2017-01-24 17:22


EXCLUSIV. Regionala de Drumuri Iaşi face afaceri cu firma finilor lui Cătălin Voicu

 |  19:25
EXCLUSIV. Regionala de Drumuri Iaşi face afaceri cu firma finilor lui Cătălin Voicu
Fosta firmă a mameilui Cătălin Voicu şi una dintre companiile asfaltatorului Dorinel Umbrărescu închiriazăDirecţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, structură aflată în subordineaCompaniei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, autospeciale pentrutransportul muncitorilor. Contractul, în valoare de peste 3 milioane de lei, fărăTVA, a fost atribuit la începutul acestei luni. În acelaşi timp, contractele cudedicaţie continuă la Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi, instituţia în cauzăachiziţionând, tot luna trecută, servicii de pază de la societatea controlatăde preşedintele Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Vaslui, SorinDumitriu, actual membru al Partidului Democrat Liberal-Vaslui.

Compania Naţională deAutostrăzi şi Drumuri Naţionale SA a demarat în forţă afacerile cu binecunoscuţiiabonaţi la contractele scoase pe piaţă de această instituţie aflată însubordinea Ministerului Transporturilor. De această dată, CNADNR a vizat oafacere la sediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, pentru care aorganizat o licitaţie publică în vederea achiziţionării, în sistem de chirie, aunor autovehicule. La licitaţie s-au prezentat, la data de 2 februarie 2011,firmele Autotrans SA Jibou, Tehnostrade SRL Bacău şi Gecor SRL Călugăreni. Celetrei firme şi-au împărţit frăţeşte “caşcavalul” pus la bătaie de Compania Naţionalăde Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA, pe loturi. Astfel, loturile 1, 2, 6 şi9, constând în servicii prestate la nivelul societăţilor de drumuri naţionaleBacău, Bârlad, Galaţi şi Suceava, au fost adjudecate de către societateaTehnostrade SA Bacău, pentru care firma va încasa 1.343.171,14 lei, fără TVA. Înce privesc loturile 3, 4, 7 şi 8, constândîn prestarea de servicii la societăţile de drumuri naţionale Botoşani,Câmpulung Moldovenesc, Iaşi şi Piatra Neamţ, acestea au fost adjudecate de cătrefirma Autotrans SA Jibou, pentru suma de 1.450.423.86 lei,fără TVA. În fine, lotul al cincilea, constând în furnizarea de servicii la societateade drumuri naţionale Focşani, pentru suma de 234.593.84 lei fără TVA.

Maşinide la Umbrărescu pentru muncitorii de la drumuri

Dela aceste trei firme, CNADNR SA a închiriat autovehicule cu deservent pentrutransport mixt, muncitori, scule şi materiale necesare intreţinerii curente şiperiodice a drumurilor naţionale aflate în administrarea Direcţiei Regionale deDrumuri şi Poduri Iaşi, pentru anul 2011. Autovehiculele solicitate deautoritatea contractantă au capacitatea de transport a minimum şapte muncitori încabină şi o sarcină utilă cuprinsă între 1,2 şi 5 tone pentru transportulmaterialelor şi sculelor, într-un spaţiuseparat.

Estede notorietate deja faptul că societatea Tehnostrade SRL Bacău este controlatăde vestitul asfaltator Dorinel Umbrărescu, unul dintre clienţii permanenţi aicontractelor cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.Firma în cauză a preluat partea cea mai bănoasă a contractului. A doua firmăcare a încasat aproximativ aceeaşi sumă este Autotrans SA Jibou, controlată deun alt asfaltator dedicat pe zona Ardeal. Este vorba despre Nicolae Vancea.

Mamalui Voicu şi sponsorii PDL

Înceea ce priveşte ultima societate care a încheiat contractul cu CNADNR, GecorSRL Călugăreni, aici poveştile sunt încâlcite şi spectaculoase. În prezent,firma este controlată de către Gheorghe Cuşă, finul senatorului PSD, CătălinVoicu, arestat pentru infracţiuni de corupţie, şi de soţia acestuia, Ioana Cuşă.Începând cu anul 2004 şi până în anul 2007, din acţionariatul acestei societăţicomerciale a făcut parte şi Gherghina Voicu, mama senatorului arestat, CătălinVoicu, aceasta deţinând chiar jumătate din acţiunile firmei. Societatea are ca obiect de activitate asfaltărişi construcţii.

Înperioada în care firma Gecor SRL era controlată de Cătălin Voicu, prin mama sa,compania a derulat contracte cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionaledin România. În anul 2004, Gecor SRL a primit un contract în valoare de 700.000de lei, fără TVA, din partea Societăţii de Drumuri Naţionale Bucureşti-Sud,pentru asigurarea esteticii pe Centura Bucureştilui. În acelaşi an, compania amai încheiat contracte cu CNADNR în valoare de 72,5 miliarde de lei vechi. Înanul 2006, compania a derulat alte cinci contracte cu CNADNR, în valoare de şasemilioane de euro, iar în 2007, ultimul an în care mama lui Cătălin Voicu s-aaflat în acţionariatul firmei, Gecor SRL Călugăreni a încheiat trei contracte învaloare de şapte milioane de euro. Actualii acţionari ai firmei Gecor deţin, înfamilie, mai multe societăţi, cum ar fi Staddcus SRL, Magna Investments SRL,Gecor Security SRL, Romservice Grup SRL şiProdcus SRL. La primele trei firme, asociat este fiul lui Gheorghe Cuşă, GeorgeMihai. În anul 2008, familia Cuşă a finanţat Partidul Democrat Liberal cu sumade 100 de milioane de lei vechi.

Contractulcâştigat anul acesta de Gecor SA cu CNADNR, prin Direcţia Regională de Drumuri şiPoduri Iaşi, se referă la prestarea de servicii pe raza administrativă a judeţuluiVrancea. Întâmplător sau nu, potrivit anchetatorilor care îl cercetează pe CătălinVoicu pentru infracţiuni de corupţie, senatorul arestat l-ar fi favorizat peMarian Oprişan, preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, într-un caz de abuz înserviciu. Oprişan fusese trimis în judecată în luna iunie 2006, pentru aceastăinfracţiune, dar în 2008, instanţa a decis să mute procesul la Cluj. Procuroriiaveau motive să creadă că notorietatea şi influenţa lui Oprişan ar fi afectatactul de justiţie. Colegul de partid, Cătălin Voicu, ar fi tras sforile, iar înanul 2009, procesul a fost strămutat înapoi în Vrancea, la Judecătoria Focşani.

Baniise duc tot la partid. Firmaşefului ANIF Vaslui păzeşte sediul Regionalei de Drumuri Iaşi

Clientelade partid nu se opreşte la firmele asfaltatorilor. Aceeaşi Companie Naţionalăde Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a mai contractat, la sfârşitul săptămâniitrecute, servicii de pază pentru sediul aceleiaşi Direcţii Regionale de Drumurişi Poduri Iaşi. Licitaţia a fost organizată la data de 21 ianuarie 2011 şi s-aprezentat un singur ofertant. Este vorba despre societatea Sheriff GuardProtection SRL Bucureşti, cu punct de lucru în Vaslui.

Pânăîn anul 2009, firma era patronată de către fostul liberal Sorin Costel Dumitriuşi a derulat o serie de contracte scandaloase cu Spitalul Judeţean de UrgenţăVaslui, dar şi cu Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Vaslui. Eibine, în anul 2009, la şefia ANIF Vaslui a fost numit chiar Sorin Dumitriu, într-operioadă în care pădurile instituţiei în cauză erau străbătute de inspectoriiregionali pentru inventariere şi controale pe linia furturilor de materiallemnos, cu toate că obiectivele inspectate din mai multe judeţe ale Moldoveierau sub paza firmei Sheriff Guard Protection SRL. Compania a câştigat în cursulanului 2008 o licitaţie pentru preluareapazei pădurilor în patru judeţe dinMoldova, respectiv în Vaslui, Galaţi, Vrancea şi Bacău. Fost membru al PNLVaslui, Sorin Dumitriu, în anul 2009 a trecut în PDL, la îndemnul fostului liberal, deputatul Dan Marian, acumindependent.

Revenind la contractul cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi,Sheriff Guard Protection SRL a primit un contract în valoare de 26.148,60 lei,fără TVA, pentru organizarea unui post de pază la intrarea principală asediului instituţiei beneficiare. Paza trebuie asigurată zilnic, 12 ore din 24,în intervalul orar 20.00-08.00. Potrivit contractului, firma preşedintelui ANIFVaslui va întocmi planul de pază, va utiliza numai agenţi de pază care şi-au însuşitprevederile plenului de pază agreat de autoritatea contractantă şi va înlocui,la cererea conducerii DRDP Iaşi, agenţii de pază care nu se achită corespunzătorde sarcinile specifice. În plus, agenţii de pază vor fi dotaţi cu însemneledistinctive ale companiei, cu echipamente de emisie-recepţie, cu bastoane şidispozitive electroşoc, precum şi cu sprayuri iritant-lacrimogene. Sarcina agenţilorde pază este aceea de a permite accesul angajaţilor în instituţie numai pe bazalegitimaţiilor de serviciu. Accesul persoanelor străine nu este permis, decâtcu aprobare din partea conducerii direcţiei şi numai în locuri specialamenajate şi în situaţii speciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-08

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Regionala de Drumuri Iaşi face afaceri cu firma finilor lui Cătălin Voicu
zoom
EXCLUSIV. Regionala de Drumuri Iaşi face afaceri cu firma finilor lui Cătălin Voicu
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
23 Feb 2011

ce mai face Voicu? tot la parnaie? ii asteapta pe Nastase, Vintu, Patriciu? Vin si astia, stai linistit umfaltule. Sper ca esti mai bine cu colesterolul. Multora le face bine puscaria, futu-le grijania mamii lor!
Random image