2017-01-20 05:50

DEZVALUIRI


Șeful vămilor din Republica Moldova, fost administrator al unei firme din România aparținând premierului Vlad Filat

 |  19:17
Șeful vămilor din Republica Moldova, fost administrator al unei firme din România aparținând premierului Vlad Filat

Autorităţiledin Republica Moldova au rămas indiferente faţă de arestările care au avut locla Vama Albiţa, în timp ce jurnaliştii s-au întrebat retoric cum a fost posibilca mărfurile considerate de contrabandă în România să iasă legal din Moldovasau neobservate de vameşii moldoveni.

Estecât se poate de limpede că nu pot exista cazuri de contrabandă cu ţigări la VamaAlbiţa, fără ca acesteasă fi trecut ilegal mai întâi prin Vama moldovenească Leuşeni,relatează site-ul Deutsche Welle. Cu toate acestea, după descinderea de luni dela Albiţa, vameşilormoldoveni nu li s-a întâmplat absolut nimic. ReprezentanţiiCentrului Anticorupţie şi ai Serviciului Vamal din Republica Moldova susţin cănu au probe pentru a demara o anchetă. „Atât timp cât nu avem certitudinea căangajaţii vamali din Republica Moldova ar fi implicaţi în anumite situaţii, nuputem să ne dăm cu părerea sau să planificăm anumite acţiuni”, a spuspurtătorul de cuvânt al Centrului Anticorupţie, Angela Starinschi.

DirectorulServiciului Vamal din Republica Moldova, Tudor Baliţchi, a susţinut că dacăautorităţile române vor comunica Chişinăului anumite informaţii despreimplicarea vameşilor moldoveni în cazuri de contrabandă, aceste informaţii vor fi examinateinclusiv sub aspect penal.

Înconformitate cu algoritmul de repartizare a funcţiilor în cadrul alianţei deguvernare de la Chişinău, funcţia de şef al vămilor i-a revenit PartiduluiLiberal Democrat, condus de premierul moldovean Vlad Filat. Înainte de a devenişef al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Tudor Baliţchi eraadministrator al societăţii comerciale SC Kapital Invest Company SA din România- firmă care aparţine premierului Vlad (Vladimir) Filat şi soţiei acestuiaSanda Filat (pe numele real Nadejda). De-a lungul anilor, numele premierul moldovean a apărut înmai multe scandaluri care aveau legătură cu traficul de ţigări prin graniţaromânească. În perioada guvernării comuniste, ProcuraturaGenerală a Moldovei iniţiase o cauză penală împotriva sa, pentru că ar fiintrodus, prin contrabandă în România, în 1998 (când deţinea funcţia de şef alDepartamentului de privatizare din Republica Moldova), peste 1,8 milioanepachete cu ţigări. După căderea regimului comunist, Procuratura a anunţat cădosarul pe numele premierului a fost clasat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image