2017-01-17 21:17

DEZVALUIRI


EXCLUSIV. E.ON Gaz Distribuţie plăteşte 5,7 milioane de euro unei firme pentru citirea contoarelor de gaze

 |  18:33
EXCLUSIV. E.ON Gaz Distribuţie plăteşte 5,7 milioane de euro unei firme pentru citirea contoarelor de gaze

Peste 24,2milioane de lei cu tot cu TVA este suma pe care societatea E.ON Gaz DistribuţieSA o va achita unei firme din Bucureşti, pentru citirea contoarelor de gaze dinregiunile Nord şi Sud administrate de către companie. În baza contractului,societatea căreia i-a fost atribuit va prelua de la E.ON peste o sută de salariaţi însărcinaţi cu derulareaefectivă a acestei operaţiuni de citire, sub interdicţia concedieriii lor.

Ciudata afacere a fost parafată la data de 18martie 2011, după ce autoritatea contractantă, E.ON Gaz Distribuţie SA a decissă achiziţioneze servicii de citire a contoarelor de gaze, ca serviciiprofesionale privind industria gazului. Tranzacţia a fost demarată la sfârşitullunii septembrie a anului trecut, când autoritatea contractantă a publicat pesite-ul SEAP, privind sistemul electronic al achiziţiilor publice, un anunţ departicipare în acest sens. Iniţial, instituţia a scos la mezat serviciile decitire a peste 1,4 milioane de contoare de gaze, împărţite pe patru loturiaferente regiunilor Nord, Sud, Est şi Vest, aflate în patrimoniul E.ON GazDistribuţie SA. Ulterior, însă, autoritatea contractantă a anulat achiziţiaserviciilor pentru regiunile Est şi Vest. Chiar şi aşa, valoarea contractuluipe care instituţia în cauză o va achita se ridică la peste 5,7 milioane de euro,cu TVA inclusă.

La data de 7 martie 2011, E.ON Gaz DistribuţieSA a negociat direct, printr-o procedură accelerată, cu doi ofertanţi care s-auprezentat la sediul instituţiei. În urma deliberărilor, autoritatea contractantăa decis să atribuie ambele loturi puse la bătaie către societatea Adrem InvestSRL, cu sediul în Bucureşti. Lotul 1, privind servicii de citire a contoarelorde gaze pentru regiunea Nord, va arunca în conturile Adrem Invest SRL suma de9.368.440,56 lei, fără TVA, în timp ce Lotul 2, privind servicii de citire acontoarelor de gaze aferente regiunii Sud va mai aduce în conturile companieibucureştene alte 10.146.921,84 lei, fără TVA.

100 de salariaţiE.ON, transferaţi la Adrem Invest

Potrivit caietului de sarcini care a însoţitdocumentaţia de atribuire a acestor contracte, prestatorul serviciilor decitire a contoarelor de gaze, respectiv Adrem Invest SRL Bucureşti, se obligă săpreia în întregime personalul E.ON Gaz Distribuţie SA alocat pentru aceastăactivitate. Numărul iniţial al personalului care ar fi trebuit să se mute cuarme şi bagaje în parohia firmei bucureştene era de 169 de salariaţi E.ON, dincare 141 de cititori şi 28 de operatori.

Astfel, pentru regiunea Nord, Adrem InvestSRL ar fi trebuit să preia, în cazul în care i-ar fi fost atribuit şi acestlot, opt operatori şi 41 de cititori, din care şase la Bacău, şapte la Oneşti, şasela Piatra Neamţ, zece la Iaşi şi opt la Suceava. Pentru regiunea Vest, societatea ar fitrebuit să preia, în cazul preluării citirii contoarelor aferente acesteia, cincioperatori şi 25 de cititori, din care partru la Arad, şase la Reşiţa, nouă laRupea şi 11 la Deva. Cum, însă, aceste loturi nu au mai fost atribuite, AdremInvest va trebui să preia doar nouă operatori şi 44 de cititori E.ON GazDistribuţie pentru regiunea Sud, din care 13 la Mureş, şapte la Luduş, trei laMiercurea Ciuc, şapte la Mediaş, 11 la Alba Iulia şi 11 la Sibiu, precum şi optoperatori şi 41 de cititori pentru regiunea Nord, din care 12 la Cluj, şase laBistriţa, şase la Turda, şapte la Satu Mare, zece la Baia Mare şi opt la Zalău.

Conform contractului, transferul activităţiisalariaţilor nu poate constitui în sine un motiv de concediere a angajaţilor decătre prestator.

În schimbul acestor bani, cu mâna de lucrupreluată de la E.ON Gaz Distribuţie SA, Adrem Invest SRL Bucureşti va trebui săasigure citirea a peste 800.000 de contoare. În regiunea Nord, există pentrucitit 399.894 de contoare de gaze Mass Market şi 6.613 contoare BusinessMarket, în timp ce pentru regiunea Sud, firma bucureşteană va avea de citit409.818 contoare Mass Market şi 7.474 contoare Business Market. Potrivitdocumentaţiei de atribuire, citirea acestor contoare se va face cu terminalulde cifre, prin scanarea etichetei cu codul de bare pe contor şi introducereamanuală a indexului de consum.

Firma fraţilorBodea a mai preluat şi angajaţi ai CEZ România

Firma care a câştigat contractul privindcitirea contoarelor de gaze aparţinând E.ON Gaz Distribuţie SA, Adrem InvestSRL Bucureşti, este o afacere de familie a fraţilor Adrian şi Corneliu Bodea.Compania a preluat, în luna octombrie a anului trecut un număr de 490 desalariaţi ai CEZ România, odată cu achiziţionarea unor servicii care vizează şigestiunea contoarelor de energie electrică. Societatea Adrem Invest SRLfigurează în registrul licitaţiilor publice ca beneficiara unui al doileacontract de achiziţii încheiat, prin negociere directă, cu Societatea NaţionalăNuclearelectrica SA. Firma fraţilor Bodea a efectuat pentru această instituţielucrări de reparare a pompei de vid IPX 500 A, pentru care a încasat, începândcu data de 24 februarie 2011, un contract în valoare de 55.670 lei, fără TVA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IG
23 Mar 2011

Dar de firma ce se ocupa de asa zisa mentenanta de platim 4 ani luna de lun a iar ei indecursul a 4 a ni spun ca vin de 3 ori s a verifice instalatiile? Stiti cum ne-au pacalit l uandu-ne pe nepusa masa s i hai la semnat, platim l unar peste 10 lei mentena nta timp de 4 ani plus ta xa de 32,5 lei de inceput ... a cui mai e si invent ia asta? pai vrei bani, p resteaza nu viin de 3 ori in decursul a 22+24 de l uni conform ceea ce spun in contract

Adauga un comentariu

Random image