2017-01-23 04:45


Drept la replică din partea ALPAB

 |  13:25
Drept la replică din partea ALPAB

În urma articolului intitulat „Şmecherii ALPAB din Herăstrău”, apărut în ediţia din data de 22 decembrie, am primit din partea instituţiei vizate următorul drept la replică:

„Cu privire la articolul dumneavoastră de astăzi, 22.12 a.c., “Șmecherii ALPAB din Herăstrău”, vă transmitem punctul de vedere al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și vă rugăm să publicați un drept la replică, care să conțină informațiile pe care vi le punem la dispoziție cu privire la solicitarea dumneavoastră. Considerăm îndreptățit un drept la replică, având în vedere faptul că ați preferat să redactați acest material fără a avea din partea ALPAB un punct de vedere oficial, în termenul legal, conform Legii 544/2001.

Clubul Sportiv Voinţa Bucureşti are încheiat cu Administrația Parcurilor şi Grădinilor un contract de închiriere din 04.06.1999, încheiat pentru o perioadă de 20 ani. Acest contract a fost novat în anul 2004, având la bază HCGMB nr. 87/2004 şi HCGMB 108/2004 prin care s-a hotărât reorganizarea Administrației Parcurilor şi Grădinilor şi a Administrației Lacuri şi Agrement Bucureşti în Administrația Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti și este încă în vigoare.

Cât priveşte derularea contractului menționat: până la sfârșitul anului 2009, Clubul Sportiv Voința București nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale o perioadă lungă de timp și a acumulat o datorie uriașă de 2 miliarde lei vechi la plata chiriei, prezentând totodată în aceeași perioadă o cerere de novare /cesiune către SC Nautica Invest SRL, spre aprobarea ALPAB.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, prin Directorul General Radu Popa, nu a fost de acord cu novarea decât după plata integrală, ori de către chiriaș ori de către cesionar, a datoriilor acumulate. ALPAB a reușit, așadar, să recupereze o datorie uriașă în valoare de 2 miliarde lei vechi, înainte de novație.

Novarea a fost aprobată, pe de o parte, după plata integrală a datoriilor acumulate de către CS Voința București, dar și din cauza faptului că așa cum fusese formulat la momentul semnării de către părți, în 1999, contractul de închiriere nu permitea rezilierea în condiții avantajoase pentru ALPAB. Astfel, ALPAB a încheiat cu SC Nautica Invest SRL și cu CS Voința contractul de novație prin care a înlocuit persoana chiriașului, SC Nautica Invest SRL achitând la zi toate debitele restante ale CS Voința. Cu referire la actul adițional nr. 1 la contractul de închiriere nr. 2532/1999, acesta a fost încheiat de ALPAB în calitate de locator și SC Nautica Invest SRL în calitate de locatar cu scopul de a modifica unele din clauzele contractuale existente, în sensul de a asigura ALPAB posibilitatea de reziliere a contractului în condiții avantajoase pentru instituție atunci când locatarul nu-și va îndeplini obligațiile stipulate în contract, dar și pentru a majora cuantumul lunar al chiriei.

Contractul a fost ulterior cesionat de către SC Nautica Invest SRL către SC Patria Company SRL. Referitor la adresele CNSLCR trimise către ALPAB, prin care solicita închirierea locației baza nautică din Şoseaua Nordului nr. 1-3, sector 1 (sau nr. 7-9), menționăm că CNSLR deține un act prin care li se dă în folosință, nicidecum în proprietate, înainte de 1989, un spațiu din Calea Floreasca unde a fost sediul social al Clubului Sportiv Voința, nefiind specificat nicăieri spațiul din Șoseaua Nordului nr. 1-3, pe care CNSLC îl invocă în cereri.”

Menţionăm că redacţia noastră a solicitat conducerii ALPAB în data de 19 decembrie un punct de vedere referitor la aspectele vizate în articol, răspunsul fiind că vom primi informaţiile solicitate după sărbători. Menţionăm, de asemenea, că actualul drept la replică nu răspunde pe fond principalei probleme din articol, şi anume cum de pe locaţia unde există contractul cu Club Sportiv Voinţa şi – ulterior -  Nautica Invest (şos. Nordului 7-9, sector 1, în Parc Herăstrău) funcţionează de ani buni restaurantul Aqua (aparţinând societăţii Patria Company, patronată de româno-libanezul Wehbe Mohamad-Bilal, Eremia Mihail Sorin Săpunărescu şi Polon Investment Limited (Cipru) prin cetăţeanul libanez Matta Imad): nu se precizează când şi dacă Nautica Invest a subînchiriat spaţiul fără ştirea ALPAB, eventual ce contract a semnat ALPAB cu Patria Company, aşa cum a procedat în cazul cedării locaţiei respective de la Club Sportiv Voinţa către Nautica Invest.

Totodată nu se explică cum un act adiţional semnat în 2010 la un contract din 1999 poate conţine prevederile menţionate în articolul publicat în ediţia de joi (valabil pe 20 de ani, inclusiv retroactiv etc…).

În plus, redacţia se află în posesia actelor depuse de Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din Cooperaţie România care solicită în folosinţă, aşa cum am precizat de prima dată, exact terenul din Nordului 7-9, acte ce le putem pune şi la dispoziţia conducerii ALPAB în cazul în care nu le mai deţine, inclusiv plângerea penală depusă la procurorii DNA de conducerea sindicatului respectiv împotriva directorului general ALPAB, Radu Popa, a preşedintelui Clubului Voinţa Bucureşti, Marian Strugaru şi a altora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-16

TAGURI: alpab, drept la replicaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image