2018-12-18 14:20


DNA. Angajata ISU, inculpată în dosarul Colectiv, a arătat dispreț față de dreptul constituțional la viață

 |  16:24
DNA. Angajata ISU, inculpată în dosarul Colectiv, a arătat dispreț față de dreptul constituțional la viață

Procurorii militari din cadrul DNA au precizat, în referatul în care cer înlocuirea arestului la domiciliul cu măsura arestării preventive a căpitanului Antonia Radu de la ISU Bucureşti, că aceasta a dat dovadă, la fel ca și colegul său căpitanul George Matei, de indiferență profesională și dispreț față de dreptul constituțional la viață. Acţiunea anchetatorilor are loc în dosarul Colectiv.

"În prezenta cauză, urmărirea penală efectuată ne obligă să analizăm particularitățile și consecințele unor fapte de abuz în serviciu săvârșite de către ofițeri investiți cu exercițiul autorității publice. Distinct de semnificația cu caracter general a abuzului în serviciu, trebuie avute în vedere aspectele concrete rezultate din comiterea faptei, respectiv indiferența profesională și superficialitatea în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, alterarea încrederii în posibilitatea pompierilor de a oferi cetățenilor garanția că pot să își ducă viața în siguranță, legalitate, demnitate și că au libertatea de a alege locațiile, fără teama că viețile omenești și bunurile materiale ar putea fi în primejdie, și disprețul manifestat față de garantarea dreptului constituțional la viață și integritate fizică și psihică", se arată în referatul DNA.

Anchetatorii susţin că, la acest moment procesual, se impune luarea față de inculpată a celei mai severe dintre măsurile preventive.

Procurorii DNA mai susţin că cei doi ofițeri ISU ar fi trebuit să își îndeplinească în mod exemplar atribuțiile de serviciu.

"Cei doi inculpați au ignorat cu desăvârșire menirea lor de reprezentanți ai autorității statului și prin neîndeplinirea cu rea credință a îndatoririlor, acționând cu nepăsare și indiferență au creat o stare de pericol permanentă asupra persoanelor fizice care au frecventat clubul Colectiv, cu consecința pierderii de vieți omenești și a vătămării grave a integrității și sănătății multor persoane, implicând costuri uriașe din partea persoanelor și a statului, pentru că cei doi inculpați ofițeri nu au înțeles rolul important al prevenirii unor situații de urgență (...). Măsura arestării preventive este necesară în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal și este proporțională cu gravitatea acuzației raportat la funcția deținută", susţin procurorii DNA. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-13

TAGURI: dna, angajata, isu, inculpat, dosar, colectiv, arata, dispret, drept, constitutional, viata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORUPTIE LA CFR CALATORI ???
13 Noi 2015

Mai este o luna pana cand mersul trenurilor de calatori se va schimba din nou. Insa, deja directorii generali ai CFR Calatori si CFR SA impusi de fostul ministru al Transporturilor-Ioan Rus, Iosif Szentes si Dan Costescu, aproape au finalizat noul mers al trenurilor pentru anul viitor. Insa, potrivit informatiilor , cei doi directori, dar in mod special Iosif Szentes, a avut grija sa „țeasa” mersul trenurilor in interesul operatorilor privati de transport feroviar de calatori. Astfel, in noul mers, care va intra in vigoare la 12 decembrie 2015, vor fi incluse o multime de trenuri ale operatorilor privati, circa 30-40 de garnituri, pe rutele cele cele mai rentabile ale CFR Calatori, la ore de traficmaxim si cu doar 10-15 minute inainte de plecare din statie a trenurilor operate de compania de stat. Adica, sunt incluse in grafic ca sa fure clientii de la CFR Calatori si astfel trenurile de stat sa mearga goale iar ale privatilor sa fie pline de calatori. Aceste aranjamente sunt deja tesute perutele Ploiesti-Bucuresti si retur, Bucuresti-Brasov, Ploiesti-Buzau, Bucuresti-Craiova, Timisoara-Arad, Brasov- Sf Gheorghe- Miercurea Ciuc si multe alte rute pe care smecherii din Ministerul Transporturilor, CFR Calatori si CFR SA le stiu si le aranjeaza de ani buni. Practic , CFR Calatori este sabotata direct de catre directorul general Iosif Szentes si de cel de la CFR SA- Dan Costescu, si astfel, incasarile companiei de stat se vor reduce substantial iar in acest mod se indreapata rapid spre faliment, spre marea bucurie a baietilor destepti care roiesc in jurul caii fertate. De noul mers al trenurilor va beneficia in primul rand „Regiotrans” Brasov, dirijata acum de catre Valentin Dorobantu, fostul director care a devalizat CFR Calatori. Pe masa ministrului Transporturilor- Iulian Matache au ajuns deja o multime de sesizari in acest sens, mai ales la adresa lu Iosif Szentes, dar degeaba, cainii latra, trenul trece, iar baietii destepti isi umfla
CORUPTIE?
13 Noi 2015

... conturile cu banii de la stat. Iosif Szenteş, garantul băieţilor deştepţi. Prin manevrele girate in anul trecut si anul asta de catre fostul ministru al Transporturilor- Ioan Rus, si acum de catre Iulian Matache, s-a ajuns ca CFR Calatori sa fie la un pas de a fi trasa pe linie moarta. Practic, prin subfinantarea si impunerea unui management dezastruos s-a facut si se fac jocurile operatorilor privati de transport feroviar de calatori, ceea ce va conduce la falimentarea companiei de stat. Nu trebuie omis faptul ca udemeristul Iosif Szentes este cel care impreuna cu fostul director Valentin Dorobantu, au tesut, incepand din 2012, mersul trenurilor de calatori in interesul operatorilor privati. Intre timp, operatorii privati de transport feroviar de calatori continua sa pirateze pe multi bani publici CFR Calatori cu ajutorul baietilor destepti din minister si compania de stat. De fapt, prin Ministerul Transporturilor se vehiculeaza ideea ca de la numirea lui Iosif Szentes la sefia CFR Calatorii, adevaratul director este tot Valentin Dorobanu, aflat astazi la butoanele societatii private Regiotrans Brasov. Dl. Ghiocel Iulian Matache ,Ministrul Transporturilor, nu vede nu aude dar stie…
Random imageUltimele stiri


loading...