2018-12-10 02:28


Dosarul Colectiv. Cei doi pompieri ISU Bucureşti, plasaţi în arest la domiciliu

 |  11:30
Dosarul Colectiv. Cei doi pompieri ISU Bucureşti, plasaţi în arest la domiciliu

George Matei și Antonina Radu, cei doi pompieri de la ISU București acuzați că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI, vor fi plasaţi în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a Tribunalului Militar Bucureşti. Hotărârea instanţei nu este definitivă, transmite Agerpres.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a celor doi pompieri de la ISU București cu gradul de căpitan, ei fiind acuzaţi pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

„În perioada septembrie 2014 — primăvara anului 2015, George Matei și Antonina Radu, în calitate de ofițeri-inspectori în cadrul ISU București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință, nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu”, susţin procurorii DNA.

Anchetatorii mai arată că cei doi au permis funcționarea în continuare a societății în condițiile constatate și nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere.

Chiar dacă au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, George Matei și Antonina Radu „nu au întocmit niciun act de control și nu au întreprins vreo măsură pentru ca SC Colectiv Club SRL să fie luată în evidență de către ISU București ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu”.

Procurorii DNA mai susţin că cei doi inspectori ISU Bucureşti s-au oferit să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI, deși știau că există nereguli. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: dosar, colectiv, doi, pompier, isu, bucuresti, plaseaza, arest, domiciliu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...