2017-01-23 16:51


EXCLUSIV. Miniştrii Elena Udrea şi Cătălin Predoiu sunt veri

 |  14:32
EXCLUSIV. Miniştrii Elena Udrea şi Cătălin Predoiu sunt veri

Ministruljustiţiei, Cătălin Predoiu, şi cel al dezvoltării regionale şi turismului,Elena Udrea, sunt rude. Gradul lor de rudenie a fost dezvăluit pentru ziarul“Puterea” de o mătuşă comună a celor doi, care locuieşte în comuna Costeşti,sat Pietrosu din judeţul Buzău, localitatea natală a celor doi membri aicabinetului Emil Boc. În timp ce Cătălin Predoiu neagă că ar fi ştiut acestlucru, Elena Udrea confirmă că există posibilitatea ca această informaţie săfie reală. Pe de o parte, pentru că în familia Udrea s-a discutat despre acestlucru şi, pe de altă parte, pentru că însuşi ministrul Predoiu i-ar fi sugeratexistenţa relaţiei de rudenie după ce a fost instaurat Cabinetul Boc, îndecembrie 2008.

Ruda comună a celor doi miniştri se numeşteMariea Predoiu, care este fiica sorei bunicului Elenei Udrea. Femeia adeclarat, în exclusivitate pentru ziarul “Puterea”, că pe mama ei o chema CătălinaTinca Udrea şi a fost sora lui Ion Udrea, bunicul actualului ministru al turismului.Fiul lui Ion, Neculai Udrea, este tatăl Elenei. Mariea Predoiu a mai precizat căeste, totodată, şi verişoara primară alui Gheorghe Predoiu, unchiul lui Cătălin Predoiu, ministrul justiţiei. Gheorgheeste fratele lui Ion, tatăl fraţilor Cătălin şi Cosmin, ceea ce face caactualul ministru al justiţiei şi cel al turismului să fie rude, respectiv veriîndepărtaţi. “Nu sunt rude directe, dar sunt rude prin mine, care sunt neam şicu familia Udrea, şi cu familia Predoiu. Ne mândrim aici în sat că avem doiminiştri în guvern”, ne-a declarat Mariea Predoiu.

Mariea Predoiu mai susţine că nepotul său, CătălinPredoiu, nu a cunoscut-o pe nepoata Elena Udrea în copilărie, între cei doifiind o diferenţă de vârstă de şase ani. Elena Udrea îl cunoaşte, însă, foartebine pe fratele lui Cătălin Predoiu, avocatul Cosmin Predoiu, cu care a fostcolegă la Liceul “Bogdan Petriceicu Haşdeu”, din Buzău, “apoi la facultate, laBucureşti”. “Vă spun un secret, pe care nu l-am mai spus nimănui. Bunicul lui CătălinPredoiu a rămas văduv de tânăr, cândavea vreo 44 de ani. El s-a recăsătorit, însă s-a stricat relaţia cu fiul lui şicu nepoţii. Tatăl lui Cătălin a plecat din sat şi mai venea în vizită, împreunăcu copiii. Nu trăgeau la el, ci trăgeau la mine. Oricum, nu stăteau în sat maimult de două-trei ore”, mai povesteşte Mariea.

Predoiunu ştie, dar Udrea îşi aminteşte că au purtat o asemenea discuţie

Pe cât de spectaculoasă este această informaţie,pe atât de incredibilă pare, în contextul în care cei doi protagonişti audevenit miniştri al aceluiaşi guvern. “Puterea” i-a contactat pe ambiidemnitari pentru a-i întreba dacă au cunoştinţă despre faptul că sunt rude.Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, nu a putut fi contactat decât prinintermediul unui sms, la care a răspuns în aceeaşi manieră: “Vă resun, dar nu ştiusă fim rude (Predoiu cu Elena Udrea – n. red). Am făcut cunoştinţă cu doamnaministru pe 22.12.2008, când a fost investit Guvernul Boc”. Până la ora închideriiediţiei, însă, ministrul justiţiei nu a mai putut fi contactat.

Nici ministrul turismului, Elena Udrea, nu aputut fi contactat direct. Discuţia referitoare la gradul de rudenie pe care îlare cu Cătălin Predoiu s-a purtat prin intermediul Luminiţei Kohalmi,consilierul personal al ministrului turismului. Aceasta a transmis, pentruziarul “Puterea”, mesajul Elenei Udrea. “Doamna ministru precizează că, într-adevăr,şi domnia sa, şi domnul Cătălin Predoiu sunt din aceeaşi localitate. Mai mult,dânsa confirmă că a fost colegă de clasă, la liceu, cu fratele ministruluijustiţiei, Cosmin Predoiu. Doamna ministru confirmă că este posibilă existenţaunui grad de rudenie, având în vedere că îşi aminteşte că în familia dumneaeis-a discutat despre acest lucru. Pe de altă parte, atunci când a fost învestităîn funcţia de ministru, doamna Elena Udrea a purtat o discuţie cu ministrul CătălinPredoiu, acesta din urmă sugerându-i faptul că sunt rude. Doamna ministru azâmbit şi şi-a amintit faptul că bunicii dânsei i-au spus acest lucru atuncicând au auzit că şi domnul ministru Predoiu a fost învestit ca membru alcabinetului”, a precizat Luminiţa Kohalmi, consilierul personal al ministruluiElena Udrea.

Viaţa,politica şi cariera i-au adus mereu împreună

Ce îi mai leagă pe Cătălin Predoiu şi pe ElenaUdrea în afară de faptul că sunt rude? Incredibil de multe lucruri. Ambii suntnăscuţi în comuna Costeşti, judeţul Buzău, Udrea la data de 26 decembrie 1973, întimp ce Predoiu la data de 17 august 1968. Fratele mai mic al ministrului justiţiei,Cosmin Predoiu, s-a născut în aceeaşi localitate la data de 6 iulie 1974. CătălinPredoiu a absolvit Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, înanul 1986, iar câţiva ani mai târziu Elena Udrea şi Cosmin Predoiu au terminatacelaşi liceu. Toţi trei au urmat o carieră de avocat. Cătălin Predoiu aabsolvit, în anul 1991, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti,în timp ce Elena Udrea a absolvit Facultatea de drept a Universităţii Creştine“Dimitrie Cantemir” din Bucureşti.

Cătălin Predoiu a activat ca avocat întreanii 1991 şi 1995, după care, începând cu anul 1995 şi până în 2005, a lucratca avocat asociat al SCA Zamfirescu Racoti Predoiu, împreună cu fratele său,Cosmin. Elena Udrea a activat în anul 1997 ca avocat în cadrul CabinetuluiIndividual de Avocatură “Udrea Elena Gabriela”.

Şicarierele politice ale celor doi s-au intersectat. Elena Udrea a fost membru alPartidului Naţional Liberal Sector 2, pe listele căruia a candidat şi a câştigatfuncţia de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti,pe vremea când primar al Capitalei era actualul preşedinte, Traian Băsescu.Când Băsescu a fost ales pentru primul mandat la Cotroceni, Elena Udrea adevenit şef al Cancelariei Preşedintelui României. În schimb, Cătălin Predoiu afost membru al Partidului Naţional Liberal încă din anul 1991. Dacă Udrea s-aautosuspendat din calitatea de membru al PNL în octombrie 2005, Predoiu şi-adat demisia din partid la sfârşitul anului 2008, după ce Emil Boc a decis să-lpăstreze în funcţia de ministru al justiţiei pe care Predoiu o ocupase întimpul ultimei perioade a guvernării Tăriceanu. Mai mult, la ultimele alegeriparlamentare, Cătălin Predoiu a candidat pentru o funcţie de deputat de Buzăudin partea PNL, nefiind însă ales. Elena Udrea, în schimb, a fost aleasădeputat al Colegiului 25 Bucureşti, din partea PDL, făcând carieră politică. Eaeste, în prezent, preşedinte al PDL Bucureşti.

Cariera profesională este un alt element careîi uneşte pe Udrea şi pe Predoiu. Ambii sunt miniştri ai cabinetului Boc începândcu anul 2008. Predoiu ocupă portofoliul justiţiei, scăpând de remanieri, ca şiUdrea, care a ocupat portofoliul turismului. După plecarea PSD din guvern,ambii miniştri au mai asigurat interimatul unui minister, Udrea pe cel almediului, iar Predoiu pe cel al afacerilor externe. După alegerile prezidenţialedin toamna anului 2009, Cătălin Predoiu a fost reconfirmat ca ministru al justiţiei,iar Elena Udrea a primit prin comasare două ministere, cel al dezvoltării regionaleşi cel al turismului.

Nici colegul de clasă al Elenei Udrea, CosminPredoiu, nu a rămas fără o funcţie importantă. El deţine calitatea de directoral Enel-Servicii Sociale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-26

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Miniştrii Elena Udrea şi Cătălin Predoiu sunt veri
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
06 Mar 2011

Chiar nu sunteti in stare sa prezentati o situatie clara a ascendentei celor doi pentru a sti si noi ce fel de rude sunt? Si va mai dati jurnalisti ! o zi buna !
ANCA ION
07 Mar 2011

ce stire de prima pagina e asta? e asa greu de crezut ca doi oameni sunt rude de vreme se sunt nascuti in acelasi sat? doar soarta a facut ca cei doi sa se intersecteze, se intampla destul de frecvent sa stiti
A4DRIA4N
07 Mar 2011

ce naiba documentare e asta?gheorghe e tatal,nu unchiul fratilor catalin si cosmin. ziua de nastere a ministrului predoiu e 27 august,nu 17. si,in general,rudenia asta e ridicola.n-au nici o treaba unul cu celalalt.ma rog,cealalta
Random image