2018-12-16 10:22


Elena Udrea, SCANDAL monstruos cu magistrații de la Curtea Supremă

 |  13:04
Elena Udrea, SCANDAL monstruos cu magistrații de la Curtea Supremă

Între Elena Udrea și magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție pare că s-a declanșat un conflict de proporții. Motivul îl reprezintă chiar ultima decizie a judecătorilor, care au stabilit că nu au competențe în dosarul în care sunt acuzate Elena Udrea și Ioana Băsescu. Drept urmare, cazul ar putea fi judecat de Curtea de Apel București. Lucru care a enervat-o la culme pe Udrea, care susținea recent tocmai invers: Curtea de Apel nu are competență în acest caz.

Întrebată de jurnaliști despre instanța competentă în dosarul ei, Udrea a mărturisit că ÎCCJ ar avea această calitate. "Dupa calitatea persoanelor, dupa calitatea Ioanei  Basescu ca notar si eu, ca avocat. Asteptam o decizie. DNA a tintit si a lovit. S-a gandit ca obtine iar o solutie de condamnare", a marturisit Elena Udrea la ieșirea de la Înalta Curte.

Motivele invocate de fostul ministru nu i-au impresionat însă pe magistrați, care au decis că, având în vedere calitatea fiecăruia în dosar, au considerat că o instanță de acest grad ar fi competentă să judece. Excepția a fost invocată chiar de către președintele completului de cameră preliminară, potrivit Digi24.

Rămâne însă de văzut dacă această excepție va fi sau nu aprobată.

Dosarul a fost trimis de procurorii DNA în instanță luna trecută. Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, citeaza stiripesurse.ro.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-06

TAGURI: elena udrea, scandal, magistrati, curtea suprema
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...