2017-01-17 06:56

DEZVALUIRI


Eolica Dobrogea vrea daune de 118 milioane lei pe an de la ANRC şi Transelectrica

 |  14:45
Eolica Dobrogea vrea daune de 118 milioane lei pe an de la ANRC şi Transelectrica

Societatea Eolica Dobrogea a dat în judecată Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie şi compania Transelectrica pentru refuzul de a încheia procesul verbal de îndeplinire a condiţiilor de racordare la reţea a parcului eolian de la Cogealac, judeţul Constanţa.

Totodata, Eolica Dobrogea i-a dat în judecată pe fostul directorul general al companiei Transelectrica, Horia Hăhăianu şi pe directorul general adjunct al companiei Transelectrica, Cornel Ene şi cere daune de118 milioane euro pe an. De asemenea, solicită instanţei să emită o hotărâre prin care să dispună a anularea adresei din 16 februarie 2011 emisă de CNTEE Transelectrica SA, prin care a fost respinsă solicitarea reclamantei de încheiere a procesului - verbal de îndeplinire a condiţiilor prealabile din Contractul de racordare la RET a CEE 600 MW din zona localităţii Cogealac, judeţul Constanţa, prin extinderea Staţiei Electrice 400 kV Tariverde şi prin care să constate refuzul nejustificat al Transelectrica de încheiere a procesului - verbal de confirmare a îndeplinirii “Condiţiilor suspensive” conform prevederilor contractului.

“Ulterior, la data de 13 februarie 2012, a fost comunicată CNTEE o nouă citaţie şi o nouă cerere de chemare în judecata formulată de reclamanta SC Eolica Dobrogea SRL, cu acelaşi conţinut şi acelaşi obiect, de această dată calitatea de pârâtă avand-o doar CNTEE Transelectrica SA. Acest nou dosar are primul termen la data de 15 martie 2012”, menţionează Transelectrica, citată de Agerpres.

Eolica Dobrogea lucrează pentru grupul spaniol Iberdrola, care intenţionează să construiască 50 de parcuri eoliene în România, în următorii şapte ani, cu o capacitate totală de 1.500 MW.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: eolica dobrogea, transelectrica, anrc, daune, parc eolian, cogealacComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image