2018-12-17 03:37


DNA va contacta Parlamentul European pentru lămurirea situaţiei legate de Adrian Severin. Europarlamentarul Sebastian Bodu, audiat la DNA în ancheta privindu-l pe Adrian Severin

 |  17:50
DNA va contacta Parlamentul European pentru lămurirea situaţiei legate de Adrian Severin. Europarlamentarul Sebastian Bodu, audiat la DNA în ancheta privindu-l pe Adrian Severin

"Miercuri, 30martie 2011, Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis la Parchetul ÎnalteiCurţi de Casaţie şi Justiţie, iar joi, 31 martie, la Ministerul Justiţiei, oînştiinţare oficială cu privire la sesizarea din oficiu în legătură cupresupuse fapte de corupţie comise de Adrian Severin, membru în ParlamentulEuropean", se arată într-un răspuns al Direcţiei Naţionale Anticorupţie,la solicitarea agenţiei MEDIAFAX de a preciza dacă instituţia a comunicatoficial, către Parlamentul European, faptul că face verificări cu privire laeuroparlamentarul Adrian Severin.

Comunicarea publicăasupra demersului procurorilor fusese făcută în data de 21 martie 2011, decătre purtătorul de cuvânt al instituţiei, precizează DNA.

"Pentruclarificarea situaţiei de fapt şi juridice, procurorii DNA urmează să facătoate demersurile în condiţiile prevederilor legale, respectiv şi acelea carepresupun luări de contact cu alte instituţii, inclusiv cu Parlamentul European,în vederea lămuririi situaţiei juridice legate de imunitate sau în vedereaobţinerii de orice materiale relevante pentru cauza menţionată" , aexplicat, pentru MEDIAFAX, Direcţia Naţională Anticorupţie.

EuroparlamentarulSebastian Bodu s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, undea dat declaraţii procurorilor în legătură cu ancheta privindu-l pe AdrianSeverin. Sebastian Bodu a stat aproximativ o oră şi jumătate la DNA, el spunândcă a trebuit să ledetalieze procurorilor regulile din Parlamentul European, respectiv ce înseamnă"raportor", "dezbatere", astfel încât aceştia să înţeleagăcare este rolul fiecărui europarlamentar. Bodu a mai precizatcă OLAF a declanşat o investigaţie administrativă în timp ce DNA face o anchetăjudiciară.

ParlamentulEuropean a primit corespondenţă de laautorităţile judiciare austriece şi slovene legat de cazurileeuroparlamentarilor despre care a relatat Sunday Times - printre care şi AdrianSeverin -, iar "o scrisoare oficială din partea autorităţilor române esteaşteptată în cel mai scurt timp", a anunţat, joi, Legislativul european.

Totodată,Parlamentul European a anunţat că "pentru a salvgarda toate probele,birourile deputaţilor implicaţi în aceste cazuri au fost încuiate şi se aflăsub pază până când autorităţile judiciare din statele membre se prezintă pentrua face investigaţii".

PreşedinteleParlamentului European, Jerzy Buzek, a transmis OLAF că, în cazul specific alacuzaţiilor aduse de "Sunday Times" împotriva unor europarlamentari,printre care şi românul Adrian Severin, Oficiul (OLAF) are dreptul de a face oanchetă administrativă. El a subliniat că Parlamentul European este gata săcolaboreze pe deplin cu autorităţile naţionale din statele membre, inclusivprin acordarea accesului la birourile şi computerele deputaţilor europeniimediat ce imunitatea acestora este ridicată.

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat, în 21martie, în cazul eurodeputatului Adrian Severin, despre care presa română şicea internaţională a consemnat eventuale fapte de corupţie în care politicianular fi implicat.

Reporteriide la Sunday Times au înregistrat o discuţie cu europarlamentarul PSD AdrianSeverin în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în careeurodeputatul vorbeşte despre demersurile făcute pentru introducerea unuiamendament la o directivă europeană.

Reporteriiziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi - un român, un sloven şi unaustriac - să plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căroradoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-30

Mai multe imagini:
DNA va contacta Parlamentul European pentru lămurirea situaţiei legate de Adrian Severin. Europarlamentarul Sebastian Bodu, audiat la DNA în ancheta privindu-l pe Adrian Severin
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...