2017-01-22 03:58

DEZVALUIRI


EXCLUSIV. Meserie grea, boală sigură... Două milioane de lei cheltuieşte Serviciul de Informaţii Externe pe medicamente pentru stomac şi ficat

 |  19:46
EXCLUSIV. Meserie grea, boală sigură... Două milioane de lei cheltuieşte Serviciul de Informaţii Externe pe medicamente pentru stomac şi ficat
Angajaţii Serviciului de Informaţiiexterne au probleme cu stomacul. Cel puţin aşa rezultă potrivit ultimei achiziţiipublice făcute de acest serviciu secret, care a cumpărat medicamente pentruulcer şi alte tulburări gastrice, dar şi pentru protejarea ficatului. Serviciulde Informaţii Externe a cumpărat, prin contracte de achiziţie publică, de la 21de furnizori de medicamente preparate farmaceutice şi medicale pentrucombaterea şi tratarea ulcerului, a greţurilor, dar şi împotriva constipaţiei.Pentru aceasta, SIE a cheltuit din bugetul propriu peste două milioane de leicu TVA inclusă.

La 16 februarie 2011, Serviciul Românde Informaţii Externe a publicat pe site-ul SEAP, privind sistemul electronical achiziţiilor publice, un anunţ de participare prin intermediul căruia şi-a făcutcunoscută intenţia de a achiziţiona medicamente şi produse farmaceutice. Înacest sens, autoritatea contractantă a făcut precizarea că intenţionează săcheltuiască peste 1,63 milioane de lei fără TVA pe aceste produse. La mijlocullunii mai, Serviciul de Informaţii Externe a organizat o licitaţie publică lacare au participat 21 de firme interesate, în total fiind atribuite 21 decontracte.

Medicamentele vor ajunge la sediul dinVoluntari

Astfel, la sediul SIE din localitateaVoluntari, judeţul Ilfov, urmează să fie distribuite 12.600 de cutii deFamotidinum (substanţă pentru tratarea ulcerului), 20 de cutii cu Esomeprazolum(inhibator injectabiul sau perfuzabil al pompei deprotoni gastrice), 15.000 de cutii de Domperidonum (substanţă carecombate greaţa), Fosfolipide (lipide complexe care conţin în molecule înprincipal azot şi în cantitate mai mică fosfor, pentru ficat). De asemenea,Serviciul de Informaţii Externe a mai achiziţionat Macrogol 4000 – o substanţă pentru combaterea constipaţiei laadult, Lactulosum – indicat pentru coma hepatică şi reglarea ritmuluifiziologic al colonului, Loperamidum – o substanţă care conţine imodium şi careeste recomandată pentru tratarea diareei acute,Enoxaparină - care se utilizează pentru a preveni formarea şi dezvoltareacheagurilor de sânge în interiorul vaselor sanguine, dar şi Sulodexidum – care sefoloseşte în patologia vasculară cu risc crescut de tromboză.

Licitaţia s-a organizat la mijlocullunii mai

La datele de 16 şi 17 mai 2011,Serviciul de Informaţii Externe a încheiat 21 de contracte în acest sens.Astfel, Farmaceutica Remedia SA, cu Sediul în Deva, a încasat un contract învaloare de 4.856,50 lei fără TVA. Europharm Holding SA a primit un contract învaloare de 101.260 lei fără TVA. Mediplus Exim a primit un contract în valoarede 166.675,65 lei fără TVA. Feresenius Kabi România SRL a primit un contract învaloare de 72,60 lei fără TVA. Kurger Pharm Distribution SRL a încheiat cu SIEun contract în valoare de 205.914 lei fără TVA. SC ADMFarm SRL, cu sediul în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, a încasat larândul său un contract în valoare de 215.632,50 lei fără TVA. Farmexim SABucureşti a primit un contract în valoare de 17.106 lei fără TVA. Polisano SRL Sibiu a încasat un contract învaloare de 334.436,04 lei fără TVA. Fildas Trading SRL Piteşti a încasat uncontract în valoare de 53.816,85 lei fără TVA.

Compania bucureşteană Romastru TradingSRL a parafat cu Serviciul de Informaţii Externe un contract în valoare de17.997,60 lei fără TVA, iar Farmexpert D.C.I. a primit un contract în valoarede 238.114,70 lei fără TVA. Mai mult, firma Sermedic SRL a încasat un contractde 24.900 lei fără TVA, A&A Medical SRL un contract de 19.661,70 lei fărăTVA, Sodimed SRL a parafat o afacere de 63.116 lei fără TVA, iar TerapiaDistribuţie SRL a încheiat un contract în valoare de 4.564 lei fără TVA.

Contractele nu se opresc aici. Înaceleaşi două zile, Serviciul de Informaţii Externe a mai încheiat contracte cuTis Farmaceutic SA (544 lei fără TVA), Pharmafarm SA Cluj-Napoca (33.050 lei fărăTVA), Infomed Fluids SRL (38,80 lei fără TVA), A&G Med Trading SRL(30.99,401 lei fără TVA), Fidelo Farm SRL (3.490 lei fără TVA) şi Felsin Farm(42.087,70 lei fără TVA).

Anul trecut, SIE a mai cumpăratlaxative, medicamente de inimă şi pentru diabet

În aprilie 2010, Serviciul de Informaţii Externe aachiziţionat, de asemenea, laxative, medicamente pentru diabet şi pentru afecţiunicardiace, precum şi alte produse farmaceutice în valoare de peste 87.000 delei. Ca şi acum, produsele în cauză au fost achiziţionate printr-o licitaţiedeschisă, având drept criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut. Valoareatotală a contractelor încheiate cu mai multe firme şi având ca obiectfurnizarea de medicamente a fost, în 2010, de 87.278,59 de lei. Astfel, SIE aachiziţionat produse farmaceutice, laxative, medicamente pentru diabet şimedicamente utilizate în cardiologie, precum şi vasoprotectoare. Contractele au fost atribuite firmelorMediplus Exim, Farmexpert D.C.I., ADM Farm, Farmaceutica Remedia şi RomastruTrading S.R.L.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TICU
17 Iun 2011

Bine ca au probleme cu stomacul si nu au cu capul, asa cum se intampla cu multi dintre cei ce-si dau cu parerea despre serviciile secrete. Apoi, nu cumva SIE are grija si de pensionarii sai, dintre care s-ar putea ca multi sa aibe probleme serioase de sanatate?

Adauga un comentariu

Random image