2019-02-20 09:54


EXCLUSIV. O bolnavă psihic a ridicat premiul lui Băsescu la “Gala Zece pentru România”

 |  19:12
EXCLUSIV. O bolnavă psihic a ridicat premiul lui Băsescu la “Gala Zece pentru România”

Premiul “Galei Zece pentru România” acordat preşedinteluiTraian Băsescu a ajuns, anul acesta, pentru scurt timp, în posesia unei fosteprofesoare de muzică. În urmă cu câţiva ani, femeia a fost internată, printr-odecizie a instanţei, într-o clinică de psihiatrie. Femeia a ridicat premiul,pretinzând că este verişoara lui Traian Băsescu, organizatorii dându-şi seama căeste ceva în neregulă prea târziu. “Verişoara” a fost alergată prin parc,realizatorii emisiunii reuşind să recupereze premiul. Femeia este un exemplupitoresc pentru România: procesomană, decăzută din drepturile părinteşti şiplină de imaginaţie. A executat silit rudele bărbatului alături de care are unbăiat în vârstă de 13 ani, apelează la presă pentru a afla unde învaţă copilul şisusţine că Radu Mazăre vrea să-i înfieze ilegal băiatul.

Gala “Zece pentru România” de anul acesta a avut partede un incident bizar, petrecut pe scena Ateneului Român. O femeie de vârstămijlocie, care s-a recomandat drept “verişoara lui Traian Băsescu”, a urcat pescenă şi a ridicat, în numele preşedintelui, premiul pe care acesta îl primisedin partea televiziunii Realitatea TV, “pentru curajul de a propune cele mainepopulare măsuri de reformare a statului”. Întrebat cum a reuşit femeia săpătrundă în clădirea Ateneului şi să participe la eveniment, Mihai Tatulici, coordonatorulproiectului şi coprezentatorul galei, ne-a declarat: “Echipa care s-a ocupat de organizare bănuieşte că ea a reuşit să facă o copie dupăo invitaţie a vreunui parlamentar sau a unei alte persoane publice, pentru cămajoritatea au primit invitaţiile prin e-mail sau fax, deci pe hârtie. Nu ştiuînsă cum ar fi putut ea avea acces la o invitaţie din asta, ca să facă ocopie”. Şi totuşi, la intrare, femeia nu a fost atent verificată? Iată ce spuneMihai Tatulici: „Aici e puţin complicat, pentru că echipa de la secretariat nua primit un răspuns clar de la Preşedinţie, ca să ştie dacă vine cineva sau nu.Însă era aşteptat la gală domnul Mihai Ghimpu, preşedintele Republicii Moldova,astfel că la intrarea în sală ar fi trebuit să se afle agenţi SPP. Organizatorii,ştiind ca avem SPP, s-au gândit că trebuie ca şi Preşedinţia să fi trimis pecineva în numele lui Traian Băsescu, aşa că sigur că au lăsat-o să treacă, maiales că avea invitaţie. Preşedintele Ghimpu nu a mai reuşit să ajungă, pentrucă au fost probleme cu avionul său de la Chişinău, din cauza vremii”. Pe dealtă parte, contactaţi de noi, reprezentanţii Serviciului de Pază şi Protecţiene-au declarat că, într-adevăr, o echipă de agenţi SPP ar fi trebuit să se aflela eveniment – având în vedere participarea preşedintelui moldovean MihaiGhimpu –, dar, anunţaţi că acesta nu va mai fi prezent, ei nu s-au maimobilizat.

Premiul a fost imediatrecuperat

Mihai Tatulici ne-a mai povestit că, după încheiereaevenimentului, aşa-zisa „verişoară”, care plecase acasă cu trofeul „Zece pentruRomânia”, a fost prinsă într-un parc din apropierea Ateneului, iar premiul afost recuperat. „Oamenii noştri au alergat-o printr-un părculeţ de lângă Ateneuşi până la urmă au prins-o şi au luat premiul înapoi. Mai mult, reporterii i-auluat şi un interviu doamnei respective”, ne-a spus Tatulici, amuzat. În cadrulinterviului, femeia spune că deţine o înregistrare în care Traian Băsescuînsuşi menţionează că sunt rude. „Există o casetă cu înregistrarea de lamoartea mamei lui, adică tuşica mea, unde Traian a venit şi a dat mâna cu mineşi a zis că sunt verişoara lui! Anul trecut, domnul Traian Băsescu, verişorulmeu de gradul III, mi-a spus că de ce nu m-am dus să ridic premiul”.

„Am crezut căpreşedintele a vrut să facă mişto de noi”

Miercuri seară, în momentul în care Mihai Tatulici şiMelania Medeleanu au anunţat premiul pentru Traian Băsescu, spre surprindereatuturor, o femeie s-a ridicat spontan de pe scaunul ei şi s-a îndreptat ţintăspre scenă. „Iată că este cineva care vine să ridice şi premiul! Incredibil!Este primul semn pe care ni-l dă preşedintele în acest an”, a spus Tatulici,întâmpinând-o pe femeie. „Pe scenă nu am avut mijloace să o verific. O dată, căexista riscul să fac vreo gafă, în cazul în care într-adevăr era verişoara luiTraian Băsescu, şi doi, era posibil ca ea să aibă o reacţie neplăcută, să măînjure sau mai rău. Mai apoi, când am realizat că e o confuzie, mi-a trecutprin cap că domnul preşedinte a vrut să facă mişto de noi. Domnul preşedintefiind mai glumeţ, am crezut să vrea să se distreze, dar totuşi, era prea detot...”, ne-a declarat, ieri, Mihai Tatulici. Pe scenă, femeia a spus că senumeşte Daniela Alexandra Zanfirescu şi că este verişoara lui Traian Băsescu,motivând prezenţa în locul preşedintelui prin faptul că acesta este foarteocupat. Apoi a ţinut un scurt discurs:“Eu cred că România va prinde rădăcini sigur şi îi rog pe toţi cei din sală săaibă încredere în preşedinte, deoarece şi el are în dumneavoastră. Sunt absolventă de Conservator. Sunt verişoara lui TraianBăsescu şi cred că multă lume din sală mă cunoaşte”.

Consilierul lui Băsescu: “Femeia este o impostoare”

Sebastian Lăzăroiu, consilierulpreşedintelui, a infirmat orice legătură de rudenie între Daniela AlexandraZanfirescu şi Traian Băsescu. “Preşedintele nu amai fost din primul an la «Zece pentru România» şi nici nu a trimis pe nimeniîn numele lui. Femeia este o impostoare. Este adevărat că acest incident îi poateafecta imaginea, dar făcând precizările, nu cred că mai este nici un fel deproblemă”, a spus Lăzăroiu la Realitatea TV, insinuând şi faptul că apariţia pescenă a femeii ar fi o farsă a postului Realitatea TV pentru creştereaaudienţei.

Bolnavă psihic,procesomană şi decăzută din drepturile părinteşti

Pretinsaverişoară a preşedintelui Traian Băsescu se numeşte Alexandra DanielaZanfirescu, este născută în anul 1961 şi locuieşte într-un apartament dinsectorul 6 al Capitalei. Femeia suferă de o boală psihică stabilită de o instanţăde judecată. A profesat ca profesoară de muzică în cadrul Şcolii nr. 86 dinsectorul 3 al Capitalei, cu toate că handicapul îi interzicea acest lucru.

“Verişoara”preşedintelui a suferit, în anul 2003, o internare forţată stabilită de cătreinstanţa de judecată. La data de 24 iulie 2006, Alexandra Daniela Zanfirescu aformulat către Tribunalul Municipiului Bucureşti un apel împotriva acesteisentinţe, cerând înlocuirea măsurii de internare, iar la data de 11 iunie 2007,instanţa a admis apelul profesoarei. Judecătorii au înlocuit măsura internăriicu cea a tratamentului de specialitate, potrivit art. 431 Cod procedură penală,care arată că instanţa dispune efectuarea unui raport medico-legal cu privirela starea de sănătate a persoanei faţă de care este luată măsura de siguranţă. Persoana obligată la tratament medical aredreptul de a cere să fie examinată şi de un medic specialist desemnat deaceasta. După primirea raportului medico-legal şi a concluziilor mediculuispecialist, instanţa ascultă concluziile procurorului, ale persoanei faţă decare este luată măsura de siguranţă şi ale apărătorului acesteia, precum şi aleexpertului şi medicului specialist, atunci când consideră necesar, dispunândfie înlocuirea tratamentului, fie internarea medicală.

Potrivitinformaţiilor noastre, Alexandra Zanfirescu are un copil, în vârstă de 13 ani şijumătate, cu un bărbat cu 8 ani mai tânăr. Tatăl minorului Mihai Petru G. estetraducător autorizat de limbă spaniolă şi italiană pe lângă Curtea de ApelBucureşti. La data de 4 decembrie 2003, pe rolul secţiei penale a JudecătorieiSectorului 3, bărbatul înaintează o plângere penală împotriva DanieleiAlexandra Zanfirescu pentru ameninţare şi insultă. Ulterior, în proces,intervine şi copilul ca parte vătămată. În noiembrie 2004, instanţa o achită peprofesoară. Traducătorul autorizat şi “verişoara” lui Băsesacu au continuat însăprocesele. Bărbatul a cerut instanţei punerea sub interdicţie a Alexandrei Zanfirescu.Cererea a fost însă respinsă de Tribunalul Bucureşti la data de 18 februarie 2005,ca neîntemeiată.

Problemelefamiliale ale profesoarei care a devenit celebră la “Gala Zece pentru România”nu se opresc aici. Curtea de Apel Bucureşti o decade, la data de 29 iunie 2006,pe Alexandra Zanfirescu din drepturile părinteşti, pe care le transferă înexclusivitate tatălui. Sentinţa a rămas irevocabilă. Culmea, profesoara atransmis un mesaj pe forumul Realitatea TV, în care se plânge de faptul că esteprivată ilegal de dreptul de a-şi creşte copilul, a cărui tutelă a pierdut-o îninstanţă. Cere sprijinul ziariştilor pentru a identifica locul în care locuieşteminorul şi şcoala la care el învaţă. Ziarul nostru a descoperit că băiatul învaţăla un liceu de prestigiu din Capitală, însă, din motive obiective, nu vom dezvăluiinformaţia.

Hop la instanţă şi lapresă. Radu Mazăre, “implicat” şi el în poveste

Proceseleîn care Alexandra Zanfirescu a fost implicată s-au ţinut lanţ. La data de 5februarie 2005, Asociaţia de proprietari a blocului în care locuieşte aobligat-o pe Alexandra Daniela Zanfirescu, dar şi pe două rude ale bărbatuluicu care femeia are un copil, la plata unei sume restante în valoare de54.432.240 de lei vechi. La data de 14 iulie 2005, aceeaşi instanţă încuviinţeazăexecutarea silită din imobilul situat în sectorul 6 a rudelor bărbatului, lacererea profesoarei, în calitate de creditoare. Rudele în cauză au mai fostchemate în judecată, în ianuarie 2006, însă de această dată Alexandra DanielaZanfirescu a pierdit procesul.

Straniapoveste a profesoarei Alexandra Daniela Zanfirescu a atins apogeul în urmă cudouă luni. Potrivit ziarului “Click”, “ o persoană cu acelaşi timbru vocal asunat în urmă cu două luni la redacţia «Adevărul de Seară Constanta»,prezentându-se drept Daniela Zamfirescu, «verişoara lui Traian Băsescu», şireclamând că este victima primarului Radu Mazăre, care i-a luat copilul şi îlţine ostatic. Ea a afirmat atunci că a pierdut custodia în favoarea fostuluisoţ, iar Radu Mazăre îşi doreşte să îl înfieze pe băiatul despre care ea a spuscă la 13 ani este alcoolic. «Ştie şi vărul meu, Traian Băsescu, despre aceastăproblemă. M-am văzut cu el astă-vară pe plajă, era cu fratele lui, Mircea, şicând m-a văzut, Traian m-a luat în braţe şi a zis: Ce faci, verişoara mea? Apoia spus lumii de pe plajă că eu sunt verişoara lui”. Deoarece declaraţiilefemeii erau aberante, redactorii ADS Constanţa au încheiat discuţia cu aceastăfemeie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-08

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. O bolnavă psihic a ridicat premiul lui Băsescu la “Gala Zece pentru România”
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LICA
16 Dec 2010

Mi se pare ca intamplarea a fost o facatura a realizatorilor emisiunii ( de alfel o susa menita sa aduca audienta )si D-l Tatulici ar merita macar urechiat ca imanat premiul unei necunoscute !! Or chiar recompensat ca si-a jucat de minune rolul de antibasescian !
MENATWORK
17 Dec 2010

Ca sa vezi pozna: ajungeo bolnava psihic la o sindrofie cu public triat. Se plimba libera pe acolo, nimeni nu se sesizeaza. Chiar atat de naivi ne vreti?
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...