2018-12-13 09:20


Ex-judecătorul Nicuşor Maldea rămâne în arest

 |  09:33
Ex-judecătorul Nicuşor Maldea rămâne în arest
Florentin Dincă

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul judecător Nicuşor Maldea (Tribunalul Caraş-Severin) să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment a două firme. Decizia nu este definitivă.

CAB a admis propunerea procurorilor DIICOT de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a fostului magistrat Nicuşor Maldea. Totodată, instanţa a dispus şi prelungirea arestului preventiv pentru lichidatorii judiciari Ion I. Tudor şi Nicolae Călin Oancea şi a arestului al domiciliu pentru lichidatorul Loredana Berar. De asemenea, CAB a decis să-i înlocuiască lichidatorului judiciar Ioan M. Tudor arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia instanţei nu este definitivă. Ea poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Nicuşor Maldea a fost arestat pe 17 octombrie 2015 în dosarul în care este acuzat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două firme. Procurorii DIICOT fac cercetări faţă de un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

La sfârşitul lunii octombrie, Maldea a demisionat din magistratură, iar în 5 noiembrie preşedintelui Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie a judecătorului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-09
Citeste si:
Reţetă de obţinere a banilor negri. Cum acţiona reţeaua judecătorului Maldea
A rânjit degeaba joi, la ieșirea de la DIICOT. Judecătorul Nicuşor Maldea, arestat de CAB
Judecătorul Nicușor Maldea a fost arestat preventiv pentru luare de mită

TAGURI: nicusor maldea, judecator, arest, caras severin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...