2019-02-21 08:39


DNA: se grațiază abuzul în serviciu și faptele grave de evaziune

 |  19:15
DNA: se grațiază abuzul în serviciu și faptele grave de evaziune

DNA atrage atenția, referitor la proiectul ordonanței de urgență privind grațierile colective, că, „între infracțiunile grațiate se regăsesc abuzul în serviciu (sub toate formele sale) și infracțiunile asimilate infracțiunilor de corupție”; De asemenea, „În cazul evaziunii fiscale, sunt excluse de la graţiere doar cele mai simple forme de evaziune. Cele cu adevărat grave (art. 9 din L 241/2005) sunt grațiate în totalitate, ceea ce va avea un efect negativ pentru investigarea faptelor de corupție, pentru că multe persoane cercetate pentru infracțiuni de evaziune fiscală recunosc că banii erau, de fapt, pentru o mită. Dacă aceste persoane știu că nu vor mai fi trase la răspundere pentru evaziune fiscală, nu au nici un motiv să denunțe mita”.

„Toate persoanele condamnate care au peste 60 de ani sau un copil mai mic de 5 ani în întreținere vor fi grațiate pentru jumătate de pedeapsă, indiferent de gravitatea faptei săvârșite (lista infracțiunilor excluse de la grațiere privește doar grațierea totală, nu și grațierea a jumătate din pedeapsă)”, mai arată DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-18

TAGURI: dna gratiere abuz in serviciu, gratiere evaziune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN CETATEAN
19 Ian 2017

In realitate, in spatele promisiunilor generoase din campania electorala a stat dorinta de a se aju nge la limitarea justitie i si la eliberarea marilo r corupti, ca pe langa ei vor profita si alti cond amnat aceasta este o alta problema. Natiunea a fos t dusa de nas bine mersi.
GEORGETA
19 Ian 2017

Desi introduc codul corec t mi se spune ca nu l-am introdus corect.Este o fo rma de cenzura,nu va pla ce ce zic?Scrieti ca avet i drept de cenzura sa sti m si noi sa nu ne mai pie rdem timpul citindu-va sa u comentind
ALTUL
19 Ian 2017

DNA atrage atenția, referitor la proiectul ordonanței de urgență privind grațierile colective Auzi la ei
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...