2017-01-25 03:19


e-Call, obligatoriu din 2015 pentru toate maşinile

 |  19:22
e-Call, obligatoriu din 2015 pentru toate maşinile

Proiectul e-Call va influenţa viaţa fiecărui posesor de autoturism, după ce va deveni funcţional de la 1 ianuarie 2015, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş.

E-Call este, în acest moment, un proiect de cercetare european derulat de un ONG, finanţat de Comisia Europeană parţial, şi de ţările respective. România beneficiază de o finanţare totală de 850.000 de euro, acordată STS - din care jumătate este finanţare de la bugetul de stat, jumătate finanţare europeană. „În România mai sunt finanţate câteva companii care ar trebui să dezvolte diverse alte aspecte ale e-Call-ului. Deci spuneam că este un program de cercetare-dezvoltare care urmăreşte să stabilească cadrul în care acest serviciu va funcţiona începând cu 1 ianuarie 2015. El este extrem de important.

De la 1 ianuarie 2015 nu se va mai putea vinde nici o maşină nouă fără să aibă acest dispozitiv, deci va influenţa viaţa fiecărui posesor de autoturism”, a subliniat directorul STS.

Potrivit acestuia, probabil că, într-un proces oarecare, şi maşinile care circulă vor avea cumva acces să-l instaleze. „Este vital pentru siguranţa cetăţeanului. Face parte dintr-un pachet mai larg legat de tot ceea ce înseamnă securitatea transportului. Este destinat să salveze. Dacă totuşi măsurile de securitate a transportului nu conduc la evitarea unui accident, în acest caz mai intervine acest mijloc”, a precizat directorul STS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image