2017-01-24 09:09


Evaziune fiscală de peste un milion de euro cu bunuri intracomunitare

 |  19:57
Evaziune fiscală de peste un milion de euro cu bunuri intracomunitare
Poliţiştii şi procurorii bucureşteni auridicat ieri 15 persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care a adus,prin intermediul unor firme-fantomă, un prejudiciu la bugetul statului de pesteun milion de euro. Din grupare fac parte cetăţeni români, sirieni şi iranieni.

Ieri, dis-de-dimineaţă, poliţiştiiServiciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei, sprijiniţi demascaţii SPIR au efectuat, în baza mandatelor de percheziţie şi de aducere, 15percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări specializate în infracţiunieconomice. Percheziţiile au avut loc în Capitală în zona ultracentrală, dar şiîn localităţile Chiajna, Buftea şi Ciolpani, iar anchetatorii au ridicat de ladomiciliile acestora saci de documente care urmează să fie analizate.

Prejudiciul identificat până înprezent de anchetatori este de aproximativ 39 de miliarde de lei vechi. Anchetatoriispun că indivizii efectuau prin firme-fantomă importuri subevaluate deîncălţăminte, îmbrăcăminte, produse alimentare şi legume-fructe, iar apoi marfaera vândută fără documente. Cele mai multe firme-fantomă erau “înregistrate” în judeţul Ilfov şi aveau şi două standuri în Su Market din Voluntari.

Ancheta este efectuată de PoliţiaCapitalei şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image