2019-02-17 18:02


EXCLUSIV. Ţeparii castingului. Clonează agenții adevărate şi vând iluzii

 |  21:01
EXCLUSIV. Ţeparii castingului. Clonează agenții adevărate şi vând iluzii
Robert Veress

Acționează și pe stradă, dar, pentru a câștiga încrederea potențialilor clienți, unii operează în mall-uri, centre comerciale, unde închiriază spații. Te opresc din drum și încep periajul: vai, ce fotogenic sunteți, ce scumpic e copilul dumneavoastră..., nu vreți să jucați în filme sau să faceți reclame? Dacă ai o doză considerabilă de stimă de sine / față de copil, combinată cu ceva naivitate, te oprești și nu îți vezi de drum când ți se spune că trebuie să plătești o sumă de bani pentru un „acord privind utilizarea imaginii”; care prevede că se face o fotografie și se urcă pe un site „în scopul participării la anumite selecții solicitate de către terți”. Agențiile de casting serioase nu fac așa ceva, dar tu nu știi, nu ai avut tangență cu domeniul, până acum. Așadar, ai rămas pe loc, ai ascultat turuiala „agentului”, te-ai convins că e o oportunitate, plătești 100 de lei sau cât se cere „la prima strigare”, se face fotografia și pleci cu „acordul” în buzunar și speranțe înălțătoare că tu sau/și copilul tău veți deveni vedetă(e). La scurt timp, ești contactat și invitat la o discuție cu „directorul” firmei. Te duci, cu inima bătându-ți în piept. Speranțele par să se împlinească, fiindcă „directorul” îți confirmă că ai fost selectat și vei câștiga mulți bani („garantat cel puțin 2.000 de lei lunar”...). Un mic „amănunt”: trebuie să închei un contract de reprezentare și să achiți, pe loc, 300 de euro... Dacă semnezi contractul fără să-l citești cu atenție în prealabil, tocmai ți-ai luat țeapă: ai cumpărat un album foto „profesional” cu trei pătrimi din salariul mediu pe economie. Genul de escrocherie descris nu se practică de azi, de ieri, ci de ani de zile, dar autoritățile sunt incapabile sau nu vor să îi pună stavilă. Iar agențiile oneste, care operează pe piață conform standardelor occidentale, ceea ce înseamnă că nu încasează bani în avans, ci doar comision de succes, sunt foarte afectate de fenomen. Între agențiile de pseudo-casting, foarte nouă și hiperactivă este Shine Media Group. Operează de o jumătate de an în București, în centrele comercial Auchan Titan și Auchan Drumul Taberei, având și birou ultracentral, pe Ion Câmpineanu, lângă Intercontinental.

„Ne este tot mai greu să facem scouting. Lumea a aflat că există o problemă și preferă să se ferească complet. Din păcate, fenomenul acesta este foarte extins. Sunt cel puțin 10 agenții pe piață care câștigă bani frumoși, pe promisiuni deșarte. Noi suntem pe piață din 2002, am făcut mii de reclame, avem o reputație excelentă în domeniu. Dar uite că a apărut firma asta care ne folosește numele și acum primesc aproape zilnic telefoane de la persoane păcălite, care consideră că despre noi este vorba”, spune Cosmin Momir, administratorul agenției de casting Shine.

Clona Shine Media Group

Firma-clonă la care face referire dl. Momir este Shine Media Group și operează de o jumătate de an în București, în centrele comercial Auchan Titan și Auchan Drumul Taberei, având și birou ultracentral, pe Ion Câmpineanu, lângă Intercontinental.

Shine Media Group s-a lansat în Craiova, la începutul anului trecut, când încă nici nu era constituită, legal, ca firmă. Abia la mijlocul anului firma a fost înregistrată la Registrul Comerțului, având-o ca unic asociat pe Dărach Ancuța Elena, o tânără de 23 de ani, din Calafat, absolventă de drept în 2015. Conform contului său de Facebook, după licență, Dărach Ancuța a emigrat în Marea Britanie, la Harlow. Când am contactat-o să discutăm despre firma sa, ne-a răspuns scurt, indicându-ne să-l contactăm pe „managerul firmei”, dându-ne un număr de mobil care nu există pe site-ul firmei (smg-agency.ro), unul plin de texte puerile, agramate, și de multe fotografii realizate parcă în bătaie de joc și expuse în locuri nepotrivite (de exemplu, femei în vârstă la secțiunea „Boys - băieți”). Nu a avut nicio replică atunci când i-am cerut să precizeze dacă își asumă activitatea firmei sau dacă este folosită doar drept paravan.

„Dacă ești urât cu spume în cap, nu am ce să-ți fac!”

Persoana care ne-a răspuns la telefonul indicat de d-ra Dărach și care s-a recomandat „Andrei Mihăiescu, avocat, jurist al firmei”, tot un tinerel după vorbă, abordează problema foarte relaxat: „Nu știu ce vi s-a spus dumneavoastră, dar vorbele n-au valoare. Poate să vină la mine orice control. Eu discut pe acte, iar actele, adică acel contract în baza căruia se achită 300 de euro, spune foarte clar că e vorba de un album foto profesionist. Nu este un preț mare, doar suportul, albumul în sine, e de foarte bună calitate, costă 90 de euro. Și o ședință foto profesionistă costă foarte mult, așa că lumea e foarte interesată, chiar acum am vreo 300 de albume pe care trebuie să le dau”.  Când i-am transmis că am mari rezerve față de profesionalismul fotografiilor din albumele respective, câtă vreme fotografiile de pe site-ul agenției sunt realizate și organizate de amatori netalentați, a respins obiecția în zeflemea: „Pozele de pe site sunt una, cele din album sunt altceva. Ce ați vrea să facem de 100 de lei?! Toți vor să devină vedete cu 100 de lei, dar nu merge așa...”. Am insistat, arătând că oamenilor li se promit sume de bani și acuză că nu primesc nimic. Există un portofoliu de clienți, poate spune câte contracte de reprezentare s-au încheiat, care sunt câștigurile medii realizate de persoanele cu contracte de reprezentare? „Mă puteți întreba, iar eu pot să nu vă răspund. Sunt informații confidențiale”, a venit primul răspuns. Am făcut o ultimă încercare: totuși, câteva exemple de clienți mulțumiți i-ar susține cauza... „Acum, treaba mea este să fac albumul. Mai departe, dacă ești urât cu spume în cap, nu am ce să-ți fac. Dar sunt și oameni care au reușit”.

Shine vrea să tranșeze disputa în Justiție

Domnul Mihăiescu (dacă acesta o fi numele real) spune că se află în București. Aici s-au mutat afacerile firmei, după ce în Craiova, oraș mai mic, în care e mai greu să practici aceeași schemă infracțională timp îndelungat, li s-a dus buhul. Au ajutat în acest sens mai multe postări cu acest subiect pe craiovaforum.ro. Tot acolo a postat și Cosmin Momir, încercând să facă distincția între cele două firme, fiindcă apăruseră de pe atunci confuziile. Am ajuns la firma Shine și la dl. Momir căutând informații despre Andrei Mihăiescu, un tânăr cu acest nume figurând, culmea, chiar printre clienții agenției (adevărate) de casting. „Cât au stat la Craiova, nu ne-a deranjat foarte tare, dar, aici, în București, ne afectează serios. Am fost și eu la punctele lor de lucru, însă acolo sunt doar niște puști, care nu știu prea multe sau nu vor să spună. Până la urmă, m-a contactat un domn, care s-a recomandat directorul firmei. L-am somat să schimbe denumirea firmei și a spus că se va conforma. Dar acest lucru văd că nu se întâmplă, așa că azi voi lua legătura cu avocații firmei și vom vedea ce este de făcut. Nu voi putea regla problema în piață, dar măcar să rezolvăm cumva cu  firma asta”.

„Avem clienți polițiști, judecători”

La mai bine de trei ore de la discuția cu Andrei Mihăiescu, am fost apelat, de la același număr de telefon, de o altă persoană, care s-a recomandat Vasilescu Mihai, director SMG. „Am înțeles că aveți unele nelămuriri”. „Păi am discutat cu domnul Andrei Mihăiescu, care înțeleg că tot director este”. „Mda, suntem mai mulți directori în cadrul firmei”. Am reluat problemele discutate cu colegul său, iar dl. Vasilescu a insistat că foarte mulți clienți își doresc doar albumul, pentru care sunt dispuși să achite 250 de euro. „E ceva special, te scoate din rutina de zi cu zi”. Acceptă critica referitoare la site „Așa este, am observat și eu că este jalnic, deși plătim mulți bani administratorilor”, însă nu și pe cea legată de ilegalitatea afacerii: „Nu mergem pe vorbe, mergem pe hârtii. Am auzit și eu că se promit lucruri care nu sunt în contract și nu mi se pare ok dacă e așa, dar, dacă li s-ar întâmpla tuturor, ar trebui să fie revoluție. Dacă e cineva nemulțumit și are probe, să-i dea în judecată pe cei care promit! Există însă liberul arbitru, nimeni nu te obligă să semnezi, fără să citești. Dacă ar fi așa de dezavantajos, nu ar semna atâția și atâția oameni serioși, polițiști, judecători...”. Întrebat ce succese a înregistrat firma sa în activitate, Vasilescu a replicat: „Avem oameni care aplaudă în emisiuni... Avem un contract cu agenția Zoom In Advertising. Am organizat multe evenimente, dar să știți că oamenii nu se prezintă”. Pe site-ul zoom-in-advertising.ro, unul la fel de rudimentar cu smg-agency.ro, telefonul precizat la contact este identic cu cel de pe tipizatul de acord utilizat de... Shine Media Group. Așadar, Shine Media Group și-a inventat un partener - Zoom In Advertising.

Alte agenții de casting acuzate de țepe

Gloss Agency, First Face Models, Everest, Class Agency sunt trecute pe lista neagră a agențiilor de casting care dădeau țepe pe modelul Shine Media Group, încă din 2013, de bloggerul Andi Miron. Vara trecută, stopteparilor.blogspot.com a semnalat cazul agenției Vaingloriousness, fostă Quarrelsomeness: „Actionarii firmei, cu capital social de 200 RON, mai sunt acționari sau administratori în alte firme cu capital social în jur de 200 RON, ca: LM CAST PROMOTION SRL, LM INT MEDIA CAST PROMOTION SRL (care se află în spatele agenției LM Cast, care operează în Timișoara), FM CAST INT SRL (care se afla în spatele agenției FM Cast, care a acționat la Sibiu, iar între timp a fost înlocuită de Photolithography), GMM CAST SRL ( care a acționat anul trecut în același sediu cu QUARRELSOMENESS în București la Magazinul Bucur Obor). De asemenea, de-a lungul verii trecute au operat prin 4U Media Cast și 4 YOU Media Cast la Obor și pe litoral la Eforie Nord. În spatele întregii rețele pare sa fie un anumit Vaideș Vasile Florin împreună cu personaje ca Bendriș Mihai Daniel, Gyorgy Tibor, Rusu Ovidiu, Iacobson Valentin, Wagenpfiel Mihai Sebastian, Frumușelu Daniel Vasile, care apar ca și acționari sau administratori în diferitele firme din aceasta rețea, în trecut aceștia mai acționând și ca Vivienne Models sau First Face Models. Alte doua personaje care apar peste tot in aceasta înșelătorie sunt Vulpaș Ioana și Cimponeriu Ioan Daniel”.

Răspunsul autorităților întârzie

Am solicitat, luni, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) să precizeze dacă au efectuat acțiuni de control pe piața agențiilor de casting și cu ce rezultate. De la ANPC așteptam un răspuns în cursul zilei de marți, comunicatorii Poliției solicitând mai mult timp pentru furnizarea informațiilor. Verbal, surse din ANPC ne-au comunicat că au existat mai multe reclamații, s-au efectuat mai multe controale, care au confirmat validitatea reclamațiilor, s-au aplicat sancțiuni și a fost sesizată Poliția, însă problema are tendința de a se croniciza.

În măsura în care răspunsurile autorităților se vor dovedi relevante, vom reveni asupra subiectului.

Mărturia unui client care a luat doar țeapa mică

„Shine Media Group selectează doritori prin Auchan. Fac câteva poze, apoi ți se propune să fie chemat copilul la «joacă» în fiecare lună, o dată, sâmbătă sau duminică, ocazie pentru care primește 200 lei, (în acord nu scrie asta) trebuind însă să plătești pe loc 100 lei. Se încheie un acord. Cică apare imaginea pe site în 30 zile... Nu s-a întâmplat asta. Apoi cică ne-a selectat și ne-au  chemat la discuții cu dra Director Andreea Bălașa în str. Ion Campineanu nr.1, et 5, ap 3, interfon 503. Acolo ni s-a pus în față un contract prin care se obligau cică să asigure din februarie minim 2000 lei/lună. Implica o ședință de aprox. 1.5 ore joacă, în care se făceau poze ori se filma. Dar trebuia sa plătim pe loc 300 euro. Oferta fiind valabila DOAR atunci” (Cătălin, București).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-03

Documente:

GALERIE MEDIATAGURI: exclusiv, cloneaza, agentii, iluyii, tepari, casting, auchan titan, shine media group, drumul taberei, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ELENA FLORESCU
06 Iun 2016

Buna ziua, si eu se pare ca am luat o teapa de la aceasta societate ... SHINE MEDIA GROUP SRL. Am platit 1000 ron la semnarea contractului in octombrie 2015, insa nu am fost chemati la niciun eveniment. S-a facut doar catalogul foto si atat. Imi poate recomanda cineva ce se poate face? Cum mai pot recupera acesti bani? Numarul de telefon pe care il aveam de la ei, numar pe care am vorbit de cateva ori cu ei pentru programarea sedintei foto si ridicarea albumului foto, este un numar la care suna ocupat toata ziulica. Nu ii pot contacta in niciun fel. Multumesc mult!
BIANCA
08 Iun 2016

Elena Floreacu...mare lucru nu prea ai deoarece ti-au dat pozele in mare si-au respectat contractul..
ANDREI IONUT
30 Iun 2016

haideti sa ne intalnim cumva,sa mergem la nenorocita asta de politie, sa facem scandal,astia ne-au pacalit pe toti; telefonul meu 0725672167
IUSTINA
24 Iul 2016

Eu am făcut contractul și pozele în februarie. Nu am primit nici catalogul, iar firma a dispărut chiar și de pe net. Conform contractului trebuia sa primesc banii înapoi dacă nu primeam albumele în 60 zile.... Dar unde mai pot fi găsiți?
MAMICA CU UN BAIETEL FRUMOS
24 Aug 2016

Acest tip de afacere teapa este in plina operare in Iasi pe str Stefan cel Mare. Politia nu poate face nimic si nici OPC intrucat ei elibereaza bon pentru taxa de inscriere si tu semnezi ca este de acord sa o platesti pe un formular de inscriere unde se mentioneaza ca taxa e nereturnabila si ca prin inscriere ai posibilitatea (deci nu obligativitatea) de a participa la reclame. Eu m-am prins imediat ca este o excrocherie pentru ca imi cereau 99 lei pe motiv ca ei nu isi asuma riscul ca eu sa nu ma prezint cu copilul la prima sedinta si ei sa platesca fotograf si altele. Numai ca nu exista un contract unde sa fie stipluata periada in care ei se obliga sa ne cheme ( dupa cat timp de la semnare) si nici ce se intampla daca ei nu ne cheama.
IULIAN
17 Noi 2016

După cum se vede am luat și eu țeapă În Iași pe srada Ștefan cel Mare. Am plătit 300 de lei. Nu există nici-o posibilitate să-i recuperez? Firma mai este încă acolo.
DIANA
09 Iul 2017

Sunt la Eforie,tepuiesc oameni în drumul spre plajă,l-am recunoscut pe tipu care fraierea lumea în București,nu le dați niciun ban!!!
ANDREEA
10 Iul 2017

SC european Jobs casting,teparii de la lujerului si-au instalat tabăra de escroci la Eforie Nord,sunt mai multi de prostit pe litoral,ne spun numai minciuni pana ne iau banii si după se muta prin alte părți,din păcate banii se pierd dar ar merita să isi fure o bătaie zdravănă
VIO
04 Aug 2017

La Eforie e o ceată de escroci care mai ca te iau pe sus sa te facă la buzunare,am depus plângere la opc si avocatul mi-a recomandat sa fac apel la ceilalți oameni păcăliți,sa cheme politia sa îi legitimeze ca sa ii putem da în judecată pentru înșelăciune,firmele lor apar si dispar,angajații rămân aceiași
NICU
31 Aug 2017

Si am fost invitat cu fetita , in Eforie Nord , si am plătit 550 lei, ca vom fi căutați sa pozeze pt diferite reviste , dupa ce am semnat contractul mi a cerut bani, am vrut sa renunț dar "Doamna directoare" se tinea bine in clanta si am plătit bani , am primit bon fiscal pe suma am intrat pe internet si am gasit firma si am stat linistit ca e tot ok pana in seara aceasta cand am citit comentariile voastre . Dacă este teapa nu trebuie sa ne lăsăm însetați de niste escroci, si sa face tot ce trebuie sa fie prinsi si sa ne recuperăm bani , daca stiti cum am putea rezolva problema , eu sunt de acord sa fac ce trebuie, ca acesti escroci sa fie trasi la raspundere , si sa nu se mai joace cu sentimentele copiilor! Astept raspuns !
DELIA
09 Sep 2017

Si mie mi s-a recomandat sa o dau în judecată pe "doamna director"pentru i înșelăciune si pe manager,dacă stie cineva numele acestor indivizi m-ar ajuta enorm!
ALE
12 Sep 2017

Lupea Dragos e managerul
ANDREI
18 Sep 2017

Dumnule Nicu daca intri si vezi acest mesaj scrie-mi pe email andrei_blacktiger@yahoo.com sa vorbim si eu am fost inselat in eforie nord de fixmediacasting astia fantoma..eu initial astept raspuns de la ANPC ca am depus plangere..
GESA
26 Oct 2017

Escrocii astia merg asa departe? Si eu am luat o mare teapa. ..naiva. am fost amenintata ca voi fi data in judecata. ..tot eu voi fi data in judecată, culmea!!!! E cineva care a fost dat in judecata de acesti escroci? Merg asa departe? Multumesc
GESA
26 Oct 2017

Am semnat nenorocitul ala de contract dar fetitei mele nu i s-a facut nici macar o fotografie ,nici album,nimic. Si cu toate astea am primit o instiintare ca voi fi data in judecata...pt ce???? Ca am fost pacalita ,mintita,amagita? Nenorocitii !!! Ma pot obliga sa platesc diferența de 300 €desi nu am beneficiat de nici un serviciu din partea lor?
ALEXANDRA
09 Dec 2017

Din păcate mă număr printre persoanele care au luat țeapa . “VAINGLORIOUSNESS” - în Eforie Nord , Constanța . Erau niște băieți care îmi spuneau că arăt foarte bine și că am un păr superb că aș putea să fac reclame pentru șampon . Am plătit o grămadă de sute de euro ! Nu credeți în chestiile astea ! Dacă aș putea să dau timpul înapoi nu aș mai face așa ceva ! Era o clădire fără nici o reclamă, foarte ciudat. Nu cadeți in plasa lor !
MARIANA
31 Ian 2018

Domnule Andrei,,si eu am aceasi prob cu aceeasi firma,ati rezolvat ceva?Azi am primit instiintare ca mai am un rest de 280 euro si daca nu platesc in maxim 5 zile voi fi data in judecata,La semnarea contractului,si o sedinta foto,am achitat suma de 100 euro plus taxa de 100lei,,,,,,,ce putem face sa oprim aceste persoane?
MARI
01 Feb 2018

ce se stie despre acest domn Florin vasile,,,si firma Fix media Casting.?? stie cineva..??
GIGEL
06 Feb 2018

il voi cauta eu personal pe escrocul asta si nu cu mana goala !
ELENA
09 Feb 2018

Buna. Si eu cred ca sunt in aceeasi situatie. Ati auzit cumva de firma FAA FOTO KIDS cred ca este o teapa mare de tot.. nu??
MARIANA
15 Feb 2018

Si noi am luat tiapa la eforie nord cu firma fix media casting am platit 100euro si trebuia sa participe copii la sedinta foto unde achitam diferenta de 298euro dar nu nea mai sunat nimeni iar acum am primit somatie sa achitam banii in 5 zile vreau sa stiu daca dumneavoastra ati achitato sau nu si ce sa intamplat dupa
LIVIA
15 Feb 2018

Buna ziua.Si noi am patit la fel vara trecuta in Eforie Nord cu firma Fix Media Casting, am achitat 400+100 lei si acum am primit somatie acasa sa achitam restul de 298 euro.Ce se poate face cu acesti escroci?
NICU
17 Feb 2018

Trebuie sa ne adunam actele mai multi si sa ne angajăm un avocat bun si sa ii dăm in judecata.
CORINA
18 Feb 2018

Si noi am luat teapa la Eforie in luna septembrie, am primit si noi o instiintare de plata zilele acestea pentru " suma restanta", stie cineva nume de acolo? sau are cineva fotografii cu ei? am fost sfatuiti sa facem cerere de reziliere a contractului , si in acelasi timp si plangere penala la politie.
CORINA
18 Feb 2018

adaug la postarea anterioara----- la cei de la fixmediacasting condusa de Ovidiu Rusu si directorul de publicitate Carmen Lazar si un anume SORIN ILIE de la recuperari creante.
NICU
18 Feb 2018

Doamna CORINA si eu am primit notificarea de plata , maine ma duc la avocat si daca doriti imi trimiteți actele prin email sa ne asociem ca vom fi mult mai credibili. Astept rasp!
IOAN
29 Apr 2018

Și noi am luat țeapă în Focșani cu firma FAA FOTO KIDS.SRL ,,,după ce am semnat contractul nu mai putem da nicicum de ei .ce mă sfătuiți să fac pentru a-mi recupera banii??? Mulțumim
FLORI
04 Mai 2018

BUNA ZIUA.SI EU AM LUAT TEAPA DE LA PRO MEDIA REFRESH .SE AFLA LA PIATA SUDULUI IN BUCURESTI.AM PLATIT 500 DE LEI SI ACUM AM PRIMIT O NOTIFICARE CA MA DAU IN JUDECATA DACA NU PLATESC SI RESTUL DE BANI.NU AM BENEFICIAT DE NIMIC.SE POATE SA MA DEA IN JUDECATA?
IONELA
19 Mai 2018

Cred ca am luat aceeași teapa de la pro media refresh ne poare da în judecata dacă nu plătim restul de bani
CRISSA
20 Mai 2018

BUNA ZIUA,SI EU AM INTALNIT PRO MEDIA REFRESH,AZI ASTEP UN TELEFON DE LA EI,IAR LUNI MAI AM O INTALNIRE CU EI,ASA AU SPUS..DACA E TEAPA AR TREBUI SA LUAM MASURI TOATE PERSOANELE CE TREC PRIN ASA ZISE FIRME DE RECLAME PT COPI,DACA POLITIA NU FACE NIMIC AR TREBUI CA NOI SA FACE ASA ZSA (LEGEA STRAZI)SA NE FACEM DREPTATE SINGURI
LORENA
14 Iun 2018

Ionuț Daniel cimponeriu e seful tepei,așa-zisul părinte al modelingului,a pârjolit toată tara ani de zile cu acoliții lui puscariasi si fete cu anunțuri la ziar,dacă vreți să se oprească, plângerile pentru înșelăciune trebuiesc făcute pe numele lor ca firmele dispar si fac altele..
MARIUS
19 Iun 2018

Azi tampita de soție a mea a plătit 1300 lei,rămânând ca restul de 600 de lei sa-I achite în câteva zile. ..Tot la piata sudului sus în magazîn, au o ghereta acolo.nu am știut nimic pana acum 10 minute. Rog pe cei ce sunt în aceeași situație ca și mine sa mă contacteze la 0737496264.trebuie sa facem ceva cu acești excroci.
MARIUS
19 Iun 2018

Precizez ca este vorba tot de pro media refresh. Rog a fii contactat de către cei în aceeași situație ca și mine. 0737496264 Facebook gogonetu marius.
NICU
27 Iun 2018

Cei care nu ati plătit restul de bani , nu va speriati ca nu o sa va dea in judecata, din moment ce ei nu Si au îndeplinit cele promise , este o metodă de intimidare.
COSTINESTI
08 Iul 2018

Firma SC FAA PHOTO KIDS SRL este acum in Costinesti si fraieresc oamenii. Si eu am luat teapa. Ii gasiti in zona Vraja Marii. Poate se sesizeaza si Politia.
ELENA
18 Iul 2018

Firma European models se afla la Eforie Nord,Bulevardul Republicii, nr. 7C, intr-o ghereta. Am luat si eu teapa.
VLAD
19 Iul 2018

Ce putem face sunt sunt acum acolo ,as putea sa mă duc sa le cer banii și sa le zic ca nu sunt serioși. As rezolva ceve !
GABRIELA
20 Iul 2018

So noi am placut iei ,si cred ca este teapa. Se alaturi cineva sa chemam televiziunea?
VLAD
20 Iul 2018

Eu cred ca trebuie ca cinevacsa ia masuri și asemenea oameni sa plătească pentru ceea ce fac!Inelegal ca vinovați suntem și noi ca nu suntem atenți, dar atâta timp cât ei dau bon fiscal și nimeni nu Face nimic, este ceva la mijloc, sunt implicate alte persoane care știu de aceasta înșelătorie. Cum sa faci fals în acte și sa le faci vise copiilor și după nu mai răspund și nici nu patracție nimic.Eu cred ca aceste persoane sa fie prinse și sa plătească pentru ceea ce fac!pPe mine au rămas sa mă sune astăzi pt ședința foto de mâine și nici nu mai merge sa dau de ei.Am sa îi pun la biserica și Dumnezeu o sa aibă grijă de ei!Dacă nu îi pedepsește legea îi pedepseșteDomnul .
GABRIELA
21 Iul 2018

Oare chair nu putem face nimik impotriva acestor oameni ?
ELENA
22 Iul 2018

Ati semnat doar conventia, sau ati mers la pasul 2 . Noi am platit 100 lei. Mi-am dat seama ca e ceva in neregula cand doamna tatuata insista sa mergem la pasul 2 si am refuzat.
GABRIELA
22 Iul 2018

So conventia si contractual total 1650 ron. Ma duk peste ei in Bucuresti Maine. Mai vine cineva ?
ELENA
22 Iul 2018

Ce nemernici de oameni! Nu-mi vine sa cred cum ne pot insela! Imi vine mie sa-i fac praf,;nu pentru cei 100 de lei, ci ca au profitat de sinceritatea mea. Din cate am inteles, se poate rezilia contractul, dar nu stiu daca recuperati banii. Macar sa nu le mai dati altii. Intrati pe fb: uniti impotriva teparilor.
VLAD
23 Iul 2018

Cum sa îl reziliez, dacă nu mai dau de ei ,nici la telefon nu răspund. Eu cred ca cineva ar trebui sa se sesizeze și sa oprească aceasta frauda@Lor nu le poate face nimic chiar dacă sunt cu acte în regula Cum spun ei,nu se poate așa ceva.Anaf ul cineva ,politia Dna ul cred. Cineva domne chiar nu exista sa ne recuperam banii
VLAD
23 Iul 2018

Stiu ca suntem în România dat nici chiar asa!
ELENA
23 Iul 2018

Nu cred ca sunt cu acte in regula. Verificati ce scrie pe contract. Pe coventie nu coincide antetul cu stampila. Si-au atribuit numele unei celebre firme de modeling. Intrebati un avocat, politia, anaful.
VLAD
23 Iul 2018

Poi Mulțumesc spun ca au fost la politie și opc și nu le au făcut nimic atat cât eîn dau bon fiscal.
ELENA
24 Iul 2018

Nu-mi vine sa cred in ce tara traim!
VLAD
24 Iul 2018

O sa faca Dumnezeu dreptate dacă nimeni nu are ce le face!
RALUCA
25 Iul 2018

Pana la urma a fost dat cineva in judecata de ei??Ca asa ma ameninta si pe mine cei de la Pro Media Refresh.,dacă nu le achit restul de bani.
VLAD
25 Iul 2018

Nu au Cum sa te dea în judecata dacă ei nu și au respectat contractul ,și din câte am înțeles ce am semnat noi nu este un contract adevărat!
NAICUSOR
31 Iul 2018

s ar parea ca aceste firme de tepari au ajuns si la suceava , deja cred ca au facut destule victime au cred o noua firma INSTRUMENTAL THEORY SRL cu sediul in bucuresti si punct de lucru in suceava, au aceiasi modalitate de a trage tepe ce se poate face ma alatur si eu, am cerut rezilierea contractului si mi au zis ca tre sa platesc toata suma si dupa aia sa reziliez dandu i in judecata daca vreau banii inapoi oare cine este cu adevarat in spatele lor? aici toti cei in drept sa i verifice se retrag?
GEORGIANA
01 Aug 2018

Buna ziua de aceasi firma sunt si eu inselata Ieri am patito ce pot sa fac
GEORGIANA
01 Aug 2018

Ajutatima ca rog
MARIA
05 Aug 2018

Am fost oprita pe strada si mi s-a prezentat o oferta de a ma coafa,tunde,vopsi parul sau alte sedinte cosmetice de infrumusetare la saloane de frumusete din Suceava ,gratuit si lunar.Dupa ce m a intrebat cum mi se pare oferta m a condus la sediul lor la Casa de cultura Suceava .Acolo o domnisoara a scos o foaie si a inceput sa scrie ,date personale ,aspect ,fizionomie si la sfarsit a cerut 100 lei ,am semnat si mi s a facut o fotografie. Cand am ajuns acasa ,am cautat aceasta firma si ceva informatii despre ea . Mi am dat seama ca am fost prostita . Am mers sa imi recopar banii si mi au spus ca nu se poate.Trebuie sa merg inainte si sa particip la activitatile de promovare dupa cum voi fi contactata. Le am refuzat si le am spus ca voi merge la protectia consumatorului. Cu tupeu maxim si nonsalanta mi au spus ca pot sa merg ca nu e nici o problema si ca banii 100 lei nu ii voi primii inapoi. Este clar caau protectie si nu le este frica ,atata timp cat pot manipula prin minciuna oamenii cu promisiuni. Rusine celor care ii protejeaza pe acesti paraziti ordinari si cu tupeu de borfasi mincinosi.Voi depune reclamatie.
GEORGIANA
09 Aug 2018

Si mama a patit astazi asta. Daca nu le raspunde la telefon presupun ca nu se poate intampla nimic, nu?
DARIUS
09 Aug 2018

Buna ziua, agentia "EUROPEAN MODELS" se afla in Eforie Nord si se pare ca fac parte din categoria asa ziselor 'firmelor fantoma'. Reusita lor si totodata castigul se datoreaza noua, oamenilor pacaliti de aceasta agentie care pretinde ca va face din omul racolat de pe strada un adevarat model. NU ESTE ADEVARAT, spun asta deoarece am fost unul dintre cei care au picat in aceasta capcana prin prezentarea ca adevar a unei fapte mincinoase. Astfel, la fel ca agentiile de mai sus, promit si iar promit, insa aceste promisiuni sunt defapt minciuni spuse doar care acopera contractul in care scrie clar ca rezultatul final al acestuia va fi albumul profesional, iar daca ii vei intreba de obligatiile aferente care revin agentiei vor spune ca negocierile se fac si nu ati fost acceptat de niciun client. In alta ordine de idei, eu sunt in Eforie, haideti sa facem in asa fel incat sa nu le mai permitem subiectilor in cauza sa isi bata joc si de altcineva. Las o adresa de mail la care pot fi contactat: dariusp.pd@gmail.com
ROXANA
12 Aug 2018

Tocmai mi am luat azi o frumoada teapa de la firma faa foto kids srl...maine ma duc peste ei daca nu reusesc sa imi recuperez bani...le sparg geamul la gheretă,macar ma racoresc pe suflet
ELENA
12 Aug 2018

Darius, daca inca esti in Eforie Nord, alunga-le potentialii clienti. Stai la usa lor si spune-le sa fuga cat vad cu ochii. Asta e cea mai buna lectie pentru javrele astea. Trebuie doar sa le spui sa caute pe net despre firmele tepare de modeling. Si noi am furat-o, dar am platit doar inscrierea-100 de lei.
NICU
12 Aug 2018

Acum sunt în Eforie Nord. Anul trecut am luat teapa. Acum miau facut din nou invitație.
DARIUS
12 Aug 2018

Elena, este o buna idee insa nu va da roade pe lunga durata. Intentia mea este de a face plangere penala pentru inselaciune.
ELENA
13 Aug 2018

Darius, poti face si plangere penala, dar nu pe numele firmei, ci pe numele celui care e trecut in contract, Rusu Ovidiu.Am inteles ca tot inchid firmele si deschid altele cu alt nume.
NAICUSOR
22 Aug 2018

unde se poate face plangere penala la politie? am facut la protectia consumatorului si astept raspuns, trebuie sa facem ceva cu jigodiile astea, ca altfel nu poate lua nimeni nici o masura
MARIUS
29 Aug 2018

Eu sunt puțin mai norocos am primi book-ul de la agenția din Eforie , dar tot pe mine m au trimis la casting uri , spunandu mi cand am plătit contractul ca va fi un impresar care o să negocieze pe baza albumului . Nu se câștigă mult și e pierdere de timp.
LIVIU
30 Aug 2018

Si eu am luat aceasta teapa de la Faa Foto Kids srl...Haideti sa ne unim si sa facem ceva cu acesti tepari si vanzatori de vise.0762949141
GABRIELA
31 Aug 2018

Si eu am luat teapa anul acesta la Eforie nord de la firma European Modelsa am platit pt mine si pt fetita cate 100 roni inscrierea si 900 lei contractul .Au spus ca suna pt o sedinta foto intr o sapt dar...mai am jumate de suma de dat adica900 roni pe care au spus ca ii pot achita dupa ce voi fi platita pt prima prestatie
ELENA
03 Sep 2018

Nu mai platiti nimic! Faceti plangere pt banii pe care i-ati dat. E o inselatorie!
AVA
07 Sep 2018

Buna ziua! "SC.INSTRUMENTAL THEORY.SRL".Cu asta am luat si eu teapa.In centrul Sucevei,la demisolul Casei de Cultura.Acolo activeaza MAFIA care te "selecteaza" din plina strada.Fie om matur,fie copil,pentru ei e totuna.O fac doar pentru bani.Spre exemplu la inceput suma e de 100 de lei,iti fac poze si spun "vaaai,ai luat aproape nota maxima.De la 1 la 5 tu ai obtinut 4.6".Apoi cica te duci la interviu la "doamna directoare".O falsa si aia!! Iti face contractul si cat cere? 150 de euro de persoana pe care ti-i va"returna" la prima sedinta foto.Bani pe care esti obligat sa ii platesti pe loc.Ii doare in cur daca dispui de ei sau nu.Fac tot posibilul sa ii obtina de la tine.Ce nu inteleg eu este de ce autoritatile nu isi fac treaba.Le-am dat toate datele mele personale,efectiv acesti "oameni" reusesc sa iti spele creierii.Sunt facuti pentru asta.De la inchirierea spatiului,stampile si pana la contracte...toate sunt false.Cine le-a aprobat?
ALINA M
08 Sep 2018

Si eu am luat teapa de la european models cine a mai fost tepuit sa ma contacteze 0765233891 si sa ne adunam sa facem ceva in acest sens eu o sa fac plangere penala.
ALINA
13 Sep 2018

La Eforie Nordsi eu am fost păcălită pe 24 august 2018 de cei de la European Models. Le-am plătit initital suma de 200 lei pt cei doi copii ai mei iar apoi ( nu stiu ce-i o fi fost în capul nostru) am mai platit încă 385 de euro pt nu stiu ce album si promovare. Ideea după ce am dat banii si am semnat un contract că vai de capul lui, ne-am dat seama de înșelăciune și ne-am vrut banii înapoi. Am resemnat un contract de reziliere cica pe o foaie A 4 iar în 30 de zile se spunea că ne vom primii banii înapoi. Au trecut aproape trei săptămâni iar banii nu i-am recuperat. Întrebarea mea este dacă vreo cineva și-a recuperat vreun bănuț si ce avem de făcut cu acești escroci??
AVA
19 Sep 2018

Banii nu ii vom putea recupera.Asta e clar.Sunt curioasa daca ANAF-UL poate face ceva in aceasta privinta.Ce nu mi-e clar e ca pe ce bază isi inchiriaza spatiile.Au ei oe cineva in spate ca altfel nu imi explic.Au impanzit toate orasele tarii.
ELENA
21 Sep 2018

Eu nu inteleg cum au stat acolo toata vara si au pacalit lumea, iar politia nu i-a luat la intrebari. E ceva putred la mijloc.
IOANA
26 Sep 2018

Mi-am luat și eu țeapă de la firma asta în Suceava. Am fost abordată de un tip care mă tot aburea că sunt frumoasă și aș putea câștiga mulți bani din ședințe foto, etc. Eu fiind studentă am zis hai să vedem, nu ar strica niște bani. Prima dată mă duc la o tipă care îmi face înscrierea care costă 100 de lei (taxă nereturnabilă). Când trece pe foaie numele celui care m-a abordat, scrie doar un prenume și atât. Mi s-a părut destul de suspicios, dar am zis că poate sunt mai apropiați sau ceva. Apoi îmi face nu știu ce poze pentru baza lor de date. Eu sunt fotograf amator și mi-am dat seama numai după cum ținea tipa camera în mână că habar nu are ce face. Apoi sunt trimisă la "doamna directoare" care îmi spune că am fost selectată pentru stadiul următor care constă în ședințe foto profesionale cu make up și coafură făcută de ei, că aș putea câștiga și 500 de euro per ședință, etc. Eu din prostia mea am semnat contractul aproape instant și am achitat jumătate din suma de 300 de euro pentru întocmirea unui album foto profesionist. Altă fază dubioasă e că mă chemase la ședința pentru acest album la ora 19:00, care era în afara programului. Totul s-a întâmplat foarte repede așa că nu m-am prins de țeapă imediat. În noaptea respectivă nu am putut dormi deloc pentru că tot mă gândeam că ceva nu e ok cu firma asta. Am căutat numele firmei pe Google, Facebook, Instagram. Nu am găsit absolut nimic. Apoi intru pe site-ul lor să văd care e treaba. Am găsit o bază de date cu niște biete victime care au fost păcălite ca și mine. Pozele alea numai profesioniste nu erau (vă spun din opinia unui fotograf, amator ce-i drept, dar nu îți trebuie diplomă în artă fotografică să îți dai seama cum ar trebui sa să arate o ședință profi). Cu cât am căutat mai mult, cu atât mi-am dat seama că e țeapă, ca să nu mai spun că am găsit multe greșeli de scriere în contractul l
LACRA
08 Oct 2018

TEPE IN CENTRUL SUCEVEI. Azi 08.10.2018 in incinta Casei de Cultura Suceava, la demisol (vezi foto) mi-am luat teapa de 100 lei de la firma SC INSTRUMENTAL THEORY SRL. Povestea suna cam asa: Am fost oprita pe strada si mi s-a prezentat o oferta de a ma coafa,tunde,vopsi parul sau alte sedinte cosmetice de infrumusetare la saloane de frumusete din Suceava ,gratuit si lunar cu produse cosmetice pe care eu le-as promova. Mi s-a parut echitabil schimbul, folosind si promavand produse cosmetice. Dupa ce m a intrebat cum mi se pare oferta m a condus la sediul lor la Casa de cultura Suceava .Acolo o domnisoara a scos o foaie si a inceput sa scrie ,date personale ,aspect ,fizionomie si la sfarsit a cerut 100 lei ,am semnat si mi s a facut o fotografie. Cand am ajuns acasa ,am cautat aceasta firma si ceva informatii despre ea . Mi am dat seama ca am fost prostita . Am mers sa imi recopar banii si mi-au spus sa fac o cerere de reziliere de contract si ca voi primi raspuns in maxim 30 zile. Am sesizat Inspectoratul Judetean de Politie Suceava. Acolo domnul politist de serviciu mi-a zis ca nu sunt prima care sesizeaza si ca altii au dat cate 300 euro pentru un album foto si participarea la sedinte. Tot la Politie mi-au zis ca este caz civil, ca firma a fost verificata si ca este constituita legal, cu acte in regula, dar ca stiu ca aceasta este o forma clara si vizibila de a tepui oamenii. M-au indrumat sa fac sesizare la OPC Suceava si sa-i dau in judecata. Aceasta firma SC.INSTRUMENTAL THEORY.SRL (tel: 0751430929) prin domnisoara Ana Maria (si-atat, fara nume de familie) este in colaborare cu SC TOTAL CASTING SERVICES SRL unde "chipurile" sunt promovate fotografiile facute la inregistrare. Va buseste rasul/plansul cand vedeti cati au fost tepuiti, iar Politia si Oficiul pt Protectia Consumatorului stau si privesc neputinciosi. Exista totusi o solutie, ce-i drept cam "avocateasca" insa posibila. Acestia pot fi dati in judecata pentru utilizarea datelor personale precum si a
ANA
09 Oct 2018

Si eu am fost înselata de Pro Media Refresh!Sunt îngrozita ca dupa atatea înselaciuni Politia nu ia masuri.
ANA
09 Oct 2018

Ce pot sa fac acum?Cum pot sa ajut la stoparea înselaciunilor lor?
LILIANA
11 Dec 2018

Am fost si eu pacalita. De data asta s-au mutat in Galati pe strada Domneasca. Numele firmei este Instrumental Theory, dar antetul este Best Stars. Sunt niste nenorociti. Ne iau banii si se joaca su sentimentele noastre. Eu am incheiat contractul pentru copilul meu de 1 an. Mi-au promis ca va face modelling si promotii la hainute in Mall-uri. Am platit taxa de inscriere 120LEI. M-au trmis si la D-na Directoare care a incercat sa ma convinga sa-i dau 300EURO pentru albul, dar am refuzat. Urma ca colegii de la Bucuresti sa ma sune pentru promotii la care copilul ar putea castiga 60EURO pe sedinta. Am cerut un numar de telefon. Mi s-a dat, dar nu raspunde nimeni. Nu-mi vine sa cred in ce tara traim. Este inacceptabil ce se intampla. Primul mesaj a fost scris in 2016. Acesti nenorociti sunt de ce putin 2 ani pe piata. Amagesc lumea, nu se opresc si nimeni nu le poate face nimic??? Este de necrezut :(
ELENA
18 Dec 2018

Asa este, din pacate. Se promoveaza inselatoria!
ANA
23 Dec 2018

Sa n-aveți grija căci Dumnezeu le vede pe toate.Mai devreme sau mai târziu vor plăti cu vârf și îndesat..
IONEL
15 Ian 2019

Sunt prosti cei care dau banii, nu ei. Sunt acoperiti de acte, altfel nu ar fi lasati sa continue. Insă cand e vorba de un act juridic, semnat de ambele parti, politia nu se bagă, nici nu are pregatirea necesara pentru a verifica o astfel de firma. Iar ei lucreaza legal, teapa cu acte in regula !
DIA
16 Ian 2019

Același lucru s-a întâmplat la Cluj Napoca. Cu firma Activ Scouting Group, aveți mare grijă!
MARIA
13 Feb 2019

A aparut la Cluj-Napoca o firma cu numele Activ Scouting Group, m-au abordat pentru inscriere contra cost 150 lei, cu promisiunea ca ii voi primi inapoi la prima sedinta de machiaj/coafat/unghii + poze, urmand sa fiu platita la urmatoarele sedinte. Am fost cam sceptica si totusi m-am inscris, m-am interesat acum si am vazut atatea probleme, nu stiu cum sa procedez. in mod normal ar trebui sa ma sune saptamana viitoare pentru prima sedinta, daca o sa mai existe vreuna...
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...