2018-12-11 16:14


DNA: Radu Budeanu, acuzat de trafic de influență și spălare de bani în dosarul Elenei Udrea

 |  10:43
DNA: Radu Budeanu, acuzat de trafic de influență și spălare de bani în dosarul Elenei Udrea

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii au dispus controlul judiciar pe cauțiune (2 milioane lei) pentru 60 de zile față de Radu Budeanu. Fondatorul Cancan este acuzat de trafic de influență, în formă continuată, și spălare de bani în dosarul Elenei Udrea.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, „în vara anului 2010, Elena Udrea în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri (Bogdan Buzăianu — n.r.), prin intermediul lui Radu Budeanu, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare — cumpărare de energie electrică”.

"În același context, la sfârșitul anului 2011, inculpatul Budeanu a primit de la același om de afaceri o parte din suma de bani pretinsă de inculpată. La începutul anului 2012, în scopul menționat, Budeanu i-a remis inculpatei Elena Udrea 3,8 milioane USD primită de la omul de afaceri și i-a înlesnit preluarea unei creanțe de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media", precizează procurorii.

Anchetatorii susţin că pentru a ascunde adevăratul beneficiar al creanței de 900.000 de euro și implicit adevăratul proprietar al firmei respective cu activitate în mass-media, Radu Budeanu i-a facilitat Elenei Udrea încheierea unui contract de novație cu schimbare de creditor, între firma omului de afaceri și o altă societate recomandată de aceasta.

Procurorii DNA precizează că lui Radu Budeanu i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

„Radu Budeanu va depune o cauțiune în valoare de 2.000.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția DNA prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea Direcției. Inculpatului Radu Budeanu i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă", precizează DNA. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19
Citeste si:
Fondatorul Cancan, plasat sub control judiciar pe cauţiune. Radu Budeanu trebuie să depună 2 milioane de lei

TAGURI: dna, radi, budeanu, acuzat, trafic, influenta, spalare, bani, dosar, elena udrea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
19 Noi 2015

HA HA ALT COMPLICE CARE RECUNOASTE FAPTELE....URMEZA SA IASA CUCUL DE LA P-M-P SI SA SPUNA CA JUSTITIA NU MAI E INDEPENDENTA...SI O AGRESEAZA PE DEPUTATA UDREA CU CERERI DE ARESTARE...
Random imageUltimele stiri


loading...