2017-01-19 06:39

DEZVALUIRI


DNA deschide dosarul drumurilor

 |  21:00
DNA deschide dosarul drumurilor

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au ridicat joi, de la sediul companiei Consitrans, administrată de Eduard Hanganu, toate contractele încheiate de aceasta cu Ministerul Transporturilor, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, ne-au declarat surse judiciare. În ultimii doi ani, firma care are ca obiect de activitate proiectarea de drumuri şi întocmirea de studii de prefezabilitate şi fezabilitate a avut „lipici” la contractele cu Ministerul Transporturilor. Reprezentanţii Consitrans recunosc că procurorii DNA au percheziţionat sediul firmei.

Procurorii DNA iau la puricat contractele încheiate de CNADNR, în ultimii ani, în valoare de sute de milioane de euro. Surse avizate ne-au spus că acţiunile procurorilor vor fi comparabile cu cele desfăşurate în vămi.

Prima descindere a procurorilor DNA a fost făcută, ieri, la sediul societăţii Consitrans, firmă abonată la contractele Companiei de Autostrăzi. Procurorii au ridicat de la sediul societăţii toate documentele, calculatoarele şi contractele încheiate între firma de proiectare şi CNADNR, din 2007 şi până în prezent. Potrivit unor surse, procurorii verifică, în principal, documentele pentru supervizarea lucrărilor la două tronsoane de autostradă aflate pe coridorul IV, modernizarea DN71 Baldana – Târgovişte - Sinaia şi verificarea lucărilor la variantele de ocolire Săcuieniş Carei.

De partea cealaltă, reprezantanţii Consitrans ne-au precizat că procurorii DNA au refuzat să explice ce caută în sediul firmei. „Au venit cu un mandat de percheziţie şi au ridicat registrul de corespondenţă şi toate contractele din ultimii trei sau patru ani. Le-am pus la dispoziţie toate documentele cerute de aceştia, nu au spus nimic, doar au luat documentele şi au plecat”, au precizat reprezentanţii Consitrans.

Unul dintre cele mai importante contracte semnate de firma Consitrans şi CNADNR este cel legat de consultanţa pentru autostrada Bucureşti - Ploieşti şi a fost semnat în 2007 pentru aproximativ 9,5 milioane de lei. De asemenea, în perioada 2007-2008, compania de stat a „tocat” peste 50 milioane de euro pe şase studii de fezabilitate pentru construcţia de drumuri expres. Unul dintre cele şase contracte, respectiv studiul pentru drumul expres Arad - Oradea, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, a fost semnat cu asocierea formată din Consitrans şi Inocsa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MURESANION
09 Sep 2011

din nou DNA-ul lui Fata P alida incearca sa ,,albe asca " un mafiot pedelist cum este acest Hanganu. Daca dorea sa inceapa o a ncheta adevarata trebuia s-o ia la puricat pe tov. Draghia, Tov. Boangiu, e tc. oameni de casa ai ma fiotului pedelist Hanganu , cele doua au facut jocu rile pentru acest Hanganu in multe contracte cu CN ADNR-ul.
GABRIELA PETRAN
09 Sep 2011

Este foarte usor sa ne as cundem in spatele unor cu vinet urate, neavand cura jul si deminitea de a pun e numele nostru adevarat si totodata sa avem cura jul sa aducem dovezi cand acuzam pe cineva , asa c a va dau un sfat domnule "Muresani "dati dovada de curaj si nu lasitate si inca un lucru vreau sa va reamintesc, NU MOR CAII CAND VOR CAINII!
VLAD LUCA
09 Sep 2011

Domnule, (desi nu poti fi numit asa), "muresani o n" esti PRAF! Corect ar t rebui sa te semnezi "mure sani OFF". Pacat de parin tii care ti-au dat viata.
TOMCESCU
11 Sep 2011

Poate dupa data 15 sep pr ocurori vor incepe o anch eta si la societatile de asigurari,sunt peste 20 d e ani trecuti in care nic i o societate de asigurar i nu a fost controlata se rios de nici o institutie a statului desi se desfa soara activitati de milia rde de euro
DNA
13 Sep 2011

Bai cailor, v-a pus Hanga nu sa-l sustineti? O intr ebare doar, cat aveti pe cartea de munca si cati b ani luati in mana?
FLORIAN
13 Sep 2011

Bai "DNA"......tu nu te p refaci. Chiar esti prost.
GABI
14 Sep 2011

Bai DNA noi suntem caii p ur sange 100%, in schimb tu esti un caine maidanez si jerpelit, ai grija s a nu vina hingheri si sa te inhate, ca s-ar putea sa sfarsesti rau .
GIGI
14 Sep 2011

ba dar cand era Hanganu i n toate comisiile de la C NADNR nu va vedeam latran d pe aici. sper totusi sa mai urmeze si altii si s a se finalizeze chestia a sta cu ceva ani de puscar ie
CIUCIUC69SMECHERULALBANEZ
14 Sep 2011

bai oameni buni primul co mentariu apartine lui Mur esan Ion nu lui "muresani on" asa ca mai bine inai nte sa scriem prostii mai bine citim atent. In res t domnule "muresani on" si dragi oameni sunt conv ins ca totul va fi bine.A sa ca mai bine sa-i ignor am mai departe si pe viit orii "muresani on" si pe ceilalti care se grabesc sa comenteze.multa sanata te
HAHA
14 Sep 2011

cuciuc rulz :))
DNA
15 Sep 2011

Cailor, dragii mei, vad c a ati inceput sa faceti o re suplimentare si postat i de acasa. In caz ca do riti computere si la biro u, va rog sa ma contactat i. Stau langa voi, cum ie siti din firma imediat la dreapta. Multumesc!
MANZU
16 Sep 2011

Ti-a confirmat si mama ta ca noi, toti, suntem nis te adevarati " cai "? Sun tem mandrii ca si in fami lia ta, ni s-a dus vorba. .
DNA II
21 Sep 2011

Oau! Cai adevarati? Am im presia ca doamna de la re surse umane, este mai mul t o martoaga piloasa. O i ntrebare: directorul pupa -dos, care se chinuia sa citeasca ceva mai sus, a primit computerul inapoi ?
DNA
21 Sep 2011

Se aude ca DNA-ul este pe la companie in birou la dna. Draghia. Asta sa ins emne ca a gasit ceva necu rat la stapanul cailor?!?

Adauga un comentariu

Random image