2017-01-16 18:02

DEZVALUIRI


Eugeniu Petrescu, audiat la DNA şi acuzat oficial pentru implicare în cazul mitei de la Vama Halmeu

 |  20:02
Eugeniu Petrescu, audiat la DNA şi acuzat oficial pentru implicare în cazul mitei de la Vama Halmeu
Democrat-liberalulEugeniu Petrescu, membru al Organizaţiei PDL Sector 5, cel care ar fi facilitatîntâlnirea între fostul şef al vămilor, Radu Traian Mărginean, şi fostul şef alVămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, a fost pus sub învinuire de procuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie. Eugeniu Petrescu a fost audiat, ieri, deprocurori.

Democrat-liberaluleste acuzat că a ajutat-o pe Nicoleta Dobrescu, fostul şef al Vămii Halmeu, săajungă în biroul lui Traian Mărginean, şeful ANV de atunci. Dobrescu nu a datnici un concurs, ci doar un interviu, iar după câteva zile a fost numită înfuncţie la Vama Halmeu. Ea susţine că, pentru primele şase luni de şefie, is-au cerut 130.000 de euro, iar pentru următorul mandat ar fi trebuit să dea300.000 de euro.

ProcurorulDNA care a participat la şedinţa de judecată în care s-a decis arestarea omuluide afaceri Liviu Florian şi a complicilor lui a spus că "solicitarea unorsume atât de mari, respectiv 130.000 de euro şi 300.000 de euro, în numele şipentru un partid politic şi un şef de instituţie, lăsând să se înţeleagă cădelegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pe criterii politiceşi nu de competenţă, este de asemenea în măsură să provoace în rândul opinieipublice un sentiment de insecuritate. (...)”. Totodată, potrivit încheierii de şedinţăa Tribunalului Satu Mare, „influenţa de care s-a prevalat inculpatul FlorianLiviu a fost reală, el făcând demersuri la făptuitorul Mărginean Radu Traianprin intermediul făptuitorului Petrescu Eugeniu, astfel că în 23 septembrie2009 învinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegată în funcţia de şef al BirouluiVamal Halmeu prin Ordinul şefului ANV”.

Înacest dosar, Traian Mărginean, fostul şef al vămilor, a fost pus sub învinuirepentru luare de mită. El a fost numit şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor înluna februarie a anului 2009, la acea vreme fiind adjunct al directoruluiinstituţiei. După ce a fost pus sub învinuire în acest dosar, Radu Mărginean afost demis din funcţia de şef al ANV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image