2019-01-17 13:11


Dosarul de evaziune fiscală în care este implicată firma Romprest. 15 persoane, propuse spre arestare

 |  12:23
Dosarul de evaziune fiscală în care este implicată firma Romprest. 15 persoane, propuse spre arestare

Un număr de 15 persoane vor fi prezentate, joi, la Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată firma Romprest.

Reprezentanţii DIICOT Ploieşti au precizat că procurorii care anchetează dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată societatea comercială Romprest şi care miercuri au făcut descinderi în mai multe judeţe au reţinut 15 suspecţi în acest caz.

Aceştia vor fi prezentaţi, joi,Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DIICOT Ploieşti vor mai cere magistraţilor Tribunalului Prahova emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele omului de afaceri Florian Walter, suspectat că a iniţiat şi coordonat grupul infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată SC Compania Romprest Service SA, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

În acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat şi pe unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti Nicolae Capră, care are calitatea de suspect în acest dosar şi este arestat preventiv într-un alt dosar de evaziune fiscală instrumentat tot de DIICOT. Soţia lui Nicolae Capră, Cristina Capră, administrator al uneia dintre firmele implicate în dosar, a fost audiată ca martor.

Liderul grupării de evaziune şi spălare de bani, Florian Walter, nu a fost găsit de anchetatori la percheziţiile făcute miercuri la Romprest şi la locuinţele suspecţilor, dar sunt indicii că este în ţară, fiind dat în consemn la frontieră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: dosar, evaziune, fiscala, este, implicat, firma, romprest, 15, persoana, propune, arestare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HOTI PESTE TOT ???
07 Mai 2015

Perchezitii DNA la CFR si Ministerul Transporturilor: Prejudiciu de 5 milioane de euro… Insa, prejudiciul real se ridica la aproximativ 160 milioane de euro? “Comana Ctin(alaturi de Iorgu Ganea) era, in afara de Regiotrans, de asemenea acţionar la firma RC-CF TRANS SRL Braşov, societate care a pus la dispoziţia familiei Dragnea un autoturism Audi de ultimul tip ca sponsorizare. Prin intrarea in vigoare, pe 14 decembrie 2014, a noului mers al trenurilor, ministrul Transporturilor, IOAN RUS prin intermediul lui VASILE SECARA , a girat prabusirea companiei de stat- CFR Calatori, dar, in acelasi timp, a pus umarul serios la prosperitate operatorilor feroviari privati de transport persoane prin acordarea smechereasca, dar ilegala, de subventii uriase. Astfel, pe rutele Braşov-Bucureşti, Braşov-Constanţa, Braşov- Sf.Gheorghe, Braşov- Timişoara, Braşov- Iaşi, Braşov- Alba Iulia, Timisoara-Sinicolaul Mare, Arad- Naldac şi retur au fost introduse trenuri, de tipul automotoarelor, deţinute de Regiotrans. Aceste rute operate de către CFR Călători sunt foarte rentabile, fapt pentru care este ilegal să fie introduse şi trenurile private. Prin această manevră, regionalele CFR Călători Braşov şi Bucureşti sunt extrem de afectate de introducerea acestor trenuri private, întrucât practică un tarif mai mic ca urmare a subvenţiei, şi astfel, zilnic, compania de stat este păgubită din greu. De exemplu, un bilet pe distanţa Bucureşti- Ploieşti, costă 7,5 lei, numai că Regiotrans Braşov beneficiază de o subvenţie mult mai mare decât CFR Călători” Trebuie precizat că unul dintre fostii acţionari de la firma braşoveană- Costel Comana, era în relaţii excelente cu fostul manager privat de la CFR Calatori- VALENTIN DOROBANTU, care acum este angajatul firmei Regiotrans Brasov, dar şi cu unul dintre actualii directori generali ai companiei de stat Iosef Szenteş, unul dintre artizanii „ţesăturilor” din mers
Random imageUltimele stiri

loading...