2018-12-11 18:31


Dosarul Casa din Mihăileanu, redeschis. Traian Băsescu, cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii

 |  13:00
Dosarul Casa din Mihăileanu, redeschis. Traian Băsescu, cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii

Judecătoria Sectorului 1 a precizat, vineri, că ancheta în dosarul "Casa din Mihăileanu" a fost redeschisă, Traian Băsescu urmând să fie cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii. Dosarul fusese suspendat întrucât Băsescu a beneficiat de imunitate, însă faptele nu s-au prescris.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au cerut instanţei să confirme reînceperea anchetei cu privire la modul în care Traian Băsescu a obţinut, în perioada în care era primar, casa din strada Mihăileanu din Capitală, fostul preşedinte urmând să fie cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii, arată Judecătoria Sectorului 1.

În motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 1 se precizează că PICCJ a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Traian Băsescu având în vedere calitatea acestuia de preşedinte al României, funcţie pe care a ocupat-o în perioada decembrie 2004 - decembrie 2014, timp în care acesta a beneficiat de imunitate.

Judecătorii precizează că, în condiţiile în care Traian Băsescu nu mai este şef al statului de la sfârşitul anului 2014, "a dispărut cauza care a împiedicat desfăşurarea urmăririi penale".

"În conformitate cu art. 128 C.pen. din 1968, precum şi cu art. 156 C.pen. din 2009 termenul de prescripţie al răspunderii penale se suspendă pe timpul cât o dispoziţie legală sau o împrejurare de neprevăzut ori de neînlăturat împiedică punerea în mişcare a acţiunii penale sau continuarea procesului penal. Judecătorul de cameră preliminară constată că o astfel de cauză a fost aplicabilă în prezenta cauză în perioada 2004-2014, timp în care numitul Traian Băsescu a beneficiat de imunitate prezidenţială", precizează magistraţii în motivare.

Sursa citată a mai menţionat că, în ceea ce priveşte aplicabilitatea prescripţiei răspunderii penale, perioada în care a Traian Băsescu a beneficiat de imunitate nu intră în calculul termenului de prescripţie a răspunderii penale, "întrucât aceasta sancţionează într-o măsură şi inactivitatea imputabilă organelor de urmărire penală".

Procurorii PICCJ au dispus redeschiderea urmăririi penale faţă de Traian Băsescu pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii. Această măsură a fost confirmată, ulterior, de Judecătoria Sectorului 1.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-22

TAGURI: dosar, casa, mihaileanu, redeschis, traian, basescu, cercetat, abuz, serviciu, uz, fals, declaratii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
22 Mai 2015

dar cand o sa fiti curiosi cum l-a asasinat pe procurorul Ioan Otel din dosarul Flota?...si cum s-a imbogatzit subit ex-magistratul Mihalica Nicolae "Cola" din Constanta care l-a scapat si pe el si pe shogunii lui de dosarul "FLOTA-PETROMIN-KLAVENESS".....Udrea i-a facut cadou 2hoteluri in Eforie...iar Shogunii bani grei...vedeti si voi cu ochiul liber....parca nu e interzis sa privesti Basescu e din gashcutza de la Monaco...unde s-au adunat toit "valutistii" de la contrainformatii ai Kominternului care mai nou au devenit "KUSHER" pentru mafia de la Viena Mafia lui Nastase era si MAfia lui Basescu....scuzati BRAUN(OWICS e numele real al securistului de Contrainformatii asta e de fapt clubul de smekeri.....KUSHER https://deveghepatriei.files.wordpress.com/2015/03/544.jpg
Random imageUltimele stiri


loading...