2018-12-12 17:30


După ce un vicepreşedinte a ajus la puşcărie, Boc numeşte o procuroare la conducerea ANRP

 |  22:03

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi-a schimbat şefa, după cum a decis premierul Emil Boc. Procuroarea Dorina Danielescu a luat locul economistei Crinuţa Nicoleta Dumitrean, care a ocupat funcţia aproape 3 ani. Deţinerea conducerii acestei autorităţi este extrem de importantă, având în vedere că presupune acordarea de despăgubiri de circa 21 miliarde de lei către foştii proprietari.

Premierul Emil Boc a eliberat-o din funcţia de preşedinte al ANRP pe Crinuţa Nicoleta Dumitrean, la cererea acesteia, printr-o decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial. În locul demisionarei Crinuţa Dumitrean, premierul a numit-o pe Dorina Danielescu în funcţia de preşedinte al ANRP, cu rang de secretar de stat.

Guvernul nu a motivat această decizie a prim-ministrului, dar evenimentele din ultima perioadă au arătat mari nereguli în activitatea ANRP.

Remus Virgil Baciu, ex-preşedintele Autorităţii, a fost arestat preventiv pentru complicitate la trafic de influenţă. Mai exact, Baciu a cerut de la patru foşti proprietari şpagă de aproximativ 15% din valoarea despăgubirilor pe care aceştia trebuiau să o primească, în schimbul urgentării soluţionării dosarului. Valoarea despăgubirilor era de peste 10 milioane de euro; se pare că Baciu a apucat să primească 400.000 de lei.

Oajdea: Corupţie sau incompetenţă

Conducerea unei astfel de instituţii nu se schimbă decât dacă este neperformantă sau este coruptă, ne-a declarat deputatul PDL Daniel Oajdea. Acesta afirmase, cu câteva luni înainte, tot în ziarul “Puterea”, că despăgubirile acordate de ANRP sunt “încurajate” de plata către angajaţi ai Autorităţii a unor comisioane care ajung şi la aproape 30% din ceea ce foştii proprietari au de primit. “Acolo se întâmplă lucruri grave”, a ţinut să precizeze parlamentarul.

Un procuror traseist la ANRP

Înlocuirea Crinuţei Dumitrean de la şefia ANRP reprezintă o mutare interesantă a lui Emil Boc, întrucât noua preşedintă, Dorina Danielescu, nu este un om de partid, ci un procuror. Mai exact, un procuror care a schimbat cinci joburi într-un an şi jumătate, după cum reiese din curriculum vitae.

Dorina Danielescu a fost procuror-şef la DIICOT Prahova începând cu anul 2004, însă, în decembrie 2009 a fost retrogradată. După pierderea funcţiei de procuror-şef ea lucrează ca simplu procuror la DIICOT, trece la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, de unde pleacă la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie şi, în cele din urmă, ajunge în Ministerul de Justiţie, unde schimbă două posturi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16

TAGURI: ANRP, Emil Boc, Dorina Danielescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Cutremur în judeţul Vrancea Acum 4 ore | (0)
Eveniment


loading...