2018-12-19 06:10


Dosarul ţigancă împuţită, redeschis. Traian Băsescu poate fi cercetat pentru furt şi insultă

 |  07:26
Dosarul ţigancă împuţită, redeschis. Traian Băsescu poate fi cercetat pentru furt şi insultă

Judecătoria Sectorului 1 a confirmat luni ordonanța de redeschidere a cercetărilor în dosarul în care Traian Băsescu i-a luat în anul 2007 telefonul mobil unei jurnaliste și a folosit apelativul "țigancă împuțită". În urma acestei decizii, procurorii îl pot pune sub acuzare pe fostul preşedinte pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și insultă.

Incidentul a avut loc în ziua de 19 mai 2007, în timp ce Traian Băsescu și soția sa se aflau la cumpărături într-un supermarket din București.

Jurnalista Andreea Pană, de la postul de televiziune Antena 1, i-a filmat cu telefonul mobil în momentul în care aceștia se aflau la casa de marcat, adresându-i președintelui întrebări legate de cumpărăturile efectuate. Traian Băsescu a răspuns unor întrebări, după care a rugat-o pe jurnalistă să înceteze. Ea a insistat, moment în care fostul preşedinte i s-a adresat: "măi, păsărică, tu nu ai treabă azi?", după care i-a luat din mână telefonul, refuzând să i-l returneze.

La ieșirea din complexul comercial, jurnalista i-a cerut președintelui să-i înapoieze telefonul, însă acesta i-a replicat: "Ia reclamă-mă tu la Poliție. Vino luni, la Cotroceni, și-ți dau telefonul". Seara, telefonul a fost returnat unei echipe a Antena 1, la sediul central al Partidului Democrat.

Telefonul Andreei Pană înregistrase, însă, în continuare, convorbirea pe care Traian Băsescu a avut-o cu soția sa. Fiind întrebat de aceasta dacă îi dă telefonul înapoi jurnalistei, fostul preşedinte a spus: "Da", după care i-a salutat pe ziariștii aflați la ieșirea din magazin și a continuat către soție - "Cât era de agresivă țiganca asta împuțită ... nu știu, Maria ... da' trebuia să i se întâmple odată".

Imediat după incident, președintele Traian Băsescu a rugat-o pe Andreea Pană să accepte „scuzele sale sincere pentru situația creată”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: dosar, tiganca, imputita, redeschide, traian, basescu, poate, cerceteaza, furt, insulta, acuzare, presedinte
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...