urmărirea penală în cazul şefei CNA, Laura Georgescu. Procurorii au pus sechestru pe bunuri şi conturi ale acesteia

DNA a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că procurorii au dispus o nouă extindere a urmăririi penale în cazul preşedintelui CNA, Laura Georgescu, pentru noi fapte de abuz în serviciu şi instigare la fals, şi au pus sechestru pe bunuri şi conturi ale acesteia, până la aproape 2,3 milioane de lei.

DNA a menţionat că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată (câte 5 acte materiale), fiind a treia extindere a cercetărilor față de șefa CNA, după cele din 2 aprilie, respectiv 24 aprilie pentru fapte similare.

"În cauză s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor imobile și mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, aparținând suspectei Georgescu Laura până la limita de 2.296.200 lei, sumă reprezentând valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit până în acest moment drept parte civilă", a precizat DNA.

Potrivit anchetatorilor, în calitatea sa de președinte al CNA, Laura Georgescu a fost cea care a instigat în perioada 2013 — 2014, la întocmirea unor sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA și care au fost soluționate prin sancționarea a 4 posturi de televiziune (5 sesizări nereale), altele decât cele referitoare la cele 7 posturi de televiziune care au făcut obiectul actelor de cercetare anterioare.

"După precedenta extindere a urmăririi penale (aspecte mediatizate la datele de 2 aprilie, respectiv 24 aprilie 2015), a continuat efectuarea cercetărilor. În acest context, un număr de 4 operatori TV sancționați ca urmare a demersurilor efectuate de președinta CNA, suspecta Georgescu Laura, în baza sesizărilor false realizate chiar la instigarea acesteia, au comunicat date utile anchetei. Printre datele comunicate de operatorii TV au fost identificate noi sesizări care conțineau date false, fiind promovate de Laura Georgescu și care au avut ca rezultat sancționarea acestora", se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii susţin că, în unele cazuri, sesizarea a fost redactată și înregistrată înainte ca emisiunea reclamată să fi avut loc.

"În final, luând în considerare și infracțiunile/starea de fapt mediatizate prin comunicatele 662 și 774 din 2 respectiv 24 aprilie 2015 și cele prezente, în sarcina suspectei Georgescu Laura s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 acte materiale) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 acte materiale) — cu referire la sesizările falsificate care au stat la baza sancționării cu amendă a 11 posturi TV", subliniază sursa citată.

În septembrie 2014, Laura Georgescu a fost la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că au început urmărirea penală pe numele său pentru abuz în serviciu, în dosarul în care erau vizați și Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: dna, extinde, urmarire, caz, sefa, cna, laura, georgescu, procuror, pune, sechestru, bunuri, conturi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
11 Mai 2015

JUSTITIA din Ro N-A FOST SI NU VA FI INDEPENDENTA niciodata. Independenta si obiectiva este numai JUSTITIA DIVINA. Pentru solutionarea cu obiectivitate si celeritate a dosarelor trebuie infiintata institutia judecatorului de instructie, pentru a se exclude procedura restituirii dosarelor prin invocarea exceptiilor sau a chichitelor avocatesti. Mersul infaptuirii actului de justitie trebuie sa aiba un singur sens care sa ofere celeritate. In baza procedurilor actuale in unele cazuri, Justitia nici nu poate fi urnita din loc. Modelul ce include institutia judecatorului de instructie functioneaza in toate statele europene, insa “maharii” justitiei romane se opun adoptarii acestuia din cauza ca el nu ar corespunde intereselor nelegitime ale celor care au mafiotizat sistemul judiciar. Tot pentru eficietizarea procesului judiciar prin solutionarea cu obiectivitate si celeritate a dosarelor precum si reducerea cheltuielilor judiciare, trebuie introdusa in procedura penala institutia pledarii faptuitorului ca vinovat. Sisitemul judiciar romanesc se mai poate eficientiza si prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, copiind modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician, un jurist si un calculator cu softul adecvat.
ANONIM
11 Mai 2015

PANARAMA ASTA, SCAMATOAREAasta perversa, TREBUIE ADUSA IN PIATA UNIVERSITATII si tinuta 8 ore pe timpul zilei pt ca sa scuipe toata lumea pe EA JIGODIA. Este un GUNOI UMAN ajuns in functie publica . Cate asemenea gunoaie UMANE mai platesc romanii din bani publici??? CATI SUNT IN FUNCTII PUBLICE???.
Random imageUltimele stiri


loading...