2018-12-10 19:57


Edilul Iașiului, la DNA. Percheziție informatică în dosarul primarului Nichita

 |  19:57
Edilul Iașiului, la DNA. Percheziție informatică în dosarul primarului Nichita

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost audiat luni, la DNA, în dosarul în care este cercetat, în arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu după s-a folosit de angajaţii Poliţiei Locale ca să îşi spioneze fosta iubită. Edilul a fost chemat de procurorii anticorupţie pentru a fi prezent la percheziţia informatică a calculatoarelor ridicate de anchetatori de la Primăria Iaşi, Poliţia Locală şi din vila primarului, potrivit unor surse judiciare.

Gheorghe Nichita a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost citat să se prezinte în faţa anchetatorilor, fără a preciza de ce a fost chemat de procurori. Scopul vizitei ar fi percheziţia informatică, au precizat surse judiciare. Primarul Iaşiului este cercetat în arest la domiciliu din 8 mai, măsură dispusă de Curtea de Apel Bucureşti. În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie, care îl ţineau la curent pe edil cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita, pentru mai multe infracţiuni, printre care abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Ancheta a fost demarată după ce Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, a făcut o plângere la Parchet împotriva primarului, după ce acesta a început să o urmărească şi să o ameninţe din momentul în care i-a spus că vrea să pună punct relaţiei. Ea a precizat că niciodată nu a făcut o plângere la DNA şi că singurul său demers a fost demersul de la Parchet, din octombrie 2014. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-18

TAGURI: gheorghe, nichita, dosar, audieri, dna, abuz, serviciu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SMECHERI PESTE TOT ?
18 Mai 2015

Jaful continua: "Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania a semnalat de nemumarate ori despre jaful de la CFR Calatori , dar conducerea Ministerului Transporturilor, in frunte cu Ioan Rus, a ignorat semnalele sindicalistilor. Intre timp, operatorii privati de transport feroviar de calatori continua sa pirateze pe multi bani publici CFR Calatori cu ajutorul baietilor destepti din minister si compania de stat. De fapt, prin Ministerul Transporturilor se vehiculeaza ideea ca de la numirea lui Iosif Szentes la sefia CFR Calatorii, adevaratul director este tot Valentin Dorobanu, aflat astazi la butoanele societatii private Regiotrans Brasov. O dovada in acest sens este faptul ca dupa suspendarea rutelor deservite de Regiotrans, CFR Calatori ar fi trebuit sa preaia acele trasee. Dar , din dispozitia lui Szentes, multe din aceste rute nu au fost operate de compania de stat din cauza faptului ca nu existau locomotive. In realitate, existau locomotive dar, fie ca nu aveau mecanici sau combustibil au fost tinute in depou. In plus, mai multe locomotive de la CFR Calatori erau inchiriate la firme private de transport feroviar de marfa. De parca nu ar fi suficient, in urma unei licitatii controversate s-a ajuns ca o firma sa faca salubrizarea vagoanelor de calatori dupa bunul sau plac(asa este modelul general la CFR Calatori). Adica o luna se face curatenia, iar luna urmatoare pauza. Insa, acea firma de salubrizare nu are obligatia sa faca si vidanjarea vagoanelor de calatori. Astfel, din cauza mirosului greu de suportat, calatorii evita sa se urce in aceste trenuri. Cum s-a ajuns in aceasta situatia? Stie doar directorul general Iosif Szentes si sefa logisticii si achizitiilor publice- Carmen Maria Popescu "
Random imageUltimele stiri


loading...