2017-01-19 15:18

DEZVALUIRI


Elodia este oficial moartă

 |  19:30

Judecătoria Braşov a declarat, ieri, decesul avocatei Elodia Ghinescu, după ce avocata familiei a cerut devansarea termenului de declarare a decesului pe cale judiciară, iniţial acesta fiind 28 februarie 2012. Decizia Judecătoriei nu este definitivă, putând fi atacată prin apel în termen de 15 zile de la pronunţare.

Dacă decizia va rămâne aşa definitiv, va fi posibilă deschiderea procesului în care soţul Elodiei, Cristian Cioacă, să fie judecat pentru omor. Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, a declarat, ieri, că a cerut instanţei să devanseze teremenul de declarare a decesului Elodiei pe cale judiciară, ţinând cont că, la sfârşitul lunii august, s-au împlinit cei patru ani de la dispariţia acesteia, termen după care decesul poate fi declarat pe cale judecătorească. Iniţial, termenul de declarare a decesului fusese stabilit de instanţă pentru 28 februarie 2012. „Instanţa a aprobat cererea de devansare a acestui termen şi a admis cererea de declarare în mod oficial a morţii Elodiei Ghinescu, data morţii acesteia fiind stabilită 30 august 2007“, a declarat avocata Marinela Radu.

Pe 29 august, s-au împlinit patru ani de la dispariţia avocatei din Braşov, de atunci nimeni nemaiavând nici o veste de la aceasta. Potrivit legilor în vigoare, la trei ani de la dispariţie, fosta avocată a fost declarată oficial dispărută, acum, la patru ani de la dispariţie, putând fi făcute şi demersurile pentru a o declara decedată pe cale judiciară. Principalul suspect în cazul dispariţiei Elodiei a fost, de la început, fostul ei soţ, Cristian Cioacă, la dosarul dispariţiei existând depuse dovezi care ar putea conduce la o acuzaţie de omor, dar fără existenţa unui certificat de deces, acesta nu poate fi acuzat oficial, atât timp cât nu a fost găsit cadavrul Elodiei. „Având acest certificat de deces, dosarul de omor poate fi trimis în instanţă. În opinia mea, se poate trimite în instanţă acest dosar şi în lipsa cadavrului, pentru că sunt probe directe la dosar care îl incriminează pe Cioacă. Şi oriunde în Europa şi în lume se poate trimite în judecată criminalul şi în lipsa cadavrului, altfel s-ar crea un precedent şi poate oricine să comită o crimă, să scape de cadavru şi apoi să fie liber“, declara avocata familiei Ghinescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image