2017-01-18 08:29

DEZVALUIRI


Dosar penal pentru măcelul de la Botoşani

 |  19:47
Dosar penal pentru măcelul de la Botoşani

ParchetulJudecătoriei Botoşani a deschis dosar penal în cazul uciderii celor 230 decâini dintr-un adăpost al primăriei, persoanele vizate fiind viceprimarulmunicipiului şi medicul veterinar care a eutanasiat patrupezii.

Parchetulefectuează cercetări pentru infracţiuni la Legea privind protecţia animalelor,respectiv acte de cruzime faţă de animale, în varianta prevăzută de art. 6alin. 2 lit. a - omorârea animalelor cu intenţie.

„Dinsesizarea ce stă la baza constituirii dosarului a rezultat că angajaţi aiPadocului din Botoşani, din ordinul viceprimarului municipiului Botoşani şi larecomandarea medicului veterinar, au procedat la suprimarea vieţii unui numărde aproximativ 200 de câini, motivat de presupusa infectare a acestora cuvirusul Carre (jigodie)”. Poliţia Animalelor a depus plângere penală împotrivamedicului veterinar care a recomandat eutanasierea celor peste 230 de câini. Poliţia Animalelor îl acuză pe mediculveterinar de omorâre cu intenţie şi susţine că în ancheta penală deschisă înacest caz mai sunt cercetate alte 15 persoane pentru cruzime şi rele tratamentefaţă de animale.

„Pelângă plângerea penală făcută împotriva medicului veterinar, vom cereColegiului Medicilor Veterinari suspendarea dreptului de liberă practică adoctorului Cristian Pancu”, a spus Alexandra Floareş, inspector în cadrulInspectoratului General de Poliţie a Animalelor.

Eaa afirmat că, potrivitlegii, animalele nu puteau fi eutanasiate pentru că erau bolnave de jigodie,întrucât aceasta nu este o boală incurabilă, precizând că această boală semanifestă la câini sub un an, iar la padocurile amenajate de Primăria Botoşanimajoritatea câinilor erau adulţi. „Este, practic, imposibilăeutanasierea unui câini în mai puţin de un minut în condiţiile în care în modnormal această procedură durează cel puţin zece minute”, a mai spus Floareş.

Astfel,reprezentanţii Poliţiei Animalelor susţin că pentru omorârea câinilor s-ar fiputut folosi chiar şi furadan. Alexandra Floareş a menţionat că ceea ce s-aîntâmplat la Botoşani ar putea fi catalogat drept „genocid”. „Ştiu că e untermen care se aplică la oameni, dar, dacă ar fi un termen care s-ar aplica laanimale, asta este ceea ce s-a întâmplat ieri (n.r. - miercuri) la padocuriledin Botoşani”, a adăugat Floareş. Ea a mai spus că este un caz fără precedent,nemaiîntâlnind până acum un număr atât de mare de câini omorâţi.

Potrivitsursei citate, motivul care ar fi determinat uciderea fără cadru legal a celorpeste 230 de patrupede este lipsa de fonduri a municipalităţii Botoşani de acaza, hrăni şi, eventual, trata aceste animale.

Deasemenea, ea a afirmat că oparte din cadavrele câinilor au fost duse la Direcţia Sanitar VeterinarăBotoşani pentru necropsie, rezultatele analizelor urmând să fie făcute publicevineri.

Treireprezentanţi ai Poliţiei Animalelor de la Bucureşti au venit la padocurileamenajate de Primăria Botoşani şi fac verificări pentru a stabili condiţiile încare au trăit patrupedepele. De asemenea, aceştia vor verifica documentele careau stat la baza deciziei de eutanasiere.

Reprezentanţiiunei asociaţii pentru protecţia animalelor au reclamat, miercuri dimineaţă, că de angajaţi ai ServiciuluiPublic de Administare a Bazelor Sportive şi Zonelor de Agrement.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VARANGA53
16 Mai 2011

POLITIA ANIMALELOR sa-i i a la ea acasa pe ciinii v agabonzi!Sau sa vina cu b ani de acasa pentru a-i i ntretine pe cainii vagabo nzi!Necropsia pe ce bani s-a facut?Aceasta Alexand ra Floares este una dintr e cei care doar fac scand al, dandu-se mari iubitor i de animale, dacare nu f ac absolut nimic concret pentru aceste animale far a stapan! Daca statul nu poate,atunci acesti"iubi tori de animale"sa le ia acasa pe cheltuiala lor!

Adauga un comentariu

Random image