2018-12-13 09:29


Elena Udrea și Ioana Băsescu, la instanța supremă

 |  09:42
Elena Udrea și Ioana Băsescu, la instanța supremă

Elena Udrea și Ioana Băsescu s-au prezentat, marți dimineața, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Un judecător de cameră preliminară va discuta contestația depusă de Elena Udrea și Ioana Băsescu privind controlul judiciar pe care îl au în acest dosar.

La intrarea în sediul instanței, Elena Udrea a declarat că nu înțelege de ce nu i se permite, de doi ani și jumătate, să meargă în străinătate. Ea a refuzat să spună care sunt motivele pentru care vrea să plece din țară.

Pe 24 mai, DNA a dispus trimiterea în judecată a Elenei Udrea, Ioanei Băsescu și a jurnalistului Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În dosar, au mai fost deferiți justiției Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării, acuzat de luare de mită; Victor Tarhon, fost președinte al Consiliului Județean Tulcea, acuzat de luare de mită; Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

"Legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidați și, din această poziție, coordona atât achizițiile de servicii de campanie, cât și persoanele care au acționat ca intermediari pentru plățile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societățile prestatoare. Remiterea foloaselor infracționale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afișe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole și prestarea de servicii de consultanță", mai spune DNA, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-18

TAGURI: udrea, ioana basescu, instanta suprema, alegeri prezidentiale, campanie electorala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GRIGORIU
18 Iul 2017

De ce nu este cercetat cel care a initiat hotiile acestea ,infractorul principal adica basescu
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Iul 2017

@GRIGORIU asazisul "basescu" era o marioneta a "marelui licurici" adica cei care l-au tras de sfori si pe Nastase /si Udrea a si recunoscut ca ea a furat 25de ani cand pentru unii cand pentru altii.....DEMOCRATIE ORIGINALA inseamna cam asa---VOTEAZAFRAIERE CA VOTEZIDEGEABA...BANII MERG TOT LA finkelstein-silberstein................Sincer nu stiu ce sa zic despre Johannis dar cred ca nu face parte din clica asta mafiota,cel putin deocamdatanu exista niciun fel de dovada
Random imageUltimele stiri


loading...