2018-12-14 19:14


UPDATE: DNA cere arestarea lui Ioan şi Victor Becali într-un nou dosar

 |  13:59
UPDATE: DNA cere arestarea lui Ioan şi Victor Becali într-un nou dosar

Procurorii DNA cer arestarea judecătoarei Geanina Terceanu şi a lui Ioan şi Victor Becali, cei trei fiind prezentaţi vineri Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În acest dosar, Ioan şi Victor Becali, alături de Cristi Borcea, sunt acuzaţi că i-au dat judecătoarei 220.000 de euro pentru a da o soluţie de achitare în dosarul transferurilor de fotbalişti.

UPDATE, 20.00:

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătoarei Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucureşti, acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluţie de achitare în dosarul transferurilor din fotbal.

În acelaşi dosar, au fost arestaţi preventiv fraţii Ioan şi Victor Becali, cei care ar fi mituit-o pe judecătoare.  Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de cei arestaţi. Geanina Terceanu va fi dusă în arestul Poliţiei Capitalei, în timp ce Victor şi Ioan Becali sunt încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnaţi în dosarul transferurilor.

Geanina Terceanu, judecător la Tribunalul Bucureşti, a fost reţinută joi de procurorii DNA pentru luare de mită. De asemenea, anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Ioan şi Victor Becali, impresari sportivi la data faptei, pentru dare de mită.

Secţia pentru judecători a CSM a încuviinţat, joi, percheziţia, reţinerea, arestul la domiciliu şi arestarea preventivă a Geaninei Terceanu.

Ioan şi Victor Becali, care execută pedepsele primite în dosarul transferurilor de jucători, se află în Arestul Capitalei, unde au fost aduşi miercuri la solicitarea procurorilor DNA.

Anchetatorii au mai dispus în acest dosar urmărirea penală pentru dare de mită a lui Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo" la data faptei.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au afirmat că noul dosar de la DNA a fost constituit în urma unui denunţ. Potrivit surselor citate, Geanina Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-20

TAGURI: dna, cere, arestare, ioan, victor becali, nou, dosar, judecatoare, geanina terceanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...