2019-01-23 18:45


EXCLUSIV. Asasinul Deli-Iorga a petrecut Revelionul în casa victimelor sale. I-a minţit pe anchetatori că era la serviciu când soţii Garoafă au fost ucişi

 |  17:37
EXCLUSIV. Asasinul Deli-Iorga a petrecut Revelionul în casa victimelor sale. I-a minţit pe anchetatori că era la serviciu când soţii Garoafă au fost ucişi

Giani Deli-Iorga, criminalul de la Cernavodă, afăcut dezvăluiri uluitoare în declaraţia pe care a dat-o în faţa anchetatorilorcare instrumentează cazul dublului asasinat petrecut la începutul acesteisăptămâni. Criminalul nu numai că se cunoştea foarte bine cu familia Garoafă,având în vedere prietenia de-o viaţă pe care o avea cu ginerele acestora,Bogdan Mitu, dar şi-a petrecut Revelionul în locuinţa victimelor sale.

Surse judiciare au declarat, în exclusivitatepentru ziarul “Puterea” că asasinul Giani Deli-Iorga a aşteptat cuminte, ladomiciliul său, să vină poliţia şi să-l ridice. În acest timp, el s-a uitat laemisiunile de ştiri prezentate la televizor, urmărind cazul crimelor pe care lecomisese, dar şi tragedia fiicei victimelor sale, Gabriela Mitu, ucisă înCanalul Dunăre Marea-Neagră de cel mai bun prieten al său, Bogdan Mitu. “Îndeclaraţia sa dată în faza de urmărire penală, Giani Deli-Iorga a mărturisitfaptul că se cunoaşte cu persoana dispărută Mitu Bogdan, din copilărie, cei doilocuind în Cernavodă. Relaţia cu Mitu a continuat şi după ce acesta s-acăsătorit cu Gabriela, intrând, astfel, şi într-o relaţie de prietenie cusocrii lui Bogdan, soţii Elena şi Petre Garoafă, în vârstă de 55, respectiv 62de ani. Relaţia era una destul de strânsă, lucru dovedit şi de faptul că GeaniDeli-Iorga şi-a petrecut noaptea de Revelion, în compania lui Bogdan şiGabriela Mitu chiar în locuinţa soţilor Garoafă”, au declarat sursele citate.

Criminalul, trădat de cartela de acces în CentralaNucleară

Anchetatorii au precizat că identificarea şiprinderea criminalului de la Cernavodă a fost o chestiune de ore, în carenorocul şi-a făcut simţită prezenţa pe deplin. Astfel, potrivit IPJ Constanţa,lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă au fost sesizaţiluni, la ora 14.40, că pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră a opritun autoturism Opel din care au coborât două persoane care au intrat înapă. Cu ocazia cercetării, la aproximativ 50 de metri faţă de autoturism,în apele canalului, a fost găsit cadavrul Gabrielei Mitu, de 21 de ani, dinCernavodă. De asemenea, s-a stabilit că autoturismul aparţine soţului acesteia,Bogdan Mitu, de 30 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit a fi a doua persoanăcare a intrat în apă. Bărbatul a fost căutat, luni, până la lăsareaîntunericului, fără nici un rezultat, investigaţiile fiind reluate, marţi, cuajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă"Dobrogea" al judeţului Constanţa. Scafandrii au căutat trupulbărbatului mai multe zeci de minute, până au rămas fără oxigen în butelii, dartot fără rezultat. Odată identificată victima, autorităţile au intenţionat săanunţe familia. Pe soţii Garoafă, din Cernavodă, părinţii adoptivi ai fetei.Aceştia nu mai fuseseră văzuţi de vecini, motiv pentru care poliţiştii aupătruns în locuinţa lor unde, iniţial, au descoperit cadavrul Elenei Garoafă,ascuns într-un dulap. Femeia prezenta multiple plăgi înjunghiate la nivelulgâtului. După câteva ore, timp în care criminaliştii efectuau cercetarea lafaţa locului, la demisolul clădirii, sub un pat, a fost găsit şi cadavrul luiPetre Garoafă, înjunghiat de asemenea cu multiple lovituri de cuţit în zonagâtului.

Din aproape în aproape, anchetatorii, în încercareade a constitui un cerc de suspecţi, au constituit un grup de prieteni şi apropiaţiai victimelor. Pentru că dublul asasinat de la Cernavodă se afla în strânsălegătură, cel puţin din punctul de vedere al gradului de rudenie alprotagoniştilor, cu tragedia de pe Podul de la Cernavodă, anchetatorii l-auidentificat pe Giani Deli-Iorga, în vârstă de 30 de ani, ca fiind cel mai bunprieten al lui Bogdan Mitu, ginerele soţilor Garoafă. “Deli-Iorga nu se aflaîncă pe lista suspecţilor. El a fost contactat de către organele de poliţie şiinvitat pentru a da o declaraţie. A fost întrebat despre relaţia sa deprietenie cu soţii Mitu, dar şi despre relaţia cu soţii Garoafă. Apoi a fostchestionat, potrivit procedurii, cu privire la locul în care s-a aflat peparcursul zilei de 3 ianuarie 2011. El a susţinut în permanenţă că s-a aflat laserviciu, în incinta Centralei Nucleare de la Cernavodă, până seara când aieşit din schimb. Toate afirmaţiile au fost verificate şi, spre surprindereanoastră, am constatat că bărbatul minte. Accesul în incinta Centralei Nuclearede la Cernavodă se face pe baza unor cartele magnetice, fiecare utilizare aacestora fiind înregistrată într-un computer. Am verificat ora intrării şiieşirii din Centrală a lui Geani Deli-Iorga şi am constatat că acesta a folositcartela de acces în data de 3 ianuarie, la ora 7.30, când a intrat în serviciuşi, ulterior, la ora 8.30, când a ieşit din sediul Centralei. Calculatorul nu aînregistrat nici o altă utilizare a cartelei de acces deţinută de către GianiDeli-Iorga în data de 3 ianuarie, cu toate că programul său de lucru ar fi trebuitsă se termine după ora 15.00. Mai mult, colegii săi de serviciu au precizat cănu l-au văzut pe Deli-Iorga la muncă în ziua respectivă”, ne-au declarat, înexclusivitate, anchetatorii.

Între timp, a fost finalizat şi raportul necropsieicadavrelor celor trei victime. Aşa s-a constatat că soţii Garoafă au decedat cucâteva ore înaintea morţii fiicei lor, Gabreiela Mitu, respectiv în intervalulorar 10.00 - 12.00, în timp ce fiica lor a decedat în jurul orei 15.00. Moarteasoţilor Gvaroafă a fost violentă şi s-a petrecut în intervalul orar în careGiani Deli-Iorga nu se afla la serviciu. Din acest motiv, individul, devenitsuspect de omor, a fost audiat din nou. Pus în faţa probelor, bărbatul arecunoscut că el este cel care i-a ucis pe Elena şi pe Petre Garoafă.

Pe el l-a ucis de frică. Pe ea, ca să nu-l “toarne”

Deli-Iorga le-a mai precizat anchetatorilor că, dela un timp, relaţiile dintre Bogdan şi Gabriela erau destul de tensionate,tânăra ameninţându-şi de câteva ori bărbatul cu divorţul. Asasinul le-apovestit, iniţial, anchetatorilor că, în dimineaţa zilei de 3 ianuarie,în jurul orei 9.00-9.30, în timp ce se afla la muncă, a fost sunat pe telefonulmobil de către Bogdan Mitu. Acesta i-ar fi spus că Gabriela este foarte decisăsă-l părăsească şi l-a rugat să se deplaseze la locuinţa socrilor săi, pentrua-i convinge să stea de vorbă cu fiica lor şi să-i explice acesteia să renunţela decizia de a divorţa. Ulterior, suspectul a revenit asupra declaraţiei,precizând că discuţia telefonică cu Bogdan Mitu a avut loc undeva în jurul orei8.00 dimineaţa, fapt confirmat şi de desfăşurătorul convorbirilor telefoniceridicat de anchetatori şi depus la dosarul cauzei. Deli-Iorga susţine că aplecat de la serviciu şi s-a dus, mai întâi, la domiciliul său unde a consumatbăuturi alcoolice. După care a plecat către locuinţa soţilor Garoafă, unde aajuns în jurul orei 10.30. Aici, el a fost primit în casă unde a început odiscuţie legată de divorţul fiicei soţilor Garoafă, timp în care s-ar ficonsumat şi băuturi alcoolice. Nimic nu avea să prevestească ceea ce a urmat.Procurorii declară că familia Garoafă locuieşte într-o casă la curte, ocupândparterul imobilului. La demisol a fost amenajată o cameră care mai era folositădin când în când de către Gabriela şi Bogdan Mitu, atunci când aceştia veneauîn vizită. Tinerii locuiau, în fapt, într-o garsionieră din localitateaFeteşti.

După ce au discutat în bucătărie, Petre Garoafă l-arugat pe Deli-Iorga să-l ajute să mute un pat din încăperea de la subsol. Acestaa fost de acord şi, împreună cu bătrânul, a coborât spre demisol. Aici, spuneasasinul, bătrânul a devenit violent în lombaj, între cei doi izbucnind oceartă care a degenerat în insulte, totul culminând cu momentul în care PetreGaroafă ar fi pus mâna pe un cuţit cu care a încercat să-l atace pe musafir.Deli-Iorga susţine că a reuşit să îl deposedeze pe bătrân de cuţit şi că, apoi,i-a aplicat cu această armă mai multe lovituri în zona gâtului, Petre Garoafă amurit pe loc. Asasinul a realizat că în casă se afla şi Elena, soţia lui Petre,care poate povesti poliţiei totul, motiv pentru care a decis pe loc să osuprime şi pe aceasta. Femeia se afla la parterul locuinţei şi a auzit ceartadintre soţul ei şi asasin. Deli-Iorga a urcat la parter, având hainele pline desânge, iar în mână ţinea cuţitul cu care îl ucisese pe Petre. Femeia şi-a datseama ce s-a întâmplat şi a alergat în bucătărie, de unde a luat şi ea uncuţit, cu intenţia de a se apăra de agresiunea pe care deja o anticipase.Asasinul susţine că Elena a fost cea care l-a atacat, tăindu-l cu cuţitul ladeget. Ca şi mai devreme, el i-a smuls femeii cuţitul din mână, după care aînunghiat-o de mai multe ori în zona gâtului cu ambele arme.

După crimă a plecat acasă. Apoi s-a întors săacopere urmele

Potrivit anchetatorilor, crima din Cernavodă s-apetrecut în intrervalul orar 10.30 – 11.30. Asasinul şi-a abandonat victimeleexact aşa cum le lăsase. A îmbrăcat haina cu care venise, a ieşit din casă şiapoi din curte, după care a plecat fără să-l vadă absolut nimeni, cu toate căera ziua în amiaza mare. Giani Deli-Iorga s-a dus acasă, unde a băut din nou. Areflectat la ceea ce tocmai săvârşise şi, după un timp, şi-a dat seama cătrebuie să se întoarcă la domiciliul victimelor pentru a şterge urmele. S-aschimbat de haniele pline de sânge, şi a revenit la domiciliul soţilor Garoafă.A intrat tot fără să-l vadă nimeni. A înfăşurat cadavrul Elenei în covorul plinde sânge şi a băgat-o într-un dulap. Apoi a coborât la demisol, unde se aflacadavrul lui Petre Garoafă, pe care l-a vârât sub patul pe care bătrânulintenţionase să-l mute chiar cu ajutorul criminalului.

Anchetatorii au concluzionat că această operaţiunes-a încheiat după ce Bogdan Mitu îşi ucisese soţia în Canalul Dunăre-MareaNeagră şi după ce martorii oculari l-au văzut pe acesta dispărând el însuşi înapă. Giani Deli-Iorga susţine că nu a plecat imediat din locuinţa soţilorGaroafă, pentru că, de această dată, a aşteptat să se lase întunericul pentru apărăsi locul crimei. În acest timp, el l-a contactat pe telefonul mobil peBogdan Mitu, însă acesta nu i-a răspuns. Această informaţie este verificată înacest moment de către anchetatori, fiind considerată una extrem de importantă.Dacă se demonstrează că Deli-Iorga l-a apelat pe Mitu pe telefonul mobil dupăora la care acesta, teoretic, ar fi trebuit să intre în apă, iar telefonul săufuncţiona, cazul devine cu adevărat interesant. Asta, având în vedere cătelefonul mobil, în contact cu apa, nu mai are cum să funcţioneze, iar aparatulnu a fost găsit până la acest moment. Cert este că Deli-Iorga nu-şi mai poateaminti cu exactitate dacă telefonul lui Mitu a sunat sau era închis, elamintindu-şi doar că Bogdan nu a răspuns.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-12-05

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Asasinul Deli-Iorga a petrecut Revelionul în casa victimelor sale. I-a minţit pe anchetatori că era la serviciu când soţii Garoafă au fost ucişi
zoom
EXCLUSIV. Asasinul Deli-Iorga a petrecut Revelionul în casa victimelor sale. I-a minţit pe anchetatori că era la serviciu când soţii Garoafă au fost ucişi
zoom
EXCLUSIV. Asasinul Deli-Iorga a petrecut Revelionul în casa victimelor sale. I-a minţit pe anchetatori că era la serviciu când soţii Garoafă au fost ucişi
zoom

EXCLUSIV. Asasinul Deli-Iorga a petrecut Revelionul în casa victimelor sale. I-a minţit pe anchetatori că era la serviciu când soţii Garoafă au fost ucişi
zoom
EXCLUSIV. Asasinul Deli-Iorga a petrecut Revelionul în casa victimelor sale. I-a minţit pe anchetatori că era la serviciu când soţii Garoafă au fost ucişi
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...