2017-01-23 18:54


EXCLUSIV. Omorât pentru sex oral şi o bucată de pământ. Povestea crimei din Joseni. Declaraţii incendiare date în anchetă de către asasin

 |  17:34
EXCLUSIV. Omorât pentru sex oral şi o bucată de pământ. Povestea crimei din Joseni. Declaraţii incendiare date în anchetă de către asasin
Autorul omorului săvârşitasupra viceprimarului din Joseni, Lorincz Robert, susţine că nu a avut nici orelaţie amoroasă cu victima şi că, în urmă cu trei ani, el a fost agresatsexual de către Csala Zolt, au declarat în exclusivitate, pentru ziarul „Puterea“,surse din cadrul echipei de anchetă a Parchetului General care efectueazăcercetări în acest dosar. Asasinul precizează, în declaraţia dată în faţaanchetatorilor, că în urmă cu doi ani, după ce a băut împreună cu viceprimarul,a adormit la acesta în birou, iar când s-a trezit a constatat cu stupoare căedilul îi făcea sex oral. Din aceeaşi declaraţie mai rezultă că viceprimarul, împreunăcu topograful primăriei (despre care autorul susţine că este homosexual) aufalsificat documente topografice şi i-au substituit o suprafaţă de teren.

“Dosarul privinduciderea viceprimarului Csala Zolt vizează o singură pistă. Anume aceea a răzbunării”,au declarat surse judiciare în exclusivitate pentru ziarul “Puterea”. Autorulasasinatului, Lorincz Robert, în vârstă de 31 de ani, a intrat în legătură cu viceprimarulcomunei Joseni, judeţul Harghita, în urmă cu vreo doi ani, cel dintâi având nevoie desemnarea unor acte privind dezmembrarea unor suprafeţe de teren. Relaţia dintreLorincz şi viceprimar a fost una normală, spune asasinul în declaraţia dată înfaza de urmărire penală, în sensul că cei doi se vizitau reciproc şi mai beaudin când în când. “Într-o seară, potrivit declaraţiei de învinuit, autorul a băutîn compania victimei la locuinţa primului. S-au îmbătat şi au plecat împreunăla primărie, unde au mai băut în biroul viceprimarului. Inculpatul precizează că a băut atât de mult, încât la un moment data adormit”, susţin sursele citate. După un timp, Lorincz Robert spune că s-arfi trezit din pricina faptului că simţea prin somn unele lucruri “necurate” şia constatat că viceprimarul Csala Zolt îi făcea sex oral.

Jefuit din răzbunarede o suprafaţă de teren

Potrivitanchetatorilor, între Lorincz Robert şi viceprimarul Csala Zolt a izbucnit unscandal monstru. Primul l-a acuzat pe al doilea de agresiune sexuală şi l-aameninţat că va face publică “tărăşenia”. Viceprimarul ar fi trecut şi el laameninţări cum că problema pe care o are cu terenurile nu mai poate fi rezolvatăşi, astfel, relaţia lor s-a stricat iremediabil. Potrivit anchetatorilor, asasinul le-ar fipovestit în timpul audierilor că orientarea sexuală deviantă a viceprimaruluiCsala Zolt nu este singulară la Primăria din Joseni, iar că astfel de “apucături”le-ar avea şi topograful primăriei, Levente Krizba. Acesta din urmă este persoanacare l-a găsit pe viceprimar mort şi care a anunţat autorităţile la 112.

În anul 2010, atâtLevente Krizba, cât şi Csala Zolt îl frceventau pe Lorincz Robert, pentru arezolva problema cu terenurile. După ce relaţia dintre viceprimar şi asasin s-arăcit, problema cu terenurile a fost tergiversată. Până la data de 21 aprilie2011 când, susţine Lorincz, a primit prin poştă o comunicare din partea PrimărieiJoseni din care ar rezulta că o parte din terenurile pentru care cerusesprijinul primăriei a dispărut. “Inculpatul îi acuză pe viceprimar şi petopograf că au făcut o serie de măgării cadastrale, astfel încât l-ar fi lăsatfără o suprafaţă de teren”, povestesc anchetatorii.

Arme de asalt, cumpărateilegal de la un elveţian

Tot în cuprinsul declaraţiei pe care inculpatula dat-o în faţa procurorilor Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, dincadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anunţulprimit prin poştă l-a enervat atât de tare, încât a luat decizia să-l asasinezepe viceprimarul Csala Zolt. Lorincz Robert povesteşte că, în urmă cu câţivaani, a achiziţionat de la un cetăţean elveţian două arme de asalt utilizate dearmata elveţiană. Armele, de calibrul 7,55 milimetri, au fost deţinute ilegal întoată această periodă. Anchetatorii spun că, în realitate, doar una dintreaceste arme era funcţională. Concomitent cu achiziţionarea armelor, inculpatula mai cumpărat de la acelaşi cetăţean elveţian un număr de 40 de cartuşe confecţionatemanual.

Filmul crimei, descris chiar de asasin

În seara zilei de 22 aprilie, Lorincz Robert şi-apus planul în aplicare. S-a deplasat până la locuinţa viceprimarului, situatăla marginea pădurii, în satul Borontz, s-a culcat pe burtă între copaci, şi-apregătit arma şi a aşteptat. Viceprimarul şi-a petrecut o bună bucată de timp încompania mai multor persoane, printre care şi topograful Levente Krizba. Dupăora 19.00, topograful a plecat, viceprimarul rămânând singur. Asasinul a aşteptatmomentul prielnic când victima se afla în raza armei, în curte. A tras primulfoc. Viceprimarul s-a prăbuşit la pământ. A stat o clipă nemişcat, după care a începutsă se târască spre uşade acces în vilă.Lorincz Robert s-a ridicat şi el de la pământ, întrucât a executat focul dinpoziţia culcat, şi a mai tras un foc spre victimă din mers, când aceasta seafla aproape de intrarea în casă. Nu a nimerit-o. Tubul cartuşului care a ratatţinta a fost ridicat de anchetatori cu ocazia efectuării cercetării la faţalocului. Cu greu, viceprimarul a reuşit să se strecoare în casă şi să închidă uşa după el.Degeaba, asasinul a mai tras un foc prin uşă, nimerind din nou victima, dupăcare a deschis uşaşi l-a mai împuşcat încă o dată pe edil în cap.

A fugit timp de o lună în Germania

Topograful comunei a fost audiat în calitate demartor în acest dosar, din pricina faptului că a fost ultima persoană care l-avăzut pe viceprimarul Csala Zolt în viaţă. Acesta precizează că, după ce aplecat de la locuinţa viceprimarului, a fost apelat de acesta pe telefon, cerândajutor. Topograful a apelat la ajutorul pompierului primăriei şi a ajuns acasăla viceprimar după ce crima avusese deja loc.LeventeKrizba este cel care a încercat să-i acorde edilului primul ajutor, după care aanunţat serviciul 112.

Procurorii povestesccă, după comiterea faptei, asasinul a fugit în pădure, unde a ascuns cele douăarme şi cartuşele rămase nefolosite. După care s-a deplasat la domiciliu, şi-afăcut bagajul şi a plecat în Germania, de undea revenit după o lună. Anchetatorii mai precizează că suspectul a venit în ţară pentru a-şi aduna o serie de lucruri şi că, în ziua încare a fost reţinut se pregătea să se înapoieze în Germania.

Reconstituirea a fostamânată, pentru că asasinul a leşinat

Anchetatoriiau decis, ieri, să sisteze procedura de reconstituire a asasinăriiviceprimarului din Joseni Csala Zsolt, găsit împuşcat în casa de vacanţă, dupăce principalul suspect în acest caz a leşinat, el fiind internat la spitaluldin Gheorgheni. ProcurorulMarian Gherman, de la Parchetul instanţei supreme, a declarat că miercuridimineaţă a fost începută reconstituirea uciderii viceprimarului din Joseni, lacasa de vacanţă a acestuia din satul Borzont, însă această activitate a fostdeocamdată sistată după ce principalul suspect a leşinat.

"Inculpatulne-a indicat locul din care a pândit-o pe victimă timp de aproximativ 20 deminute, la marginea pădurii, situată în spatele cabanei. Din păcate,activitatea nu a putut fi finalizată întrucât acestuia i s-a făcut rău şi amchemat ambulanţa. I s-a acordat primul ajutor şi apoi a fost transportat laspitalul din Gheorgheni", a spus Gherman.

Potrivitacestuia, activităţilede reconstituire vor fi reluate în funcţie de starea de sănătate ainculpatului.

Totodată,Gherman a spus că marţi seară a fost descoperită şi cea de-a doua armă desprecare aflaseră din declaraţiile inculpatului.

"Estevorba despre o armă despre care el (inculpatul - n.r.) spune că estenefuncţională şi într-adevăr din cercetările preliminare am descoperit că armanu avea deschizător", a spus Gherman.

Ela precizat că arma a fost găsită la aproximativ 50 de metri de casa de vacanţăa suspectului din Borzont, îngropată în pământ.

Întrebatce fel de relaţie era între suspect şi viceprimar, Gherman a afirmat că dindeclaraţiile inculpatului a reieşit că aceştia nu au avut o relaţie intimă,supectul susţinând că fusese "molestat sexual" de către victimă înurmă cu trei-patru ani.

Pede altă parte, reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă au afirmat căsuspectul principal a mai leşinat în cursul dimineţii, într-o clădire pusă ladispoziţia anchetatorilor pentru efectuarea anchetei, aflată în localitateaJoseni.

Potrivitsurselor citate, bărbatul a refuzat să primească ajutor din partea medicilor,astfel că el a fost dus ulterior la reconstituire, în satul Borzont.

Asistentade pe ambulanţă a declarat că bărbatul a fost găsit, în Borzont, în stare deinconştienţă şi nu şi-a revenit nici la spital, unde este internat.

Lacasa de vacanţă a viceprimarului asasinat au venit, miercuri, procurori,poliţişti şi anchetatori, fiind adus într-o dubă şi principalul suspect înacest caz, Lorincz Robert, pentru reconstituirea uciderii viceprimarului.(Mediafax)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-20

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Omorât pentru sex oral şi o bucată de pământ. Povestea crimei din Joseni. Declaraţii incendiare date în anchetă de către asasin
zoom
EXCLUSIV. Omorât pentru sex oral şi o bucată de pământ. Povestea crimei din Joseni. Declaraţii incendiare date în anchetă de către asasin
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DETECTIV
30 Iun 2011

CAND GERMANI CADASTRISTI VOR FACE ORDINE IN ROMANIA,ATUNCI SE VOR VEDEA POTLOGARIILE ALESILOR !
Random image