2019-01-23 18:47


Evaziune fiscală cu motorină în valoare de 800.000 de euro

 |  20:14
Evaziune fiscală cu motorină în valoare de 800.000 de euro

Cinci persoane sunt cercetate deParchetul Capitalei pentru că au achiziţionat motorină euro 5 şi păcură,declarând în fals că le vor utiliza pentru obţinerea de Petrotex, însă auvândut combustibilul pe piaţa neagră, ceea ce a produs o pagubă statului de800.000 de euro.

Procurorii din cadrul Parchetului depe lângă Tribunalul Bucureşti - Secţia de Supraveghere a Urmăririi Penale aupropus, ieri, arestarea preventiva a celor cinci pentru evaziune fiscală,livrarea de produse energetice din antrepozite fiscale fără deţinereadocumentului de plată care să ateste virarea către bugetul de stat a valoriiaccizei aferente şi fals intelectual, spălare de bani, complicitate la evaziunefiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la săvârşireainfracţiunii de spălare de bani. Potrivit anchetatorilor, doi dintre acuzaţi auconcesionat societatea comercială TGO SRL unui al treilea, dar au continuat înfapt să desfăşoare activitatea ca reprezentanţi ai acesteia. În perioada iulie- august 2010, societatea s-a aprovizionat cu diverse cantităţi de motorinăeuro 5 aflată în regim suspensiv de plată a accizei, precum şi cu diversecantităţi de păcură de la societăţi comerciale din România şi din Bulgaria,folosind în acest sens autorizaţia de antrepozit fiscal de producţie şimotivând achiziţiile prin aceea că le foloseşte ca materie primă pentruobţinerea unui produs finit denumit Petrotex, ceea ce nu corespundearealităţii. Cei în cauză nu au desfăşurat, însă, activitatea conformautorizaţiei de antrepozit fiscal de producţie, ci au comercializat pe piaţaneagră motorină euro 5.

Pentru a justifica sumele de baniastfel obţinute, inculpaţii au menţionat în actele contabile operaţiuni decomerţ fictive cu alte firme (care nu au funcţionat niciodată la sediilesociale declarate, nu au depus la organele fiscale declaraţiile şi raportărilesemestriale şi anuale şi, în plus, au fost înfiinţate pe numele unor oameni aistrăzii). Actele de urmărire penală aurelevat şi faptul că cei trei inculpaţi au fost ajutaţi la săvârşirea faptelorde către o contabilă care a întocmit în fals documente de contabilitate primarăşi rapoarte de producţie în numele societăţii TGO şi totodată a înregistrat încontabilitate documente de contabilitate primară false. În acest mod, cei patruinculpaţi au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 800.000 deeuro, constând în neplata accizei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...