2019-03-26 12:35


Edilul giurgiuvean "Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA!", condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare

 |  19:45
Edilul giurgiuvean "Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA!", condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare

Primarul PSD al comunei Ogrezeni din județul Giurgiu, Jean Jipa, a fost condamnat, vineri, de către Judecătoria Bolintin Vale, la 3 de ani închisoare cu suspendare pentru “săvârşirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu” (vezi documentul în facsimil).

De asemenea, instanța a mai stabilit pemtru edilul giurgiuvean o perioadă de patru ani de încercare și 70 de ore de muncă în folosul comunității. Sentinţa nu este definitivă și poate fi contestat în termen 10 zile. De asemenea, tot în acest dosar, alături de primarul Jean Jipa au mai fost condamnați cu suspendare încă doi angajați ai primăriei și toți trei trebuie să achite câteva zeci de mii de lei către Primăria Ogrezeni. În plus, edilul trebuie să mai achite Primăriei Ogrezeni suma de 44.490 lei, banii fiind retraşi din Trezorerie prin falsificarea filelor CEC. Edilul Jean Jipa și cei doi angajați ai primăriei - contabilul Elena Ilie și casierul Gheorghe Lazăr, au fost trimiși în judecată în urma unor ilegalități descoperite de Curtea de Conturi a României. Prin Decizia nr. 28/10.06.2014, Curtea de Conturi a României a dispus un număr de 11 măsuri privind o mulțime de nereguli și ilegalităţi descoperite la primăria comunei giurgiuvene Ogrezeni, printre care și „stabilirea întinderii prejudiciului creat prin efectuarea de plăți în baza unor state de plată întocmite în mod nelegal, înregistrarea debitului în evidența contabilă, precum și recuperarea acestuia”. Mai trebuie amintit faptul că Jean Jipa este edilul giurgiuvean care, anul trecut, a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria "În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! și p-ăla de la București!".

Edilul Jean Jipa mai are pe rolul instanțelor giurgiuvene încă vreo șase dosare penale, dintre care unul deschis ca urmare a unei alte plângeri a Curții de Conturi a României.   


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-01

TAGURI: ogrezeni, jean jipa, giurgiu, primar, delapidare, condamnat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...