2019-01-16 21:15


DNA: Şase funcţionari din Primăria sectorului 1, trimişi în judecată

 |  12:21
DNA: Şase funcţionari din Primăria sectorului 1, trimişi în judecată

DNA a dispus trimiterea în judecată a şase persoane pentru cumpărare de influenţă, trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, printre acestea numărându-se doi inspectori de la Poliţia comunitară din cadrul Primăriei sector 1, la data comiterii faptelor, şi un consilier asistent la aceeaşi Primărie.

Potrivit DNA, au fost trimişi în judecată Teodor-Bogdan Nicola, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, Eugen Tămăşanu, persoană fără calitate specială, pentru cumpărare de influenţă, Virgil-Valentin Folea, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, Bogdan Vasile-Silviu şi Ovidiu-Florian Pandelea, ambii inspectori la Poliţia comunitară din cadrul Primăriei sector 1, la data faptelor, precum şi Nicoleta Tamara Trocan, consilier asistent la Primăria sectorului 1 Bucureşti, acuzată de trafic de influenţă.

Procurorii au reţinut în rechizitoriul întocmit că, în cursul lunilor septembrie - decembrie 2008, inculpatul Teodor-Bogdan Nicola, reprezentant al unei societăţi comerciale, fiind interesat de obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul lui Eugen Tămăşanu a apelat la funcţionari din cadrul Primăriei sectorului 1 Bucureşti, în vederea aprobării PUZ - ului de către funcţionarii Primăriei Municipiului Bucureşti.

Inculpatul Virgil-Valentin Folea, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, în schimbul folosirii influenţei asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro, prin intermediul inculpaţilor Ovidiu Florian Pandelea şi Bogdan Vasile-Silviu, funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Aceştia, la rândul lor, au mai pretins pentru ei, în schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel că inculpatului Nicola i-a fost pretinsă, în total, suma de 18.000 de euro.

Ovidiu Florian Pandelea şi Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniţi de Nicoleta Tamara Trocan, funcţionar în cadrul Primăriei sectorului 1 Bucureşti.

Din totalul sumei de 18.000 de euro pretinse, Teodor-Bogdan Nicola, cu ajutorul lui Eugen Tămăşanu, a remis lui Virgil-Valentin Folea, prin intermediul inculpaţilor Ovidiu-Florian Pandelea şi Bogdan Vasile-Silviu, suma de 10.000 de euro, în două tranşe.

Din suma de 10.000 de euro, lui Virgil-Valentin Folea i-a revenit suma de 6.500 euro, iar inculpaţilor Ovidiu Florian Pandelea şi Bogdan Vasile-Silviu - câte 1.750 euro pentru fiecare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului Ovidiu-Florian Pandelea.

Bogdan Vasile-Silviu a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi, în acest dosar, la data de 5 octombrie 2011, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani închisoare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-03

TAGURI: DNA, primarie, judecata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...