2019-01-17 09:01


EXCLUSIV! Generalul Marian URECHE, fost șef al SIPA, va scrie o carte despre controversata arhivă a fostului serviciu secret

 |  13:49
EXCLUSIV! Generalul Marian URECHE, fost șef al SIPA, va scrie o carte despre controversata arhivă a fostului serviciu secret

Generalul Marian Ureche, fost șef al SIPA, pregăteşte lovitura finală pentru cei care au pus la cale desființarea serviciului secret al Ministerului Justiției, în anul 2006, cât și pentru cei care au intrat în mod nelegal, de-a lungul anilor, în arhiva SIPA.

Până la sfârşitul verii, fostul director al instituţiei va scrie o carte în care dezvăluie secretele serviciului care a funcţionat pe lângă Ministerul Justiţiei şi va face o radiografie a celor care şi-au dorit ca Serviciul Independent  de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) să nu mai funcţioneze. Pe de altă parte, conform generalului Ureche, în carte vor fi dezvăluite detalii despre corupţia din anii 2000 şi chiar şi despre cine a avut interes să ascundă aceste lucuri. Mai mult, în cartea sa, fostul şef al serviciului va povesti care au fost substraturile şi cine se temea de documentele care se aflau în arhivă.

Amintim că, în urma unor dezvăluiri din presă, Parlamentul a constituit o comisie de anchetă privind arhiva SIPA şi că, pe de  altă parte, la DIICOT se află un dosar, deschis in rem, în care a fost deja audiată fostul ministru Monica Macovei, cea care a intrat în ianuarie 2005, alături de jurnalistul Dan Tapalagă în arhiva SIPA, deşi nu aveau certificate ORNISS.

Procurorii DIICOT i-au mai audiat pe ultimul şef al SIPA, Doru Dobocan, şi pe fostul judecător Cristian Dănileţ.  La începutul lunii mai, actualul  şef al  DIICOT, Daniel Hodorniceanu declara că dosarul se află în faza finală şi că probabil va fi luată o decizie până pe 30 iulie.

Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) a fost înfiinţat în anul 1997, prin transformarea în unitate de sine stătătoare a Serviciului Independent Operativ (SIO) aflat, anterior, în subordinea Direcţiei Generale a Penitenciarelor, cu scopul de a urmări şi controla infracţiunile cu implicaţii majore din penitenciare, în mandatul lui Mircea Ionescu Quintus. Regulamentul de organizare şi funcţionare a SIPA a fost instituit prin două Ordine ale ministrului Justiţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-14

TAGURI: marian ureche, general, sipa, macovei, arhiva
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CAMILA RODELA
14 Mai 2018

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele. (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS. (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI (
HMM....
01 Iun 2018

Să nu pățească CEVA pân la publicare!
Random imageUltimele stiri

loading...