2019-01-22 04:21


Exclusiv. Firma sponsorului electoral al lui Emil Boc livrează Ministerului Educaţiei jucării de 1,5 milioane de euro. Ultimul tun clujean vizează grădiniţele din subordinea lui Daniel Funeriu

 |  19:42
Exclusiv. Firma sponsorului electoral al lui Emil Boc livrează Ministerului Educaţiei jucării de 1,5 milioane de euro. Ultimul tun clujean vizează grădiniţele din subordinea lui Daniel Funeriu

Foştii partenerielectorali ai actualului premier, pe vremea când Emil Boc candida la alegerilepentru scaunul de edil al municipiului Cluj Napoca, au mai primit un os de roschiar la finalul anului trecut. Este vorba despre un contract pus la bătaie deMinisterul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, adjudecat de o societate care seocupă cu dezvoltări imobiliare, şi care vizează furnizarea de jucării în toategrădiniţele din România. Contractul depăşeşte 1,5 milioane de euro, bani careaduc profit şi acţionarului Claudiu Sugar, un prosper om de afaceri din Cluj şisponsor al campaniei electorale a lui Emil Boc din anul 2008.

Afacerea jucăriilorpentru grădiniţe a fost pusă la cale de către Ministerul Educaţiei, condus dedemocrat liberalul Daniel Funeriu, încă din data de 31 august 2010. Atunci,autoritatea contractantă a publicat pe site-ul SEAP, privind achiziţiilepublice, un anunţ prin care îşi făcea cunoscută intenţia de a achiziţionamateriale didactice (jucării) pentru dotarea grădiniţelor din România, încadrul programului pentru Reforma Educaţiei Timpurii. Jucăriile în cauză,constând în păpuşi de diferite rase sau cu dizabilităţi, precum şi maşinuţeşi alte modele urmau să fie livrate în depozitele de materiale ale celor 41 deinspectorate şcolare judeţene şi al Inspectoratului Şcolar al MunicipiuluiBucureşti. Preţul total al afacerii a văduvit bugetul de investiţii alMinisterului Educaţiei, Cercetării şi Inovării cu 5.289.558 lei, fără TVA.

Toateloturile, câştigate de Decorint SA Cluj-Napoca

La data de 12decembrie 2010, autoritatea contractantă a organizat o licitaţie publică pentruîncheierea de contracte, pe loturi, care a condus la atribuirea afacerii uneisingure firme cu sediul în Cluj Napoca. De altfel, societatea în cauză are caobiect principal de activitate zona construcţiilor, fiind cunoscută pe piaţaclujeană ca unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din zonă. Astfel,la 12 decembrie, Ministerul Educaţiei a scos la licitaţie loturile 2, 3, 4 şi 5privind afacerea jucăriilor, toate fiind adjudecate de către societateaDecorint SA, cu sediul în Cluj Napoca. Lotul 1 privind achiziţia de păpuşi dediferite rase/dizabilităţi a fost anulat conform art. 209, alin. 1, litera b)din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006.

Pentru lotul 2 s-au înscrisla licitaţie cinci ofertanţi, în cele din urmă contractul, în valoare de267.814 lei fără TVA fiind atribuit firmei Decorint SA. La al treilea lot s-auprezentat trei ofertanţi, însă tot Decorint SA a pus mâna pe contractul învaloare de 2.502.823 lei fără TVA. La al patrulea lot s-au înscris patru societăţi,dar Decorint a câştigat şi de această dată un contract în valoare de 519.178lei fără TVA. Al patrulea lot a avut înscrişi trei ofertanţi, însă, ca şi încelelalte cazuri, agreată a fost Decorint SA, care a mai încasat un contract învaloare de 1.999.743 lei fără TVA. În total, contractele adjudecate de cătreDecorint SA pentru dotarea grădiniţelor cu jucării pe banii Ministerului Educaţieise ridică la 6.559.051,92 lei cu TVA inclusă, adică aproximativ 1.561.697 euro.

Zecide mii de jucării

Ministerul Educaţiei şiCercetării a achiziţionat, potrivit caietului de sarcini întocmit în vedereaorganizării licitaţiei din 12 decembrie 2010, păpuşi de diferite rase saudizabilităţi, truse medicale de jucărie, vehicule de jucărie, jucării adecvateactivităţilor de tip casnic, precum şi jucării de tip aragaz, frigider, maşinăde spălat rufe, fier de călcat şi aspirator. Achiziţia de păpuşi, aferentălotului 1, a fost anulată. Instituţia condusă de Daniel Funeriu intenţiona săachiziţioneze 12.577 de bucăţi de păpuşi de diferite rase şi tot atâtea bucăţide păpuşi cu diverse dizabilităţi. În schimb, Ministerul Educaţiei a achiziţionat12.577 de truse medicale de jucărie, 12.577 de vehicule de jucărie, 12.577 dejucării adecvate activităţilor de tip casnic şi 12.577 aragaze, frigidere, maşinide spălat rufe, fiare de călcat şi aspiratoare, toate de jucărie.

Potrivit autorităţii contractante, Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii(PRET) este un proiect cofinanţat de Guvernul României şi Banca deDezvoltare a Consiliului Europei al cărui obiectiv general este de a îmbunătăţicalitatea infrastructurii sistemului de educaţie preşcolară şi de a se adresanevoilor de bază ale copiilor prin intermediul îmbunătăţirii serviciilordestinate acestora. Obiectivul acestei componente este de a asigura accesulcopiilor din grădiniţe, cu vârste cuprinse între 3 şi 6-7 ani, la materialelede învăţare-predare de calitate, în conformitate cu normativul minimal dedotare a serviciilor de educaţie timpurie şi a standardelor de calitate privindaceste materiale. Astfel de materiale educaţionale vor fi oferite tuturor grădiniţelordin ţară (aproximativ 13.000) pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6-7ani.

Locde bună ziua la contracte cu autorităţile locale

Potrivit unor informaţiidin zona afacerilor clujene, dar şi în urma dezvăluirilor făcute de presacentrală şi locală, societatea Decorint SA, care a câştigat licitaţia privindfurnizarea de jucării în grădiniţele din România, se ocupă cu dezvoltarea pieţeiimobiliare şi cu zona constucţiilor. Din acţionariatul firmei fac parte MirceaValentin Igna, Mircea Pintie, Raudu Taică, Tibor Konti şi Claudiu Sugar.Potrivit presei centrale, acţionarul Claudiu Sugar este un prosper om deafaceri din Cluj-Napoca, implicat în numeroase proiecte de dezvoltare imobiliară.Printre altele, Claudiu Sugar este acţionar în cadrul fondului de investiţiiSTK Emergent, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe,care este nimeni altul decât finul actualului premier al României Emil Boc. Dealtfel, Claudiu Sugar mai apare pe lista finanţatorilor campaniei electoralepentru alegerile locale din anul 2008, el sponsorizându-l pe Emil Boc cu sumade 100.000 de lei pentru cursa de ocupare a fotoliului de primar almunicipiului Cluj-Napoca.

Societatea DecorintSA este un abonat al contractelor cu statul la nivelul zonei Clujului. Astfel,potrivit site-ului ,societatea în cauză a încheiat, la data de 9 septembrie 2008, un contract învaloare de 1.530.890,33 lei fără TVA cu Consiliul Local al Comunei Baciu.Obiectul contractului l-a constituit construirea sediului Primăriei ComuneiBaciu, proiectarea şi execuţia lucrărilor de instalaţii sanitare şi de încălzire.

Aceeaşi firmă a fostabonată a contractelor atribuite de către universitatea de Ştiinţe Agronomice şiMedicină Veterinară Cluj Napoca. Primul contract încheiat cu această instituţiea fost parafat la data de 10 iulie 2007, a costat 3.212.885 lei fără TVA şi avizat lucrări de reparaţii capitale la rectorat. Al doilea contract a fost încheiatla data de 23 octombrie 2010 şi a costat bugetul universităţii suma de6.090.575,8 lei fără TVA. Contractul a vizat lucrări de executare a CăminuluiStudenţesc. Un alt contract încheiat de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şiMedicină Veterinară Cluj-Napoca a fost parafat la data de 6 iunie 2008, acostat 3.199.011,83 lei fără TVA şi a constat în executarea de lucrări deconsolidare a Pavilionului Germoplasma. Înfine, un ultim contract încheiat de universitate cu firma Decorint SA a fostsemnat la data de 1 septembrie 2008, a costat 2.628.060,40 lei şi a vizatreabilitarea magaziei – Staţia Pilot TPPA.

Firma în cauză faceparte şi dintre societăţile agreate, evident, de Consiliul Local alMunicipiului Cluj Napoca. După ce Emil Boc a preluat funcţia de prim-ministru,Decorint SA a pus mâna pe două contracte grase cu municipalitatea. Primul afost semnat la data de 19 august 2009, a costat 129.981, 21 lei fără TVA şi aconstat în lucrări de construcţie aferente realizării Seminarului TeologicLiceal Ortodox. Al doilea contract a fost parafat la data de 9 septembrie 2009,a costat municipalitatea suma de 11.353.754,79 lei. Firma din acţionariatul căreiaface parte şi unul dintre sponsorii electorali ai lui Emil Boc s-a ocupat,astfel şi de reabilitarea termică a blocurilor din Cluj Napoca.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-08

Mai multe imagini:
Exclusiv. Firma sponsorului electoral al lui Emil Boc livrează Ministerului Educaţiei jucării de 1,5 milioane de euro. Ultimul tun clujean vizează grădiniţele din subordinea lui Daniel Funeriu
zoom
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


ANDRADA
03 Ian 2011

Se anunta azi cu surle si trambite;romanii au economisit 5 miliarde;iata si oamenii care au facut bani pe nenorocirea altora:cei din articolul d-voastra,lipitorii de afise si pupincuristii pdl-ului;suucces si la anul!!
Random image



Ultimele stiri





loading...