2017-01-24 13:20


Dosarul ''Şpagă la Halmeu''. Guşă şi-a vizitat prietenul arestat

 |  19:13
Dosarul ''Şpagă la Halmeu''. Guşă şi-a vizitat prietenul arestat
Consultantulpolitic Cozmin Guşă, fost preşedinte al Partidului Iniţiativa Naţională, afăcut, ieri, o vizită omului de afaceri Liviu Florian, aflat în arest înPenitenciarul Oradea, fiind cercetat în dosarul şpăgii de la Vama Halmeu.

CozminGuşă a stat aproximativ două ore la Penitenciarul Oradea, timp în care, susţineel, a discutat cu Liviu Florian despre problemele pe care le are, încercândsă-i ridice moralul. „Amvenit să-mi vizitez un prieten de familie, nimic mai mult. Euşi cu Liviu Florian avem o relaţie de prietenie de ani buni, am venit să vădcum se simte, cum rezistă. Nu am reuşit să vin să-l văd până acum, în ultimelecinci luni am fost mai mult plecat din ţară”, a declarat politicianulcorespondentului Mediafax. Guşă a afirmat că, în pofida situaţiei grele în carese află, Liviu Florian suportă bine conjunctura. „Este optimist şi convins căpână la urmă se va dovedi faptul că e nevinovat. Are un psihic puternic şi astaîl ajută foarte mult în situaţia în care se află”, a declarat omul politic.

Petrescu(PDL) nu este judecat

Guşăa spus, totodată, că Liviu Florian este nemulţumit de faptul că, în timp ce else află în spatele gratiilor, autorii faptelor sunt încă în libertate, iar uniinici măcar nu au fost trimişi în judecată. „El consideră că acuzaţiileîmpotriva sa sunt nefondate. E indignat de faptul că pe el îl ţin arestat, iartoţi cei care sunt, de fapt, vinovaţii - femeia aceea, Dobrescu, şi misteriosuldomn Petrescu, care ar fi intermediat plata şpăgii - sunt liberi. Cel din urmănici măcar nu a fost trimis în judecată încă. Dacă lucrurile stau cum spune el,dosarul acesta se va soluţiona foarte curând”, a spus Guşă.

Traficulde influenţă

Înluna martie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul TeritorialOradea au dispus trimiterea în judecată a oamenilor de afaceri Liviu Florian,arestat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, şi Ion Savu, pentrucomplicitate la două infracţiuni de trafic de influenţă, precum şi a lui IoanRomeo Niţu, fost angajat al unui magazin duty free din Vama Halmeu, pentrucomplicitate la două infracţiuni de cumpărare de influenţă, şi Florin DănuţFeher, pentru complicitate la două infracţiuni de cumpărare de influenţă. Afost deferită justiţiei în acest caz şi Nicoleta Manuela Dobrescu, fostul şefal Vămii Halmeu, pentru cumpărare de influenţă.

Potrivitrechizitoriului, în perioada septembrie 2009 - februarie 2010, inculpatul LiviuFlorian ar fi pretins şi primit de la Nicoleta Manuela Dobrescu, inspectorvamal în cadrul Biroului Vamal Halmeu, suma de 130.000 de euro promiţându-i, înschimb, că îşi va exercita influenţa asupra învinuitului Radu Traian Mărginean,şef al Autorităţii Naţionale Vamale (ANV) şi vicepreşedinte al AutorităţiiNaţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pe care îl va determina s-o delege înfuncţia de şef al Biroului Vamal Halmeu. Liviu Florian a intervenit la RaduTraian Mărginean prin intermediul învinuitului Petrescu Eugeniu. Banii au fostprimiţi în mai multe tranşe prin intermediul inculpaţilor Ion Savu şi RomeoNiţu. De asemenea, în cursul lunii martie 2010, Liviu Florian, cu ajutorul luiIon Savu, a pretins de la Nicoleta Manuela Dobrescu suma de 300.000 de euro promiţându-i,în schimb, că îşi va exercita influenţa asupra lui Radu Traian Mărginean învederea determinării acestuia de a o numi definitiv în funcţia de şef alBiroului Vamal Halmeu.

ŞefulAutorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean, a fost demis dinfuncţie prin decizie a premierului Emil Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-09

Mai multe imagini:
Dosarul ''Şpagă la Halmeu''. Guşă şi-a vizitat prietenul arestat
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image