2018-11-16 23:03


Dolj: Primarul comunei Ţuglui, reţinut de poliţişti

 |  12:22
Dolj: Primarul comunei Ţuglui, reţinut de poliţişti

Primarul comunei doljene Ţuglui, Paulică Neagoe, împreună cu trei administratori de societăţi comerciale au fost reţinuţi, joi seara, de către poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj pe baza de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind învinuiţi de comiterea de infracţiuni economice.

Potrivit IPJ Dolj, în perioada 2008 - 2012, primarul din Ţuglui, prin procedura de achiziţii directe de produse, a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare ar fi fost supraevaluată, preţurile acestora depăşind cu mult preţurile existente pe piaţă la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 lei. Poliţiştii susţin că prejudiciul cauzat prin efectuarea acestor plăţi ar fi de circa 450.000 lei, reprezentând diferenţa dintre 'sumele plătite în mod nejustificat şi costurile reale'.

Achiziţiile făcute de primar au constat în diverse bunuri, precum complexe de joacă pentru copii, balansoare, leagăne, indicatoare rutiere şi de intrare/ieşire localitate, pichete PSI, stingătoare PSI şi au fost cumpărare de la mai multe societăţi comerciale, două dintre ele cu sediul în Potcoava, Olt, una cu sediul în Drăgăneşti-Olt şi o altă firmă din Băileşti.

În cursul zilei de vineri, cei patru învinuiţi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-19

TAGURI: dolj, primar, politisti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOGU
21 Aug 2013

Echipamentele pentru pichete, cumpărate cu doi ani înainte Prima firmă care pare să fi deschis drumul „sereleurilor” din Drăgăneşti este SC BRICOMAT SRL. Potrivit facturilor cu numerele 08 şi 35 din datele de 9 respectiv 15.12.2008, Primăria Calafat a cumpărat de 500 de milioane de lei echipamente necesare pentru staţii de autobuz (despre care înţelegem că valoarea finală a uneia ar fi la 200 de milioane de lei vechi), dar şi echipamente pentru pichetele PSI pe care Primăria urma să le cumpere peste doi ani. Într-un material electoral pe care îl împarte, primarul Mircea Guţă spune că „mandatul meu a fost unul de sacrificiu într-o perioadă de criză”. Lovit de recesiune, primarul a trebuit să îşi vândă chiar Chryslerul pe care îl achiziţionase… din salariul de edil? Gura lumii spune că ar fi fost o atenţie din partea colaboratorilor, mai exact de la firma Bricomat. Mai spun oamenii că primarul Mircea Guţă a făcut câteva excursii prin Orientul Mijlociu, dar şi prin ţări scandinave. Pe multe dintre facturile emise de firmele din Drăgăneşti Olt, Mircea Guţă a semnat ca... primarul, dându-şi „văzutul” pentru facturile de miliarde. Că doar nu dădea de la el din buzunar. Îl ajuta şeful de la DSUP (utilităţi publice), Pârvan Gheorghe. Semnăturile celor doi apar pe multe dintre facturi. De altfel, în urmă cu câteva zile, mai mulţi angajaţi ai Primăriei au dat cu subsemnatul în faţa celor de la DNA pentru cheltuielile exagerate ale conducerii. La o primă estimare, cel puţin un milion de euro s-au cheltuit în mandatul de criză al lui Guţă pentru roţi de pubele la 5 milioane bucata, cloramină la un milion kilogramul, coşuri de gunoi la 10 milioane bucata, staţii de autobuz la peste 200 de milioane bucata etc. Se putea face altceva cu aceşti bani? Răspunsul îl ştiţi doar dumneavoastră, calafetenii.
Random imageUltimele stiri


loading...