2018-11-17 04:39


DNA: Şerban Pop, fostul şef ANAF, urmărit penal în dosarul Antena 3

 |  14:52
DNA: Şerban Pop, fostul şef ANAF, urmărit penal în dosarul Antena 3

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de Şerban Pop, preşedinte ANAF la data faptelor, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii de foloase pentru altul.

Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esenţă, că în calitatea sa de preşedinte ANAF, în perioada ianuarie - aprilie, învinuitul Pop, în virtutea atribuţiilor de serviciu, a fost informat în mod oficial cu privire la faptul că o echipă de control a Gărzii Financiare - Comisariatul General a efectuat un control încrucişat la două societăţi comerciale, din care una era reprezentată de partea vătămată.

"Prin intermediul echipelor de control, învinuitul a intrat în posesia unor documente şi, cu toate că era ţinut să păstreze confidenţialitatea asupra activităţilor desfăşurate, în luna aprilie, Şerban Pop i-a prezentat inculpatului Sorin Alexandrescu informaţii, ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la derularea controlului dispus de conducerea Gărzii Financiare, dar şi cu privire la documente a căror publicare ar fi compromis imaginea publică şi credibilitatea persoanelor juridice supuse controlului Gărzii Financiare", se arată într-un comunicat al DNA transmis joi.

În acest context, Şerban Pop i-a remis efectiv inculpatului Sorin Alexandrescu copii ale documentelor a căror lansare în spaţiul public ar fi fost de natură să compromită atât partea vătămată, cât şi societatea comercială reprezentată de aceasta, potrivit Agerpres.

Vă prezentăm în continuare comunicatul DNA:

IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

25 iulie 2013

Nr. 697/VIII/3

COMUNICAT

În completarea comunicatelor de presă privind pe inculpatul ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, cât și cu privire la învinuiții VOICULESCU CAMELIA – RODICA, MATIESCU GEORGE DANIEL și persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A., S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L. și S.C. ANTENA 3 S.A., Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de învinuitul POP ȘERBAN, președinte al A.N.A.F. la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii de foloase pentru altul.

Din Ordonanța de extindere a cercetărilor și începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esență, următoarea stare de fapt:

În calitatea sa de președinte al A.N.A.F., în perioada ianuarie – aprilie 2013, învinuitul Pop Șerban, în virtutea atribuțiilor de serviciu, a fost informat în mod oficial cu privire la faptul că o echipă de control a Gărzii Financiare – Comisariatul General a efectuat un control încrucișat la două societăți comerciale, din care una era reprezentată de partea vătămată.Prin intermediul echipelor de control, învinuitul a intrat în posesia unor documente și, cu toate că era ținut să păstreze confidențialitatea asupra activităților desfășurate, în luna aprilie 2013, Pop Șerban i-a prezentat inculpatului Alexandrescu George Sorin informații, ce nu erau destinate publicității, referitoare la derularea controlului dispus de conducerea Gărzii Financiare dar și cu privire la documente a căror publicare ar fi compromis imaginea publică și credibilitatea persoanelor juridice supuse controlului Gărzii Financiare.

În acest context, Pop Șerban i-a remis efectiv inculpatului Alexandrescu George Sorin copii ale documentelor a căror lansare în spațiul public ar fi fost de natură să compromită atât partea vătămată cât și societatea comercială reprezentată de aceasta.

Învinuitului i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25
Citeste si:
Reorganizarea ANAF prevede opt direcţii regionale şi opt antifraudă, în 15 oraşe din ţară

TAGURI: DNA, serban, pop, ANAF, antena 3, urmarit, penal, dosarul
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...