2018-12-18 20:01


Exclusiv. Bătut pentru că este deputat

 |  21:00
Exclusiv. Bătut pentru că este deputat

De câţiva ani, deputatul PDL de Iaşi Petru Movilă are probleme cu romii care s-au mutat în centru oraşului. Parlamentarul susţine că, în două rânduri, minoritarii l-au şantajat, cerându-i bani pentru motive inventate. S-a judecat cu ei şi a câştigat. În urmă cu două zile, deputatul a trecut printr-o nouă experienţă. De această dată, un cetăţean de etnie romă a intrat în curtea demnitarului, l-a ameninţat, l-a înjurat şi l-a lovit cu pumnul.

“Era marţi, în jurul orei 15.00-15.30. Mă aflam în casă, iar el şi-a parcat maşina lângă locuinţa mea. Avea un Volkswagen de culoare albă cu numere de Spania. A intrat în curte şi a început să urle cum că cineva de aici i-a furat telefonul mobil. Am ieşit să văd despre ce este vorba, iar individul m-a înjurat de mamă şi mi-a cerut să-i dau telefonul. I-am sugerat să caute mai bine în maşină, că-l va găsi. Nu a vrut să audă şi m-a ameninţat cu o crosă de golf”, a precizat deputatul Petru Movilă pentru ziarul “Puterea”. Parlamentarul a apelat numărul 112, cerând ajutorul poliţiei.

Vecinii se adunaseră deja la poarta demnitarului, alertaţi de strigătele isterice ale intrusului. “Cineva, la un moment dat, i-a spus individului că sunt deputat. Atunci m-a lovit cu pumnul drept în cap. Dacă aş fi ripostat, probabil că situaţia ar fi fost alta pentru el. Când a auzit sirenele poliţiei, s-a urcat în maşină şi a plecat”, mai povesteşte parlamentarul.

“Romii m-au şantajat”

“Am depus plângere penală la Secţia 3 Poliţie Iaşi, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe. Cred că l-au prins, pentru că spuneau că au organizat filtre la toate intrările şi ieşirile din oraş“, susţine deputatul, care a adăugat că în ultimii ani a avut ceva probleme cu romii care au primit locuinţe din partea primăriei în centrul oraşului. “Cu ceva timp în urmă, ieşeam cu maşina, cu spatele, din curte. Şi am lovit uşor copilul unei familii de romi. Au început să mă şantajeze şi să-mi ceară bani ca să nu-mi facă proces. M-am judecat cu ei şi am câştigat.  Apoi altă familie de romi m-a acuzat că am bătut un bărbat. Am fost din nou şantajat şi mi s-au cerut bani. Iarăşi ne-am judecat şi iarăşi am câştigat. Şi-au făcut un fel de practică din acest lucru. Este şi problema autorităţii, în ansamblul ei. De nenumărate ori aceste persoane fac scandal, ameninţă şi încalcă sistematic legea. Dacă amenzile ar fi executate sau dacă instanţele nu ar judeca atât de simplist cauzele de acest gen, persoanele despre care vorbim ar fi mult mai atente atunci când decid să încalce legea”, a conchis parmalentarul.

Agresorul, cercetat în libertate

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, agresorul a fost identificat şi prins de către oamenii legii. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. El este cercetat în stare de libertate pentru că, spun poliţiştii, nu este cunoscut cu antecedente penale. Anchetatorii mai susţin că agresorul mai era însoţit de încă o persoană, dar se încearcă acum stabilirea participaţiei acesteia la conflict.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ION
25 Aug 2011

da-ti demisia din pdl si nu te mai bate si injura nimeni. la ce s-o fi asteptat tipul? ca-l va pupa poporul?!
Random imageUltimele stiri


loading...