2019-01-18 11:45


DNA cere “permisiunea” lui IOHANNIS pentru urmărirea penală a unui fost MINISTRU. Prejudiciul este de aproape 12 milioane de euro

 |  17:02
DNA cere “permisiunea” lui IOHANNIS pentru urmărirea penală a unui fost MINISTRU. Prejudiciul este de aproape 12 milioane de euro

DNA a cerut sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru ridicarea imunității în vederea urmăririi penale a lui Valerian Vreme, fost ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Acesta este acuzat cu săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

"În perioada septembrie 2010 — februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni și 13 zile, cu opțiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent", se arată într-un comunicat al DNA.

Prin acest demers, spun procurorii, ministerul a fost prejudiciat cu suma de 11.291.793,99 euro, iar pe de altă parte a fost produs un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-26

TAGURI: valerian vreme, dna, urmarire penala, prejudiciu, milioane de euro, iohannis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...