2019-02-20 20:32


E.ON Gaz bună de plată pentru cazul de acum trei ani, de la Zalău

 |  19:16
E.ON Gaz bună de plată pentru cazul de acum trei ani, de la Zalău

În urmă cu trei ani a avut loc o explozie încondiţii similare ca şi cea de la Bacău, la parterul unui bloc din cartierul Dumbrava,oraşul Zalău. În urma deflagraţiei provocate de o acumulare de gaze, bilanţul afost de opt răniţi şi doi morţi. Scara afectată de explozie a fost demolată,iar foştii locatari au intentat proces firmei de distribuţie de gaze naturale.

Pe 6 decembrie 2010, Judecătoria Oradea a datcâştig de cauză familiilor care şi-au pierdut rude şi agoniseala de o viaţă înteribila explozie ce a avut loc pe 14 septembrie 2007, în blocul E24 dincartierul Dumbrava Nord, oraşul Zalău. Decizia instanţei din Oradea nu estedefinitivă, putând fi atacată cu recurs. Ea prevede pedeapsa cu închisoareapentru doi dintre angajaţii E.ON şi închisoare cu suspendare pentru alţi patru.

Pe de altă parte, E.ON Gaz Distribuţie, parteresponsabilă civilmente în proces, ar putea fi obligată la plata unor daunemorale de peste 7 milioane de euro către cele 19 familii din blocul respectiv. Conformsentinţei penale, pedeapsa cea mai mare, şase ani de închisoare în regim dedetenţie, a fost dată lui Vâlcu Ionel-Petruţ, fost director al filialei Sălaj aE.ON Gaz la data producerii tragediei, în vreme ce alţi angajaţi au primitîntre cinci luni şi doi ani de închisoare. Tuturor inculpaţilor li s-a interzisdreptul de a mai lucra în domeniul gazelor.

E.ON Gaz Distribuţie trebuie să achitecontravaloarea apartamentelor din fostul bloc E24 distruse şi/sau a bunurilormobile aferente, cu dobânda de referinţă a BNR la aceste sume calculatăîncepând cu data de 1 august 2010 şi până la data plăţii efective, dar şi săplătească daune morale de câte 100 de euro pe zi, începând cu data de14.09.2007 şi până la plata integrală a sumelor acordate cu titlu dedespăgubiri materiale pentru 35 de foşti locatari ai E24, respectiv câte 50 deeuro pe zi pentru alte 30 de persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...